Koronaepidemian vaikutukset Museokortin käyttöön — Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Tehtaan tekemää ruokaa

Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa

  • 5.2.2021–9.1.2022

Mistä lähtien sokeria on valmistettu Suomessa? Mikä oikeastaan on broileri ja miten se saapui Suomeen? Entä miten valmistetaan sipsejä?

 

Tehtaan tekemää ruokaa -näyttely kertoo kotimaisten elintarvikkeiden tarinan sokerista sipseihin ja makkarasta maksalaatikkoon. Kävijät pääsevät vierailemaan tiskimyymälässä 1900-luvun alkupuolelta, itsepalvelumyymälässä sekä kotikeittiössä.

Näyttelyssä tarkastellaan erityisesti kotimaisista raaka-aineista valmistettujen teollisten elintarvikkeiden historiaa, elintarvikepakkausten merkitystä sekä ruoan mainontaa. Näyttely tarjoilee tietoja ja tunnelmia muun muassa sokerin, margariinin, makkaran, broilerin, leivän, juuston, valmisruokien sekä sipsien valmistuksesta ja kulutuksesta.

Näyttelyssä pohditaan sitä, miksi nykypäivänä syömme sellaista ruokaa kuin syömme. Jalostettujen elintarvikkeiden kulutus ja valikoima ovat kasvaneet erityisesti 1900-luvulta lähtien. Tämä on vaikuttanut merkittävästi niin suomalaiseen ruoantuotantoon kuin jokapäiväiseen ruokailuumme.

Näyttelyn hauskat animaatiot johdattavat sokerin, leivän ja sipsien teollisen valmistuksen saloihin. Kotikeittiössä pohditaan, mitä tänään syötäisiin. Ruokavisassa voit testata, kuinka hyvin tunnet elintarvikkeita koskevat nimet, faktat ja mainoslauseet.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa

02 763 7700

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

10/6/0 €

Maksutavat

Käteinen, pankkikortit ja yleisimmät luottokortit sekä Smartum, Edenred, ePassi ja Tyky+.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

huhti-syyskuussa joka päivä klo 10-17, loka-maaliskuussa ti-su klo 10-17

Näyttelyn tekstit kielillä