Koronaepidemian vaikutukset Museokortin käyttöön — Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Tahto ja näkemys – Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma 50 vuotta

Porin taidemuseo, Pori

  • 30.4.2021–29.8.2021

Maire Gullichsen (1907-1990) oli Porin taidemuseon synnyn voimahahmo. Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta Maire Gullichsenin taidesäätiön perustamisesta ja 40 vuotta Porin taidemuseon vihkiäisnäyttelystä.

 
Porin taidemuseon vihkiäisnäyttely 1981

Tahto ja näkemys – Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma 50 vuotta
Halli 30.4.–29.8.2021

Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta Maire Gullichsenin taidesäätiön perustamisesta ja 40 vuotta Porin taidemuseon vihkiäisnäyttelystä. Näyttely Tahto ja näkemys – Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma 50 vuotta juhlistaa näitä merkkivuosia esittelemällä valikoiman taidesäätiön kokoelman suomalaista ja kansainvälistä taidetta.

Maire Gullichsen (1907-1990) oli Porin taidemuseon synnyn voimahahmo. Hän perusti vuonna 1971 nimeään kantavan taidesäätiön, jonka haltuun hän lahjoitti noin 300 kokoelmansa teosta. Gullichsenin tahdon mukaisesti hänen taidesäätiönsä kokoelmasta tuli vuonna 1981 avatun Porin taidemuseon peruskokoelma, joka on viitoittanut taidemuseon tietä ajankohtaisen taiteen esittelijänä.

Maire Gullichsenin taidenäkemystä edustavan, modernistiseen suomalaiseen taiteeseen painottuvan kokoelman kartuttaminen jatkui säätiön perustamisen jälkeen, ja kokoelmaan kuuluu nyt 535 teosta. Juhlanäyttely keskittyy vuodesta 1971 alkaen kokoelmaan hankittuihin teoksiin. Maire Gullichsen kartutti taidekokoelmaansa yhtenä osana monipuolista elämäntyötään taiteen parissa. Näyttelyssä tarkastellaan Gullichsenin laajojen kotimaisten ja kansainvälisten verkostojensa merkitystä kokoelman synnylle.

Kuva: Porin taidemuseon vihkiäisnäyttely, 1981

Aikataulumuutokset mahdollisia.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

Näyttelyn tekstit kielillä