Museoseikkailu rannikolla, osa 2:
Tervanpolttoa, keppihevosia ja Oulun historiaa

Minna aloittaa museoseikkailun rannikolla suuntaamalla Ouluun, jossa hän vierailee Turkansaaren ulkomuseossa, Oulun taidemuseossa sekä Pohjois-Pohjanmaan museossa. Matkan varrella hän tutustuu tervanpolttoon, ratsastaa keppihevosella museon esteradalla sekä kurkistaa Oulun historiaan.
Oulussa Minnan ensimmäinen kohde on Turkansaaren ulkomuseo, jossa hän pääsee tutustumaan tervamestarin johdolla tervanpolttoon.

Seuraavaksi Minna tutustuu Oulun taidemuseossa esillä oleviin Kasvu ja lähtö – hiukset nykytaiteessa sekä Kati Leinonen – Äimärautio -näyttelyihin. Hän ratsastaa myös Elsa-keppihevoselle museossa olevan Ratsutila Laukan esteradalla.


Oulun taidemuseon Kasvu ja lähtö – hiukset nykytaiteessa -näyttelyssä on töitä 34 taiteilijalta. Kaikkiin teoksiin liittyy hiukset tavalla tai toisella. Seikkailijaamme Minnaa viehättää eniten Essi Korvan aistikas teos Rämeikkö.


Oulun taidemuseon Ratsutila Laukka on suunniteltu yhdessä keppariharrastajien kanssa. Museossa järjestetään myös työpajoja, joissa tehdään keppihevosille valjaita.


Oulun taidemuseossa on esillä valokuvataiteilija Kati Leinosen Äimärautio-näyttely. Kyseessä on Leinosen dokumentaarinen valokuvaprojekti, jota hän kuvasi vuosina 20152017 Oulun Äimäraution talleilla. Minna katselee Leinosen pysäyttävää omakuvaa, joka on ollut esillä myös Lontoon National Portrait Galleryssä.


Oulun vierailu päättyy Pohjois-Pohjanmaan museoon, jossa seikkailijamme tutustuu Oulun historiaan sekä erityisesti lapsille suunnattuun toiminnalliseen Kakaravaara – Lasten elämää Oulussa -näyttelyyn.Pohjois-Pohjanmaan museoon saatiin Minnan vierailupäivänä uudet, hienot Koiramäki-käsinuket! Ne ovat valmistuneet nuorten työpajassa, ja niillä pääsee leikkimään ainoastaan Pohjois-Pohjanmaan museossa.


Pohjois-Pohjanmaan Kakaravaara – Lasten elämää Oulussa -näyttelyssä on lapsille suunnattu toiminnallinen ympäristö. Tilassa ei ole perinteistä teosluetteloa, vaan eri pisteet on esitelty Kakaravaara-lehden muodossa. Minna miettii, että jos hän olisi kotiäitivuosinaan tullut tänne tyttäriensä kanssa, niin siellähän olisi vierähtänyt melkein koko päivä!

 

Seuraa Minnan seikkailua


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin