Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Rauman museo: Vanha Raatihuone

Kauppakatu 13

Ihastuttavan Vanhan Rauman sydämessä 1700-luvulta säilynyt raatihuone tutustuttaa Rauman ja sen kuuluisan pitsinnypläysperinteen historiaan.

 

Rauman museo on toiminut Vanhalla Raatihuonella jo vuodesta 1902 lähtien. Vuonna 1776 valmistuneella raatihuonella toimi alunperin kaupungin hallinto ja poliisilaitos, jonka kanssa museo jakoi tilat ensimmäiset vuosikymmenet. Alkuperäisessä asussa säilyneitä 1700-luvun raatihuoneita on Suomessa vain kaksi, Raumalla ja Porvoossa. Vanha raatihuone sijaitsee keskellä ihastuttavaa Vanhaa Raumaa, joka valittiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1991 ainutlaatuisena esimerkkinä elävästä vanhasta pohjoismaisesta puukaupungista.

Nykyään Vanhalla Raatihuoneella voi tutustua kuuluisaan raumalaiseen pitsinnypläykseen ja keskiaikaisen kaupungin historian eri aikakausiin. Alakerrassa toimii myös museokauppa Kistupuad, jossa myydään paikallisten käsityöläisten tuotteita, matkamuistoja ja raumanpitsituotteita.

Vanhan Raatihuoneen rakennuksen historiaa

Barokkityyliä edustavan Vanhan Raatihuoneen perusmuoto eli kaksikerroksinen tornilla varustettu raatihuone tuli tutuksi jo keskiajalla. Vanha Raatihuoneen rakennuspiirustukset laati Turun kaupunginarkkitehti Christian Schröder. Suunnitelmia oli tehnyt myös rakennustöistä vastannut turkulainen muurarimestari Johan Schytt ja alustavia luonnoksia Rauman kaupungin omat raatimiehet. Jyrkän katon ja siitä nousevan tornin suunnittelussa ja toteutuksessa tarvittiin kokeneita kirkonrakentajia. Sellaisia olivat läheisen Lapin seurakunnan lukkari Job Höckert, joka vastasi katosta ja Turun seudulla toiminut rakennusmestari Anders Wahlberg, jonka käsialaa on raatihuoneen torni. Tornin muoto on sukua saman suunnittelijan tapuleille.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Rauman museo: Vanha Raatihuone
Kauppakatu 13

044 793 3532

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Rauman museo: Vanha Raatihuone, Kauppakatu 13


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Kertalippu 6/3 €
Yhteislippu 8/6 € (voimassa 2 pv)
Alle 18-v. vapaa pääsy

Maksutavat

Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Kulttuurisetelit (Smartum, Tyky), E-passi/KulttuuriPassi, Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 12:00-17:00
Ke 12:00-17:00
To 12:00-17:00
Pe 12:00-17:00
La 11:00-16:00
Su 11:00-16:00

Opastus

Opastus avoinnaoloaikana, 044 793 3532

 

Kohdetta lähellä olevat museot