Museomuusat matkalla, osa 8:
Matka Helsingin menneisyyteen

Vuorossa Ellan ja Iiriksen museoseikkailun kahdeksas pysäkki, Helsinki! Seikkailijat tutustuvat kaupungin menneisyyteen Helsingin kaupungimuseon kuvaselaamossa ja Helsingin valitut palat -näyttelyssä. Museopäivä huipentuu vierailuun Suomenlinna-museossa, jossa pääsee tutustumaan linnoituksen yli 270-vuotisen historian vaiheisiin.


Katso videolta, millaisia seikkailuja Museomuusat löytävät Helsingistä! Matkan kaikki seikkailuvideot löydät sivun lopusta.


Helsingissä ollessamme kaupungin valtasi helleaalto. Onneksi museoissa oli hyvä ilmastointi! Saavuimme kaupunkiin illalla, veimme tavaramme majapaikkaan ja nukuttuamme hikiset yöunet suuntasimme kohti ensimmäisen Helsinki-päivän ensimmäistä kohdetta, Helsingin kaupunginmuseota!

Helsingin kaupunginmuseo on raikas katsaus kaupungin historiaan, elämään ja kulttuuriin. Museossa toimii valokuvaselaamo, jossa voi sukeltaa kuvien kautta kaupungin historiaan, kun taas Helsingin valitut palat -näyttely esittelee kattavammin kaupungin vaiheita, kasvua ja kehitystä ja kaikkea Helsinkiin liittyvää aina kapakoista skeittirampeille ja metrotunneleista merenrantoihin.

Kaupunginmuseon jälkeen meitä odotti Kauppatorin rannassa lautta Suomenlinnaan. Kokemus oli Ellalle aivan uusi, ja lautan kannella kelpasi heilutella jalkoja merituulen laulaessa korvissa.

Suomenlinnassa kohteeksemme valikoitui Suomenlinna-museo, joka esitteli saarien sekä linnoituksen historiaa. Suomenlinnaan mahtuu monenlaisia tarinoita ja museo herätti paljon ajatuksia maamme ja sen puolustuksen historiasta.

Suomenlinna onkin paitsi ihana kesähengailupaikka, mutta myös vaikuttava museokohde. Suomenlinnan alueella toimii Suomenlinna-museon lisäksi myös muita museokortti-kohteita, mutta tällä kertaa aikamme ei riittänyt tutustua niihin. Ensi kerralla sitten!

 


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin