Museomuusat matkalla, osa 12:
Museokierros Rauman tunnelmallisissa Museokortti-kohteissa

Ellan ja Iiriksen seikkailu lähenee loppuaan. Jo kymmenen kaupungin museoihin on tutustuttu Museomuusien matkassa, ja nyt vuorossa on kierros Rauman museoissa. Katso Ellan ja Iiriksen video ja kurkkaa Rauman museon Marelaan, Kirstiin, Vanhaan Raatihuoneeseen sekä Rauman taidemuseoon.


Katso seikkailuvideo ja tutustu Rauman museoihin! Matkan kaikki seikkailuvideot löydät sivun lopusta.


Raumalla suuntasimme ensimmäiseksi Vanhalle Raatihuoneelle. Heti kättelyssä meille kävi selväksi, että Raumalla ollaan ylpeitä pitsinnypläysperinteestä, eikä suotta! Raatihuoneella oli esillä uskomattoman taidokkaasti nyplättyä pitsiä.

Sama teema jatkui Rauman museon Marela-museossa, joka on laivanvarustajan kotimuseo. Museossa oli esillä Pitsien aatelia – raumalaisen nyplätyn pitsin historiaa -näyttely, jossa saimme jälleen ihastella uskomatonta käsityötaituruutta. Marela on kaunis, vanha rakennus joka on sisustettu aikakaudelleen uskollisesti ja kätkee sisäänsä monia mielenkiintoisia tavaroita ja tarinoita maailman meriltä.

Marelan jälkeen kävelimme Suomen kapeimman kadun, Kitukrännin lävitse ja saavuimme Merimiehen kotimuseo Kirstiin. Kirsti on useista puurakennuksista koostuva pihapiiri, jossa pääsee tutustumaan elämään Vanhassa Raumassa aina 1900-luvun alkupuolelta 1970-luvulle, jolloin Kirstiä on viimeksi asutettu. Pihapiiri on idyllinen, vehreä ja kaunis ja meille kerrottiin iloisesti talojen historiasta ja vaiheista.

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, suuntasimme Rauman taidemuseoon. Taidemuseon ohi on vaikea kävellä, sillä sen edessä istuu penkillä patsas, joka lähes kutsuu luokseen. Rauman taidemuseossa oli esillä näyttely nimeltään Rauma Triennale 2019 - Rakas tylsyys / In Praise of Boredom. Näyttely kehottaa tarkastelemaan omaa suhdetta arkipäiväisyyteen, rutiiniin ja tylsistymiseen. Näyttelyssä oli monia vaikuttavia teoksia ja teosten luomisessa käytettyjen tekniikoiden kirjo oli laaja.

Rauma paljastui odotettua monipuolisemmaksi museokaupungiksi, ja Vanha Rauma on kaunis puutaloalue jossa vierailua suosittelemme lämmöllä!

 


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin