Hyvinvointia kulttuurista

Museoissa käymisen on havaittu herättävän positiivisia tunteita ja tarjoavan fyysistä ja psyykkistä rentoutusta sekä rauhoittavia kokemuksia. Museovierailu voikin tarjota tarpeellisen hengähdystauon arjen kiireistä ja huolista.

Museot tarjoavat paikkoja oivaltamiselle ja ihmettelylle. Vierailu museonäyttelyssä voi rohkaista pohdiskelemaan omaa itseä uudella tavalla. Omien tunteiden, kokemusten ja ajatusten tunnistaminen, käsitteleminen ja ymmärtäminen voi olla hyödyllistä mielen hyvinvoinnille. Etenkin elämän muutostilanteissa tämä voi tuntua erityisen merkitykselliseltä.

 
 

MUSEOKORTIN KYSELYTUTKIMUS

 • 95%

  vastaajista kokee taiteen ja kulttuurin vaikuttavan positiivisesti heidn omaan hyvinvointiinsa ja jaksamiseensa.

 • 95%

  vastaajista aikoo lhte museoon, teatteriin tai elokuviin heti, kun se on mahdollista.

 • 88%

  vastaajista ajattelee elmst puuttuvan jotain olennaista ilman museoita.

 

TUNNETUT SUOMALAISET KERTOVAT

 • M suosittelen museoissa kymist kaikille, joiden mieli on joskus kuormittunut. Eli kaikille.

  Laulaja ja lauluntekij Yona
 • Mulle t koko museoiden kiinniolo on ollut hankalaa aikaa ja yksi hankalammista asioista korona-aikana.

  Toimittaja ja juontaja Tuomas Enbuske
 • Ilman kulttuuria m en voisi olla se ihminen, joka nyt olen. Tarvitsen sit elkseni ja hengittkseni ja voidakseni hyvin.

  Muusikko Mira Luoti
 • Me tarvitsemme taidetta, jotta voimme ymmrt, keit olemme suhteessa itseemme ja suhteessa toisiimme.

  Tanssitaiteilija ja koreografi Hanna Brotherus
 

Lhde kulttuuri­matkalle

Museokortti on pääsylippusi yli 360 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Se on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä museokäynnistä alkaen.

Museokortilla koet suurimmat, merkittävimmät ja kiinnostavimmat museot ja paikalliset aarteet. Nähtävää riittää historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan tai vaikkapa jääkiekon ystäville.Museokortilla koet suurimmat, merkittävimmät ja kiinnostavimmat museot ja paikalliset aarteet. Nähtävää riittää historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan tai vaikkapa jääkiekon ystäville.

Museokortti on nerokas keksintö, sillä se madaltaa kynnystä poiketa myös sellaisissa näyttelyissä, joihin ei muuten tulisi lähdettyä.

Helsingin sanomat, pääkirjoitus 23.10.2018

Saat Museokortin kaikkien kohteiden lipputiskeiltä tai Museot.fi -verkkokaupasta. Kortti on välittömästi käyttövalmiina, kun ostat sen verkkokaupastamme. Tekstiviestinä ja sähköpostina saapuva asiakasnumero toimii heti pääsylippunasi. Keltaisen muovikortin saat postitse 2-3 viikon kuluessa.