Koronaepidemian vaikutukset Museokortin kyttn Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Nyttely
 Sisnpsy museokortilla
 

Tehtaan tekem ruokaa

Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa

  • 5.2.2021–9.1.2022

Mist lhtien sokeria on valmistettu Suomessa? Mik oikeastaan on broileri ja miten se saapui Suomeen? Ent miten valmistetaan sipsej?

 

Tehtaan tekem ruokaa -nyttely kertoo kotimaisten elintarvikkeiden tarinan sokerista sipseihin ja makkarasta maksalaatikkoon. Kvijt psevt vierailemaan tiskimyymlss 1900-luvun alkupuolelta, itsepalvelumyymlss sek kotikeittiss.

Nyttelyss tarkastellaan erityisesti kotimaisista raaka-aineista valmistettujen teollisten elintarvikkeiden historiaa, elintarvikepakkausten merkityst sek ruoan mainontaa. Nyttely tarjoilee tietoja ja tunnelmia muun muassa sokerin, margariinin, makkaran, broilerin, leivn, juuston, valmisruokien sek sipsien valmistuksesta ja kulutuksesta.

Nyttelyss pohditaan sit, miksi nykypivn symme sellaista ruokaa kuin symme. Jalostettujen elintarvikkeiden kulutus ja valikoima ovat kasvaneet erityisesti 1900-luvulta lhtien. Tm on vaikuttanut merkittvsti niin suomalaiseen ruoantuotantoon kuin jokapiviseen ruokailuumme.

Nyttelyn hauskat animaatiot johdattavat sokerin, leivn ja sipsien teollisen valmistuksen saloihin. Kotikeittiss pohditaan, mit tnn sytisiin. Ruokavisassa voit testata, kuinka hyvin tunnet elintarvikkeita koskevat nimet, faktat ja mainoslauseet.

Kerro tst mys ystvillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa

02 763 7700

Museon kotisivut

Psymaksut

Sisnpsy museokortilla
Sisnpsy museokortilla

10/6/0

Maksutavat

Kteinen, pankkikortit ja yleisimmt luottokortit sek Smartum, Edenred, ePassi ja Tyky+.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

huhti-syyskuussa joka piv klo 10-17, loka-maaliskuussa ti-su klo 10-17

Näyttelyn tekstit kielillä