VIEL EHDIT: Museokortti nyt tarjoksessa vain 68 (norm. 79 )!
OSTA NYT
 
Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Rauman museo: Vanha Raatihuone

Kauppakatu 13

Vanha Raatihuone suljetaan restauroinnin vuoksi 1.3.2024.

Ihastuttavan Vanhan Rauman sydmess 1700-luvulta silynyt raatihuone tutustuttaa Rauman ja sen kuuluisan pitsinnyplysperinteen historiaan.

 
Suljettu väliaikaisesti

Rauman museo on toiminut Vanhalla Raatihuonella jo vuodesta 1902 lhtien. Vuonna 1776 valmistuneella raatihuonella toimi alunperin kaupungin hallinto ja poliisilaitos, jonka kanssa museo jakoi tilat ensimmiset vuosikymmenet. Alkuperisess asussa silyneit 1700-luvun raatihuoneita on Suomessa vain kaksi, Raumalla ja Porvoossa. Vanha raatihuone sijaitsee keskell ihastuttavaa Vanhaa Raumaa, joka valittiin UNESCOn maailmanperintluetteloon vuonna 1991 ainutlaatuisena esimerkkin elvst vanhasta pohjoismaisesta puukaupungista.

Nykyn Vanhalla Raatihuoneella voi tutustua kuuluisaan raumalaiseen pitsinnyplykseen ja keskiaikaisen kaupungin historian eri aikakausiin. Alakerrassa toimii mys museokauppa Kistupuad, jossa myydn paikallisten ksitylisten tuotteita, matkamuistoja ja raumanpitsituotteita.

Vanhan Raatihuoneen rakennuksen historiaa

Barokkityyli edustavan Vanhan Raatihuoneen perusmuoto eli kaksikerroksinen tornilla varustettu raatihuone tuli tutuksi jo keskiajalla. Vanha Raatihuoneen rakennuspiirustukset laati Turun kaupunginarkkitehti Christian Schrder. Suunnitelmia oli tehnyt mys rakennustist vastannut turkulainen muurarimestari Johan Schytt ja alustavia luonnoksia Rauman kaupungin omat raatimiehet. Jyrkn katon ja siit nousevan tornin suunnittelussa ja toteutuksessa tarvittiin kokeneita kirkonrakentajia. Sellaisia olivat lheisen Lapin seurakunnan lukkari Job Hckert, joka vastasi katosta ja Turun seudulla toiminut rakennusmestari Anders Wahlberg, jonka ksialaa on raatihuoneen torni. Tornin muoto on sukua saman suunnittelijan tapuleille.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Osana kulttuurikierrosta

Museon yhteystiedot

Rauman museo: Vanha Raatihuone
Kauppakatu 13

044 793 3532

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Rauman museo: Vanha Raatihuone, Kauppakatu 13


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

-

Maksutavat

Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Kulttuurisetelit (Smartum, Tyky), E-passi/KulttuuriPassi, Museokortti.

Aukioloajat

Suljettu väliaikaisesti

Vanha Raatihuone on suljettu restauroinnin vuoksi 1.3.2024 alkaen.

Opastus

Opastus avoinnaoloaikana, 044 793 3532