Hilkka (vas.), Pirjo ja Riitta lhettvt postikortin jokaisesta museokohteesta, jossa he vierailevat museoseikkailunsa aikana.

Pirjo, Riitta ja Hilkka: Vanhojen rouvien seikkailulla bongataan ratikkareitille osuvat museot ja arvioidaan museokahvilat ja -ravintolat

Vanhat rouvat kiertävät kesäisessä Helsingissä museoita, jotka ovat ratikkareittien varrella ja lähettävät perinteiset postikortit jokaisesta museokohteesta. He katsastavat myös esteettömyyden ja julkisen taiteen samalla sekä arvioivat museokahvilat ja -ravintolat.

"Me olemme Pirjo, Riitta ja Hilkka ja museoseikkailemme Helsingissä ratikalla, kun muutenkin pidetään raideliikenteestä. Kohteisiin pyrimme löytämään aina yhden vähän harvinaisemman museon: esimerkiksi sellaisen, joka on auki vain kerran viikossa. Julkisia taideteoksia poimitaan matkan varrella ja muistellaan keskenämme muinaisia. Lähetämme jokaisesta museokohteesta postikortteja, ja lisäksi arvioimme museokahviloita ja -ravintoloita.

Meillä on suunniteltuna kolme reittiä: Kuutosen, ykkösen ja kolmosen ratikat. Saatamme täydentää reittiä muilla ratikoilla tai vaikka vähän kävellä. Tavoite on myös löytää Museokortti-kohde läheltä pysäkkiä.

Neljä tai oikeastaan kuusi vanhaa rouvaa on käynyt "joululounaalla" neljännesvuosisadan. Tosin vanhoja rouvia on vain yksi, toinen on leski, kolmas on rouva, mutta eri vuosikymmeneltä. Neljäs on neiti ja viidennen kummitäti, viides on ensimmäisen tytär ja kuudes kolmannen sisar. "Joululounaatkin" ovat muuttuneet huhtikuisiksi matkoiksi Eurooppaan ja kesäisiksi piknikeiksi. Pienistä puutteista ei kannata välittää: tärkeintä on, ettei puhuta tekemättömistä töistä tai urakehityksen esteistä. Kulttuuria pyritään harrastamaan kevyehkösti mutta valikoiden, joku kirkkokin mahtuu joukkoon ja museoita poimitaan mukaan, kun siltä tuntuu. Museoseikkailuun Helsingissä meistä osallistuu kolme junantuomaa eläkkeelle päässyttä ja satunnaisesti vapaalla oleva nuoriso-osaston edustaja.

Vanhat rouvat eivät bloggaa, vloggaa tai mokaa, mutta me tiedämme parhaat levähdyspenkit, maukkaat kakut ja hienot näkymät kaupunkiin, ja me lähetämme postikortteja."

Seuraa seikkailijoita sosiaalisessa mediassa @museokortti-kanavalla tunnisteilla #rouvienratikkaseikkailu #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros


 

Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin