KESN AVAJAISTARJOUS: Museokortti vain 64 (norm. 72 ). Osta nyt
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kasvisto - nytteit lytretkilt

Suomen luontokeskus Haltia, Espoo

  • 25.5.2021–29.8.2021

Haltian Galleriassa taidenyttely ”Kasvisto – nytteit lytretkilt”, jossa esill ihmeenomaisia kasveja, jotka kaksi elmns kyllstynytt kotirouvaa, Marja Hepo-aho & Anni Paunila, ovat koonneet lytretkiltn.

 

Vuonna 2019 rouvat lhtivt ensimmiselle retkelleen, joka suuntautui Uudelle mantereelle (Terra incognita). Rouvista kehkeytyi kaksi seikkailijaa; Tulenkesyttj ja Maanmuokkaaja. Mistn vastuksista vlittmtt kaksikko kersi kokoelman kasvinytteit, joiden kyttytymist ja elintapoja he sitten vsymtt tutkivat. Ksill oleva nyttely esittelee Tulenkesyttjn ja Maanmuokkaajan kokoelman mielenkiintoisimmat ja ihmeellisimmt kasvit.

Tulenkesyttjn ja Maanmuokkaajan takaa lytyy kaksi taiteilijaa; lasitaiteilija Marja Hepo-aho ja keramiikkataiteilija Anni Paunila. He ovat tuoneet esille yhteistyn tekemin lasi- ja keramiikkateoksia, jotka todella ovat kuin aiemmin tuntemattomalta mantereelta lydettyj. Taiteilijat ovat nimenneet luonnon monimuotoisuuden inspiroimat veistokset ja seinteokset asiaankuuluvasti ja niiden latinankielisist knnksist vastaa latinisti Arto Kivimki. Kokonaisuus tutkii ihmisen loputonta vimmaa luokitella luontoa ja samalla leikittelee taksonomian kaavamaisuuksilla. Teokset itsessn ovat samalla lasin ja keramiikan mahdollisuuksien tutkimusta, lytretki niden materiaalien maailmaan, kahden taiteilijan ja kahden materiaalin vuoropuhelua ja leikki.

Hepo-ahon ja Paunilan ”Kasvisto” on aiemmin ollut esill Galleria Mafka&Alakoskessa Helsingiss (2019), Habitaressa (2019) sek Tampereen Keskusgalleriassa (2019). Kasvisto on jokaisessa nyttelyss osittain uusiutunut ja mys Haltiassa nhtv nyttely on oma uusi itseninen kokonaisuutensa. Esill on muun muassa uusi Nuuksiosta lydetty tuntematon kasvilaji, jonka nimemisess ja tutkimisessa kaivataan nyttelyvieraiden apua.

Osana nyttely nhdn mys videoteos Tulenkesyttjn ja Maanmuokkaajan ensimmisest uraauurtavasta lytretkest. Menneen maailman tyylin tehdyn teoksen ohjauksesta vastaa Demian Stimson ja musiikista Joakim Jrvinen. Teoksia on upeiksi postikorteiksi valokuvannut Juho Haavisto.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen luontokeskus Haltia
Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

040 163 6200

Museon kotisivut

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

13/8/0

Maksutavat

Kteinen, pankki- ja luottokortit, Smartum, Edenred/Virike

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

Katso ajankohtaiset aukioloajat: www.haltia.com

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot