Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Tehtaan tekemää ruokaa

Finlands lantbruksmuseum Sarka, Loimaa

  • 5.2.2021–9.1.2022

Mistä lähtien sokeria on valmistettu Suomessa? Mikä oikeastaan on broileri ja miten se saapui Suomeen? Entä miten valmistetaan sipsejä?

Suomen maatalousmuseo Sarka on suljettu toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

 

Tehtaan tekemää ruokaa -näyttely kertoo kotimaisten elintarvikkeiden tarinan sokerista sipseihin ja makkarasta maksalaatikkoon. Kävijät pääsevät vierailemaan tiskimyymälässä 1900-luvun alkupuolelta, itsepalvelumyymälässä sekä kotikeittiössä.

Näyttelyssä tarkastellaan erityisesti kotimaisista raaka-aineista valmistettujen teollisten elintarvikkeiden historiaa, elintarvikepakkausten merkitystä sekä ruoan mainontaa. Näyttely tarjoilee tietoja ja tunnelmia muun muassa sokerin, margariinin, makkaran, broilerin, leivän, juuston, valmisruokien sekä sipsien valmistuksesta ja kulutuksesta.

Näyttelyssä pohditaan sitä, miksi nykypäivänä syömme sellaista ruokaa kuin syömme. Jalostettujen elintarvikkeiden kulutus ja valikoima ovat kasvaneet erityisesti 1900-luvulta lähtien. Tämä on vaikuttanut merkittävästi niin suomalaiseen ruoantuotantoon kuin jokapäiväiseen ruokailuumme.

Näyttelyn hauskat animaatiot johdattavat sokerin, leivän ja sipsien teollisen valmistuksen saloihin. Kotikeittiössä pohditaan, mitä tänään syötäisiin. Ruokavisassa voit testata, kuinka hyvin tunnet elintarvikkeita koskevat nimet, faktat ja mainoslauseet.

Berätta för dina vänner!

öppet

Må  Stängd
Ti 10:00-17:00
On 10:00-17:00
Tu 10:00-17:00
Fr 10:00-17:00
Lö 10:00-17:00
Sö 10:00-17:00

1.4.-30.9. dagligen kl. 10–17, 1.10.-31.3. tisdag-söndag kl. 10–17

Teman

Nyckelord

mat

Näyttelyn tekstit kielillä