Museoseikkailijat Ella ja Iiris kvivt J. L. Runebergin kodissa (kuvassa vas.) ja Porvoon museon Vanhassa raatihuoneessa.

Museomuusat matkalla, osa 7:
Museoseikkailu vie Suomen vanhimpaan kotimuseoon ja raatihuoneeseen

Ellan ja Iiriksen matka vie aurinkoiseen Porvooseen! Seikkailupäivän aikana ihastellaan Suomen vanhinta kotimuseota J. L. Runebergin kotia ja kävellään Fredrika Runebergin puutarhassa. Vierailu Vanhassa Porvoossa johdattaa seikkailijat Porvoon museon Vanhaan raatihuoneeseen, joka on Suomen vanhin raatihuone.


Katso seikkailuvideo ja tutustu Porvoon museoihin! Matkan kaikki seikkailuvideot löydät sivun lopusta.


Saavuimme helteiseen Porvooseen ja marssimme ensimmäiseksi J. L. Runebergin kotiin. Museo on kaunis vanha rakennus, jonka alueeseen kuuluu idyllinen, Fredrika Runebergin aikanaan istuttama puutarha. Vaikka puutarhaan ja piha-alueelle on yleisön onneksi vapaa pääsy, on myös itse museo tutustumisen arvoinen kohde – onhan se Suomen vanhin kotimuseo!

Museossa opimme molempien Runebergien elämäntyöstä ja perhe-elämästä. Esillä oleva alkuperäinen esineistö herätti tarinat henkiin, ja kävijöille jaettava opaskirjanen syvensi kokemusta entisestään. Kierrettyämme museon, levähdettyämme puutarhan katveessa ja leikittyämme pihamaalla heitimme rinkat takaisin selkään ja otimme suunnaksi Vanhan Porvoon.

Vanhaa Porvoota kehutaan ylistäen, eikä suotta! Kuljimme kapeiden katujen, tunnelmallisten kahviloiden ja mukulakivikatujen ohitse löytääksemme seuraavan kohteemme – Porvoon museon Vanhan raatihuoneen. Raatihuone on vaikuttava rakennus, joka kätkee sisäänsä monenlaista mielenkiintoista tutkittavaa ja erilaisia näyttelyitä, jotka tarjoilivat meille niin luonnontiedettä, historiaa, taidetta kuin myös kertomuksia juuri porvoolaisesta elämästä!

 


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin