Exhibition
 Admission with Museum Card
 

Tehtaan tekem ruokaa

Finnish Museum of Agriculture Sarka , Loimaa

  • 5.2.2021–9.1.2022

Mist lhtien sokeria on valmistettu Suomessa? Mik oikeastaan on broileri ja miten se saapui Suomeen? Ent miten valmistetaan sipsej?

Suomen maatalousmuseo Sarka on suljettu toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

 

Tehtaan tekem ruokaa -nyttely kertoo kotimaisten elintarvikkeiden tarinan sokerista sipseihin ja makkarasta maksalaatikkoon. Kvijt psevt vierailemaan tiskimyymlss 1900-luvun alkupuolelta, itsepalvelumyymlss sek kotikeittiss.

Nyttelyss tarkastellaan erityisesti kotimaisista raaka-aineista valmistettujen teollisten elintarvikkeiden historiaa, elintarvikepakkausten merkityst sek ruoan mainontaa. Nyttely tarjoilee tietoja ja tunnelmia muun muassa sokerin, margariinin, makkaran, broilerin, leivn, juuston, valmisruokien sek sipsien valmistuksesta ja kulutuksesta.

Nyttelyss pohditaan sit, miksi nykypivn symme sellaista ruokaa kuin symme. Jalostettujen elintarvikkeiden kulutus ja valikoima ovat kasvaneet erityisesti 1900-luvulta lhtien. Tm on vaikuttanut merkittvsti niin suomalaiseen ruoantuotantoon kuin jokapiviseen ruokailuumme.

Nyttelyn hauskat animaatiot johdattavat sokerin, leivn ja sipsien teollisen valmistuksen saloihin. Kotikeittiss pohditaan, mit tnn sytisiin. Ruokavisassa voit testata, kuinka hyvin tunnet elintarvikkeita koskevat nimet, faktat ja mainoslauseet.

Share this with your friends!

Museum contact details

Finnish Museum of Agriculture Sarka
Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa

02 763 7700

Museum website

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon retkioppaasta

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Finnish Museum of Agriculture Sarka , Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa


Lähtöpiste:






Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Admission fees

Admission with Museum Card
Admission with Museum Card

10/6/0

Payment methods

Kteinen, pankkikortit ja yleisimmt luottokortit sek Smartum, Edenred, ePassi ja Tyky+.

Opening hours

Mon 10:00-17:00
Tue 10:00-17:00
Wed 10:00-17:00
Thu 10:00-17:00
Fri 10:00-17:00
Sat 10:00-17:00
Sun 10:00-17:00

1.4.-30.9. every day 10 am – 5 pm, 1.10.-31.3. Tuesday – Sunday 10 am – 5 pm

Keywords

food