Näin vierailet museossa turvallisesti: Turvallisesti museossa
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Lönnströmin kotimuseon perusnäyttely

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Rauma

  • 1.7.2020–31.12.2024

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo esittelee raumalaisen tehtailijapariskunnan kodin ja taidekokoelman. Lönnströmien koti on täynnä taidetta, design-esineitä ja tyylihuonekaluja.

 

Tehtailijapariskunta Teresia ja Rafael Lönnström olivat suuria kulttuurin ja taiteen ystäviä. Heille kertyi vuosien aikana laaja kokoelma suomalaista ja ulkomaista kuvataidetta, hopea- ja posliiniesineitä, taidelasia ja tyylihuonekaluja. Lönnströmien koti valmistui Raumalle vuonna 1942 ja se avattiin museona vuonna 1988.

Taidekokoelman pääosa muodostuu suomalaisesta 1800- ja 1900-lukujen maalaustaiteesta. Kokoelman varhaisempia suomalaisia taiteilijoita ovat muun muassa Elin Danielson-Gambogi, Pekka Halonen, Oscar Kleineh, Berndt Lindholm, Hjalmar Munsterhjelm, Victor Westerholm ja Victoria Åberg.

Kotimuseon esineistöön kuuluu suomalaisia ja ulkomaisia koriste- ja taide-esineitä. Kokoelmassa on suomalaista design-lasia seuraavilta suunnittelijoilta: Kaj Franck, Gunnel Nyman, Aimo Okkolin, Heikki Orvola, Timo Sarpaneva, Oiva Toikka ja Tapio Wirkkala.

Eurooppaan ja Aasiaan suuntautuneilta liike- ja lomamatkoilta hankittuja esineitä ovat muun muassa 1800-luvun alkupuolella Kantonissa Daogang-dynastian aikana valmistettu mandariiniposliininen boolimalja, venetsialainen Veninin lasitehtaan tuotantoa oleva Paolo Veninin lasimaljakko 1940-luvulta sekä käsinmaalattu Tanskan kuninkaallisen posliinitehtaan Flora Danica -kahvikuppisarja.

Autenttisen kotimuseon sisustus, sen huonekalut, esineet ja taideteokset ovat edelleen samoilla paikoilla, joille Teresia Lönnström on ne aikoinaan asettanut.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo
Syväraumankatu 41, 26100 Rauma

045 2610 504

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

5/3/0 €

Maksutavat

käteinen, pankkikortti, Master Card, Visa

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su 12:00-16:00

Syys-toukokuussa su klo 12–16. Kesäkuussa la-su klo 12–16. Heinä-elokuussa ke-su klo 12–16. Sekä kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 16–19. Poikkeukset: suljettu 3.6., 20.–21.6., 6.12. ja 27.12.

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut