Tamperelaiset Ella (kuvassa vas.) ja Iiris ovat tehokaksikko, joka aikoo käydä kahden viikon aikana yli 30 museossa.

Ella ja Iiris: Energiset Museomuusat matkalla – 2 viikkoa, 10 kaupunkia ja 30 museota

Tehokaksikko Tampereelta suuntaa ilolla ja energialla ihastelemaan eteläisen Suomen museoita ja nähtävyyksiä. Näitä ystäviä yhdistää rakkaus taiteeseen sekä pohjaton uteliaisuus uusia asioita kohtaan. Heidän seikkailunsa tavoite on tutustua mahdollisimman moneen erilaiseen museokohteeseen.

"Me olemme Ella ja Iiris, 21 ja 23-vuotiaat tyypit Tampereelta. Taide, luonto ja luova tekeminen vetävät meitä puoleensa, ja näiden asioiden äärelle aiomme tänä kesänä päästä. Ella on erityisen kiinnostunut mediasta kun taas Iiris on kuvataiteen moniosaaja. Olemme olleet ystäviä yläasteelta saakka, joten matkan varrelle on mahtunut jo monenlaisia seikkailuja. Nyt kuitenkin on luvassa seuraava suuri seikkailu, kun me lähdemme Museokortti matkassa kiertämään meitä kiinnostavia kohteita.

Koska olemme luonnoltamme tiedonhaluisia ja taiteenjanoisia, myös museot ovat meille tuttu juttu. Seikkailumme varrelle olemme kuitenkin valinneet meille entuudestaan tuntemattomia kohteita sekä sellaisiakin teemoja, joista meillä ei ole juurikaan tietoa entuudestaan. Seikkailumme tulee siis olemaan paitsi seuraajillemme, myös meille yllätyksiä täynnä! Lähdemme liikkeelle kotikaupungistamme Tampereelta, jossa ensin tutustumme Muumimuseoon sekä museokeskus Vapriikkiin. Tampereen kohteitamme ovat myös työväenmuseo Werstas, Tampereen taidemuseo, Amurin museokortteli sekä Sara Hildénin taidemuseo.

Tampereen museoista liikkeelle lähtevä kahden viikon museokierroksemme sisältää vierailuja niin Mäntän, Jyväskylän, Savonlinnan, Lappeenrannan, Kotkan, Porvoon, Helsingin kuin myös Rauman ja Porin museoissa. Käymme yhteensä yli 30 museossa: kohteita siis riittää, ja tien päällä onkin tarkoitus viihtyä kaksi viikkoa, jona aikana osallistumme mahdollisimman moneen museotyöpajaan tai luomme itsenäisesti taidetta. Mainittujen kohteiden lisäksi matkallemme voi osua muitakin kiinnostavia museoita. Odotammekin seikkailultamme inspiroivia kohteita ja kohtaamisia, uuden oppimista ja ennen kaikkea kokemuksia, joita vain museoseikkailu voi tarjota!

Seuraamalla seikkailuamme näet, miten kaksi nuorta taiteilijatyyppiä iskevät luovat päänsä yhteen ja syöksyvät innolla kohti uutta ja tuntematonta. Seikkailumme tavoite on näyttää, että taide, tieto ja museot kuuluvat kaikille!"

Ellan ja Iiriksen somekanavat: @olenellajulia @talviunilla

Seuraa Museomuusien seikkailua sosiaalisessa mediassa @museokortti-kanavalla tunnisteilla #museomuusatmatkalla #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros

 
  • Facebook
  • Twitter


Seikkailureitti

Seikkailua seurataan viikolla 33 ja 34 (12.8.–25.8.).

Muumimuseo

Museokeskus Vapriikki

Työväenmuseo Werstas

Tampereen taidemuseo

Amurin museokortteli

Sara Hildénin taidemuseo

Serlachius-museot

Jyväskylän taidemuseo

Keski-Suomen museon Käsityöläismuseo

Suomen käsityön museo

Olavinlinna

Lappeenrannan taidemuseo

Etelä-Karjalan museo

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja

Merikeskus Vellamo

Vanha Raatihuone

Runebergin kotimuseo

Helsingin kaupunginmuseo

Joitakin museoita viidestä Suomenlinnan Museokortti-kohteesta

Kiasma

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

HAM Helsingin taidemuseo

Hämeen linna

Museo Militaria

Aboa Vetus & Ars Nova -museo

Rauman taidemuseo

Rauman museo: Marela

Rauman museo: Kirsti

Porin taidemuseo

Satakunnan Museo

Katso Ellan ja Iiriksen seikkailuhakemus:


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin