Tuulevi ja Henrik: Kesäkasi-seikkailu – pariskunnan minireilaus Suomen suvessa

Mikkeliläiset Museokortti-seikkailijat Tuulevi ja Henrik lähtevät kahdeksikon malliselle matkareitille ja käyvät kahdeksassa museokohteessa matkan varrella. Seikkailulla reilataan reput selässä ja majoitutaan tarinoiden taloissa.

"Olemme kasipari eli viisikymppiset museokorttiseikkailijat Tuulevi ja Henrik. Nimi tarkoittaa sekä kahdeksikon mallista matkareittiämme että kahdeksaa museokohdetta matkan varrella. Kasi oli myös Tuulevin onnennumero lapsena.

Olemme rapiat viisikymppinen pariskunta, jolta jäi aikoinaan Interrail tekemättä. Siksi jätämme nyt sen tutuimman kulkupelin eli auton kotiin ja reissaamme junalla ja bussilla. Matkaan lähdemme elokuun puolivälin jälkeen. Suuntaamme Jyväskylän ja Tampereen kautta rannikon välkkyvien vesien äärelle. Sehän tuntuu olevan kotipaikastamme Mikkelistä yhtä kaukana kuin moni eksoottinen ulkomaankohde. Lähdemme kasikierrokselle reput selässä: Mikkeli - Pieksämäki - Jyväskylä - Tampere - Turku - Pori - Tampere - Tikkurila - Kouvola - Mikkeli. Matkan varrella treffaamme niitä kavereita, jotka osuvat sopivasti hoodeille.

Olemme säännöllisen epäsäännöllisiä museokuluttajia. Helsingissä käydessä museovierailuita kertyy eniten. Kun kiinnostavia näyttelyitä on paljon, me saatamme ihan urakoida vierailuja ehtisipä enemmän -ajatuksella. Vapaalla Henrik harrastaa hyötyliikuntana metsätöitä. Tuulevi taas uppoutuu kirjoihin. Työkseen Tuulevi kehittää työelämää: tällä hetkellä erityisesti taide- kulttuuri- ja luontolähtöisillä menetelmillä. Henrik on parhaillaan valmistumassa uuteen ammattiin restonomiksi.

Tämän reissun museopysähdykset osuvat Tampereelle, Turkuun ja Poriin. Tampereella irrottaudumme arjesta Sara Hildénin taidemuseossa, kurkistamme työläishistoriaan Amurin työläismuseokorttelissa ja tutustumme Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyyn ja Ambiente – Timo Sarpanevan painokankaita -näyttelyyn Museo Milavidassa. Turussa otamme tuntumaa klassikkokohteeseen Luostarinmäen käsityöläismuseo jo ihan senkin kunniaksi, että Henrik on tehnyt yli kymmenen vuoden uran käsityöläisenä. Turun taidemuseossa on Neljä elementtiä -näyttelyn lisäksi tiedossa Imogen Cunningham -valokuvanäyttely. Mikäs sen hienompaa nuoren valokuvaajan vanhemmille. Turussa teemme aikahypyn 1800-luvun apteekkitoimintaan ja 1700-luvun herrasväen elämään Apteekkimuseossa ja sen yhteydessä olevassa Qwenselin talossa. Kolmas museostoppimme on Pori. Porin taidemuseossa otamme selvää Keräilijän katse -sarjan Arto Jurttila: Mielen silmin -näyttelystä ja vauvuuden olemuksesta näyttelyssä Ryömi, konti – viesti vauvuudesta. Friitalan nahkamuseo tarkoittaa yhden sortin nostalgiaa. Tuulevi opiskeli aikoinaan nahka- ja turkisartenomin ammatin Wetterhoffilla. Tekstistä löydättekin päivän tarinoiden lisäksi Wetterhoffin turkisluokan ja Friitalan nahkamuseon yhteyksiä. Mukana voi välähtää 80-luvun muotinäytösmuistoja Hämeen linnasta ja havaintoja Hämeenlinnan turkistehtaan erikoisen hajuisista nahan parkitsemissaleista.

Yksi ihan oleellinen homma Kesäkasi-kierroksella ovat hyvät kaffe- ja lounashetket. Me odotammekin moniaistista Kesäkasi-museomatkailua: nähtävää, kuultavaa, haistettavaa ja maistettavaa.

Reissatessa me majoitumme aina niihin kiehtovimpiin paikkoihin. Koska useimmat niistä löytyvät Airbnb:n kautta, aloitimme varausoperaation sieltä nytkin. Sähköpostissa on vahvistus yli sata vuotta vanhaan sukutaloon Ulvilassa, jonka ruokasalin pärekattoa ja isoisän nikkaroimia vuoteita odotamme uteliaina. Pispalan kotoisan keltainen puutalo ja näkymät harjulta kutkuttavat myös. Turussa Bore-laivan hytti on myös ennen elämätön kokemus.

Tästä kesäkasista ja keski-ikäisten minireilauksesta kerromme iloja, ihmeitä ja kummastuksen aiheita. Meidän kanssamme pääset kurkistamaan myös museoiden ja näyttelyiden esille kutsumiin muistoihin ja meidän kahden elämän kokoisiin kokemuksiin."

Kesäkasin somekanavat: @tuulevia @henrikaschan

Seuraa Kesäkasi-seikkailua sosiaalisessa mediassa @museokortti-kanavalla tunnisteilla #kesakasi #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros


 


Seikkailureitti

Seikkailua seurataan viikolla 35 (26.8.–1.9.).

Sara Hildénin taidemuseo
(Tampere)

Amurin työläismuseokortteli
(Tampere)

Museo Milavida
(Tampere)

Luostarinmäen käsityöläismuseo
(Turku)

Turun taidemuseo
(Turku)

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo
(Turku)

Porin taidemuseo
(Pori)

Friitalan Nahkamuseo
(Ulvila)




Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin