Is ja lapset museoiden kulisseissa, osa 2:
Kummitustarinoita ja Vaasan historiaa

Aki-isä suuntaa lastensa Annin ja Joonan kanssa Raahesta Vaasaan, jossa he vierailevat Pohjanmaan museossa tutustuen lääkäri Karl Hedmanin entiseen kotiin ja sen tarinoihin. He selvittävät myös, kummitteleeko museossa. Seikkailupäivän lopuksi kolmikko poikkeaa Vanhan Vaasan museossa ja lähistöllä olevan kirkon raunioilla.

Kotikaupungistaan Raahesta lähteneet Aki, Anni ja Joona seikkailevat Vaasassa. Pohjanmaan museossa he kiertävät oppaan kanssa vaasalaisen lääkärin Karl Hedmanin (1864–1931) entisen asunnon, joka on museon vanhan siiven toisessa kerroksessa. Hedmanin keräämään arvokkaaseen ja merkittävään kokoelmaan kuuluu suomalaista ja ulkomaista taidetta sekä koruja ja antiikkiesineitä. Katso videolta, mitä opas vastaa, kun häneltä kysytään, kummitteleeko museossa. Videolla selviää myös, millainen jäynä Hedmanilla oli tapana tehdä, kun vieraita kestittiin.

Videolla Aki, Anni ja Joona kurkkaavat myös Vanhan Vaasan museoon. Museo esittelee Ruotsin ja Venäjän vallan aikaa ja toimii Wasastjernan talossa, jonka laivanvarustaja, kauppias ja valtiopäivämies Abraham Falander (1746-1815), aateloituna Wasastjerna, rakennutti vuosina 1780–81. Wasastjernan talo on sisustettu 1700- ja 1800-lukujen porvariskodin tyyliin.

 


Seikkailureitti

Seikkailua seurataan viikolla 28 (8.7.–14.7.)

Raahen museo
(Raahe)

Pohjanmaan museo
(Vaasa)

Museokeskus Vapriikki
(Tampere)

J.L. Runebergin koti
(Porvoo)

Ateneumin taidemuseo
(Helsinki)

Louhisaaren kartano
(Masku)

Katso Akin, Annin ja Joonan seikkailuhakemus:


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin