Is ja lapset museoiden kulisseissa, osa 4:
Runebergintorttuja Runebergilla

Seikkailupäivä Porvoossa alkaa kalaonnen testaamisella, jonka jälkeen Aki-isä ja lapset Anni ja Joona suuntaavat J. L. Runebergin kotiin, joka on Suomen vanhin kotimuseo. Siellä he tutustuvat Suomu suomulta – Suomen kalalajien kauneudesta -näyttelyyn, kuulevat kertomuksia Runebergin elämästä sekä leipovat runebergintorttuja.
Porvoon-seikkailun kohokohtana on vierailu J. L. Runebergin kodissa, Suomen vanhimmassa kotimuseossa. Ennen museovierailua ja sen kalanäyttelyyn tutustumista Aki, Anni ja Joona virittäytyvät kuitenkin tunnelmaan onkimalla kaloja.

Seikkailijakolmikko tutustuu 1860-luvun kirjailijakodin tunnelmaan Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin (1804–1877) ja hänen vaimonsa Fredrikan (1807–1879) alkuperäisessä kodissa. Museon ainutlaatuinen tunnelma syntyy muun muassa perheelle kuuluneista huonekaluista, taideteoksista, astioista ja vanhoista huonekasveista. Katso videolta, kun seikkailijat pääsevät leipomaan runebergintorttuja Runebergin kodissa!

 


Seikkailureitti

Seikkailua seurataan viikolla 28 (8.7.–14.7.)

Raahen museo
(Raahe)

Pohjanmaan museo
(Vaasa)

Museokeskus Vapriikki
(Tampere)

J.L. Runebergin koti
(Porvoo)

Ateneumin taidemuseo
(Helsinki)

Louhisaaren kartano
(Masku)

Katso Akin, Annin ja Joonan seikkailuhakemus:


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin