16.10.2020

Suunnittele syysretkesi Museokortin uudessa palvelussa – katso 8 matkavinkkiä syksyyn!

Museokohteiden lisäksi kierroksilta löytyy luontokohteita, idyllisiä majapaikkoja sekä tunnelmallisia ravintola- ja kahvilaelämyksiä.

Kotimaan matkailuhelmet on entistä helpompi löytää. Museokortin uusi matkailupalvelu tuo museot, luontokohteet ja paikalliset nähtävyydet helposti löydettäviksi kokonaisuuksiksi – tunnelmallisia ravintoloita ja majapaikkoja unohtamatta. Kyseessä on täysin uudenlainen palvelu, joka tarjoaa kulttuurielämysten lisäksi matkaideoita vaikkapa luonto- tai kaupunkimatkailusta kiinnostuneille.

Museokortin uusi palvelu tarjoaa matkavinkkejä elämykselliseen kotimaanmatkailuun. Valmiiksi suunniteltujen kulttuurikierrosten lisäksi palvelussa voi suunnitella omia matkareittejään. Tarjolla on päiväretkiä kaupungeissa, minilomia viikonloppuihin sekä ideoita pidemmille kulttuurilomille kotimaassa. Valikoimasta löytyy seikkailu lumoavassa Lapissa, matka muotoilun jäljillä Järvi-Suomessa, kulttuurielämyksiä Saimaan rannoilla sekä yli 20 muuta kierrosta kauniissa kotimaassa.

Ensimmäiset kierrokset antavat esimakua kasvavasta palvelusta. Museokortti julkaisee jatkuvasti uusia matkavinkkejä, Museokortti-etuja sekä uudenlaisia toimintoja, jotka helpottavat omien reissujen suunnittelua. Kasvava kierrosvalikoima tarjoaa koettavaa niin perheille, pariskunnille, kaveriporukoille kuin soolomatkailijoillekin.

– Palvelu tarjoaa helposti toteutettavia ideoita sekä kokeneille konkareille että hiljattain kotimaanmatkailusta innostuneille, kertoo Museokortin projektikoordinaattori Susanna Kyllönen.

Seikkailunhaluisimmat voivat kiertää vaikkapa Lappia pitkienkin vaellusten muodossa. Matkavinkkejä tarjotaan kuitenkin myös viikonloppumatkoihin ja lähiretkiin omassa kotikaupungissa. Kulttuurielämyksiä voi kokea lomien lisäksi arjen keskellä ja kaikkina vuodenaikoina.

Museokohteiden lisäksi kierroksilta löytyy luontokohteita, idyllisiä majapaikkoja sekä tunnelmallisia ravintola- ja kahvilaelämyksiä. Museokortilla saa sisäänpääsyn kaikkiin kierrosten museoihin sekä etuja ja alennuksia kumppaneiden tarjoamista palveluista.

Kokosimme palvelun kierroksista kahdeksan matkavinkkiä, jotka sopivat syksyn rekille.


1. Seikkailu lumoavassa LapissaKuva: Harri Tarvainen/Visit Finland

Lapin laajojen erämaiden liepeillä kohtaa ainutkertaisia kulttuurielämyksiä. Taianomainen pohjoinen ulottuvuus on läsnä kaikkialla: taiteessa, historiallisissa tarinoissa ja lumoavassa luonnossa. Lapin seikkailulle kannattaa varata aikaa, jotta kierroksen voi kokea kaikessa rauhassa. Ainutlaatuisten museokohteiden lisäksi reitin lähistöllä on useita henkeäsalpaavia luontoelämyksiä.

Lue lisää >


2. Kertomusten kyydissä TampereellaKuva: Laura Vanzo

Mielikuvituksellisia museokohteita faktan ja fiktion ystäville! Tällä kierroksella kuljet tarinasta toiseen muumien, vakoilun, pelien sekä taiteen mukana. Sukella fantasiamaailmaan, valmistaudu pelimaratoniin ja inspiroidu nykytaiteesta. Museokierros johdattaa toisiin maailmoihin mielikuvituksen ja kertomusten kyydittämänä! Tampere odottaa, oletko valmis seikkailuun?

Lue lisää >


3. Koko perheen kulttuuriretki Turussa
Keskiaikaisen linnan tarinoita, kipuamista laivojen kansille ja ripaus taide-elämyksiä. Näillä aineksilla koet Turun ainutlaatuisimmat kulttuurielämykset koko perheen voimin. Vietä laatuaikaa Turun museokohteissa, joissa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin varttuneemmatkin museokävijät. Tällä museokierroksella riittää hauskaa nähtävää ja koettavaa koko viikonlopuksi.

Lue lisää >


4. Kulttuurielämyksiä Saimaan rannoillaKuva: Julia Kivelä/Visit Finland

Koe toinen toistaan upeampia kokemuksia Saimaan rannoilla: Punkaharjun kansallismaisemista jylhään Olavinlinnaan, leppoisaan Kuopioon, Varkauden kiehtovaan teollisuuskaupunkiin ja omaleimaiseen Mikkeliin. Museoelämysten lisäksi virkistäydy järvikaupunkien luontopoluilla, aidon savolaisen saanan löylyissä tai ihan vaan taivasta tuijottelemalla – tällä kierroksella viihdyt pidempäänkin.

Lue lisää >


5. Virkistävä päiväretki hiljaisessa HelsingissäKuva: Kim Meyer/Visit Finland

Vietä virkistävä päivä luonto- ja museoelämysten äärellä Vanhankaupunginlahden ympäristössä, jossa nähtävää riittää niin luonnon kuin kulttuurinkin ystäville. Alueella on kaksi kiehtovaa Museokortti-kohdetta sekä upea ulkoilualue luontopolkuineen ja lintutorneineen. Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue yhdistää luontoa ja kulttuuriperintöä.

Lue lisää >


6. Vaikuttavien elämysten HämeenlinnaKuva: Museovirasto / Jouni Marjamäki

Hämeenlinna tarjoaa historiaa, taiteita, luontoa ja vaikuttavia tarinoita kulttuurinnälkäiselle lähimatkailijalle. Järven rannalla komeilevan maamerkin, keskiaikaisen Hämeen linnan lisäksi koet useita kiehtovia kohteita, kuten Sibeliuksen synnyinkodin. Museot ovat kävelyetäisyyden päässä toisistaan, ja keskustan läheisyydessä sijaitsee myös kansallismaisemistaan tunnettu Aulangon luonnonsuojelualue.

Lue lisää >


7. Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessäKuva: Ella Karttunen / Museokortti

Miksi kokea vain yksi taidemuseo, kun voi vierailla viidessä? Helsingin keskusta on jokaisen taiteen ystävän paratiisi! Suuret taidemuseot sijaitsevat kaupungin sykkeessä vain kivenheiton päässä toisistaan. Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista. Kierros alkaa kaupungin kauneimmaksikin kutsutusta näyttelytilasta ja päättyy Suomen taiteen tarinaan

Lue lisää >


8. Viikonloppumatka eteläisimpään SuomeenKuva: Ella Karttunen / Museokortti

Elämyksellinen viikonloppumatka kutsuu! Hanko ja Raasepori tarjoavat runsaasti koettavaa rentouttavalle parin päivän reissulle. Rannikkoseudun historialliset kohteet luonto- ja taide-elämyksineen ovat helposti saavutettavissa niin pääkaupunkiseudulta kuin muualtakin Etelä-Suomesta. Reitti sopii niin luontoaktiviteetteja etsiville kuin myös rauhallisista kahvihetkistä nautiskeleville.

Lue lisää >


Katso kaikki matkavinkit >


Museokortti on monipuolinen reissukaveri


Valmiiden kierrosten lisäksi uudessa palvelussa voi suunnitella oman matkansa ja löytää kiehtovia vinkkejä matkan varrelle.

– Museokortti on monipuolinen reissukaveri. Sillä saa sisäänpääsyn yli 300 museoon kaikkialla Suomessa ja etuja valittujen kumppaniemme palveluista, kertoo Susanna Kyllönen.

Monille museot ovat matkan määränpää, mutta ne ovat myös mainioita pysähdyspaikkoja vaikkapa mökkimatkan varrella. Näyttelyelämysten lisäksi useista museoista löytyy kahvila- ja ravintolapalveluja sekä museokauppoja tuliaisten hankkimiseen.

Reittihaun avulla museovierailujen yhdistäminen muihin lomasuunnitelmiin on entistä helpompaa. Matkavinkkien hakeminen onnistuu kätevästi oman ajoreitin varrelle, oli sitten lähdössä lähelle tai kauemmaksi. Palvelu antaa reittiehdotuksen sekä suosittelee museoita, joissa kannattaa matkan varrella poiketa.

Selaa matkavinkit >


Matalan kynnyksen lähimatkailu on kasvava trendi


Suomalaisten halu matkailla kotimaan monipuolisissa kohteissa näkyy myös Museokortin innokkaassa käytössä. Menneenä kesänä Museokortilla maksetut käynnit rikkoivat kuukausiennätyksen. Museokorttia käytettiin heinäkuun aikana enemmän kuin koskaan aiemmin, lähes 300 000 kertaa. Kasvua vuoden takaiseen oli huimat 38 prosenttia.

Museokäynnit on myös todettu yhdeksi turvallisimmista kulttuuriharrastuksista poikkeusaikoina. Museotilat ovat avaria, ja niissä vierailevien asiakkaiden on mahdollista noudattaa kaikkia THL:n turvallisuusohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Museokortin uusi matkailupalvelu tarjoaa elämyksiä kaikkiin vuodenaikoihin. Valikoimasta löytyy myös kestoltaan eri mittaisia kierroksia, mikä mahdollistaa niin spontaanit päiväretket ja viikonloppumatkat kuin myös suunnitelmallisemmat kulttuurilomat. Seikkailulle voi siis yhtä hyvin lähteä vaikkapa omassa kotikaupungissaankin.

– Suomessa on valtavasti koettavaa ja upeita kulttuurikohteita löydettäväksi. Haluamme auttaa ihmisiä löytämään niin museot kuin muutkin kotimaan matkailuhelmet, Kyllönen kuvailee.


Museokortti (69€) on vuoden mittainen pääsylippu yli 300 museokohteeseen ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Inariin. Museokortilla voi kokea suurimmat ja merkittävimmät museot, tiedekeskukset ja muut paikalliset aarteet. Nähtävää riittää niin taiteen, tieteen, historian, luonnon kuin myös designin ja tekniikan parissa.

Lähde vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle >

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp