Museomuusat matkalla, osa 10:
Tutustumista keskiaikaiseen Hmeen linnaan ja suomalaiseen sotahistoriaan

Seikkailulla Hämeenlinnassa tutustutaan niin Hämeen linnaan kuin myös Museo Militariaan. Linnassa Ella ja Iiris tutustuvat keskiaikaisen linnan historiaan ja sonnustautuvat haarniskaan. Museo Militaria tutustuttaa seikkailijat puolestaan suomalaisen sotahistorian ja sotilaselämän pariin.


Katso seikkailuvideo Hämeen linnasta ja Museo Militariasta! Matkan kaikki seikkailuvideot löydät sivun lopusta.


Hämeen linna on vaikuttava näky jo kaukaa. Vanajaveden rannalla, linnaniemen päällä kohoava linna oli Hämeenlinna-päivämme ensimmäinen museokohde.

Linnassa riittää kiivettäviä portaita, tutkittavia nurkkia ja kauniita näköaloja. Hämeen linnassa on esillä Kansallismuseon kokoelmista esineitä, jotka elävöittävät linnaan ja sen historiaan liittyviä tarinoita entisestään.

Linnan historia -näyttely kertoi meille linnan loiston ja rappion päivistä, linnassa vaikuttaneista merkkihenkilöistä sekä linnan kirjavista vaiheista – ja kerrottavaahan riittää, onhan Linnalla ikääkin jo 700 vuotta!

Linnaniemen museoalueella riittäisi nähtävää pidemmäksikin aikaa, mutta me valikoimme itse linnan lisäksi vielä yhden kohteen: Museo Militarian, eli Suomen tykistö-, pioneeri- ja viestimuseon!

Museossa oli monessa kerroksessa näyttelyitä, jotka kertoivat valtiomme puolustuksen eri tekniikoista ja vaiheista. Aihe ei ole meille vieras, mutta saimme siitä silti lisää tietoa.

Museoon kannattaa kiinnostuneen varata kunnolla aikaa, sillä informaatiotulva on valtava! Museo herätti meissä paljon tunteita, ja se voi olla kävijälleen ahdistavakin kokemus – silti käymisen arvoinen.

Hämeenlinnassa vietimme yhden päivän, ja illalla suuntasimme jo kohti uusia seikkailuja!

 


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin