Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Lnnstrmin kotimuseon perusnyttely

Teresia ja Rafael Lnnstrmin kotimuseo, Rauma

  • 1.7.2020–31.12.2024

Teresia ja Rafael Lnnstrmin kotimuseo esittelee raumalaisen tehtailijapariskunnan kodin ja taidekokoelman. Lnnstrmien koti on tynn taidetta, design-esineit ja tyylihuonekaluja.

 
Kotimuseon kahvisalonki.

Tehtailijapariskunta Teresia ja Rafael Lnnstrm olivat suuria kulttuurin ja taiteen ystvi. Heille kertyi vuosien aikana laaja kokoelma suomalaista ja ulkomaista kuvataidetta, hopea- ja posliiniesineit, taidelasia ja tyylihuonekaluja. Lnnstrmien koti valmistui Raumalle vuonna 1942 ja se avattiin museona vuonna 1988.

Taidekokoelman posa muodostuu suomalaisesta 1800- ja 1900-lukujen maalaustaiteesta. Kokoelman varhaisempia suomalaisia taiteilijoita ovat muun muassa Elin Danielson-Gambogi, Pekka Halonen, Oscar Kleineh, Berndt Lindholm, Hjalmar Munsterhjelm, Victor Westerholm ja Victoria berg.

Kotimuseon esineistn kuuluu suomalaisia ja ulkomaisia koriste- ja taide-esineit. Kokoelmassa on suomalaista design-lasia seuraavilta suunnittelijoilta: Kaj Franck, Gunnel Nyman, Aimo Okkolin, Heikki Orvola, Timo Sarpaneva, Oiva Toikka ja Tapio Wirkkala.

Eurooppaan ja Aasiaan suuntautuneilta liike- ja lomamatkoilta hankittuja esineit ovat muun muassa 1800-luvun alkupuolella Kantonissa Daogang-dynastian aikana valmistettu mandariiniposliininen boolimalja, venetsialainen Veninin lasitehtaan tuotantoa oleva Paolo Veninin lasimaljakko 1940-luvulta sek ksinmaalattu Tanskan kuninkaallisen posliinitehtaan Flora Danica -kahvikuppisarja.

Autenttisen kotimuseon sisustus, sen huonekalut, esineet ja taideteokset ovat edelleen samoilla paikoilla, joille Teresia Lnnstrm on ne aikoinaan asettanut.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Teresia ja Rafael Lnnstrmin kotimuseo
Syvraumankatu 41, 26100 Rauma

045 2610 504

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Teresia ja Rafael Lnnstrmin kotimuseo, Syvraumankatu 41, 26100 Rauma


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

5/3/0

Maksutavat

kteinen, pankkikortti, Master Card, Visa

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su 12:00-16:00

Syys-toukokuussa su klo 12–16. Keskuussa la-su klo 12–16. Hein-elokuussa ke-su klo 12–16. Sek kuukauden ensimmisen keskiviikkona klo 16–19. Poikkeukset: suljettu 26.12. ja 2.1.2022.

 

Kohdetta lähellä olevat museot