Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Johanna Visnen: Urkujoki

Kuopion taidemuseo, Kuopio

  • 7.1.2023–5.3.2023

GalleriA:n vuoden 2023 aloittaa kuopiolaisen taiteilijan Johanna Vissen nyttely Urkujoki. Nyttelyss on esill kaksi teosta: ni-installaatio sek videoinstallaatio.

 
Johanna Visnen, Urkujoki, 2022. Still-kuva videoinstallaatiosta.

GalleriA:n vuoden 2023 aloittaa kuopiolaisen taiteilijan Johanna Vissen nyttely Urkujoki. Nyttelyss on esill kaksi teosta: ni-installaatio sek videoinstallaatio. ni-installaatioon rakennettu urkuharmoonien sislle ja nyttelyvieras voi osallistua teokseen soittamalla harmooneita. Videoinstallaatiossa urkuharmoonia kuljetetaan vesistj pitkin tuomaan kulttuuria maahan, jossa ei ole viel tieverkostoa.

Mikli Suomen kulttuurihistoria tiivistettisiin yhteen esineeseen, voisi se olla urkuharmooni. Urkuharmooni ja joki muistuttavat kulkemisesta kulttuurissa ja ajassa taaksepin. Ne tuovat muistumia kansakouluajoista ja jopa esi-isistmme, jotka kulkivat jokia pitkin paitsi konkreettisesti mys muihin ulottuvuuksiin. Muinaissuomalaiset olisivat soittaneet harmoonia, jos niit olisi ollut tuolloin olemassa. Jatkumona lapsuudelleni itsuomalaisessa kylkoulussa aloin kert urkuharmooneja. Harmooni on maaginen soitin, jolla on omat keuhkonsa. Se on kuin oma organisminsa.” Visnen kertoo teoskokonaisuudesta.

Johanna Visnen (1972) on Kuopiossa asuva ja tyskentelev taiteilija. Monet Vissen teoksista kytkeytyvt muistin problematiikkaan. Ne tarkastelevat muistamista ja menneisyyden ja nykyisyyden vlist dynamiikkaa eri nkkulmista. Vissen kyttmi tekniikoita ovat video, valokuva, ni, piirustus ja maalaus, joilla tehtyj elementtej hn yhdist usein kierrtysmateriaaleista valmistetuiksi installaatioiksi. Vissen laajassa tuotannossa esiin nousevia teemoja ovat ympristasiat, erilaiset kertomukset ja elimet, joita hn ksittelee liikkuvan kuvan ja tilaan rakennettujen immersiivisten installaatioiden kautta.

Urkujoki-teosta on tukenut Taiteen edistmiskeskus.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio

(017) 182 633

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kuopion taidemuseo, Kauppakatu 35, 70100 Kuopio


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/5/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, SmartumPay, Smartum-setelit, EdenRed-kortti, EdenRed-setelit, ePassi, Tyky-setelit

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-19:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00
 

Kohdetta lähellä olevat museot