Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio. Anna palautetta.
 
Tapahtuma
 

Iltapäivätreffit: Ruiskumestarin aikaan – solmeilutyöpaja

Helsingin kaupunginmuseo, Helsinki

  • 2.12.2020 (13:00-14:30)

 

Merimiehen leski Christina Wörtin rakennutti Kruununhakaan puutalon 1800-luvun alussa. Talo on yhä paikallaan ja se kuuluu kaupunginmuseon museoperheeseen. 1800-luvun puolessa välissä sitä asutti ruiskumestari Alexander Wickholm Erika-vaimonsa kanssa. Joulukuun iltapäivätreffeillä kuullaan Ruiskumestarin talosta ja Wickholmin perheen elämästä 1800-luvulla. Lopuksi kokeillaan yhtä ajalle tyypillistä tekniikkaa: solmeilua. Teemme pienen koriste-esineen makramee-tekniikalla.

Oletko vapaalla iltapäivisin? Iltapäivätreffeille voit tulla kaupunginmuseoon viihtymään, rentoutumaan ja jutustelemaan inspiroivassa ympäristössä ja samalla osallistua työpajoihin, muisteluhetkiin ja tietoiskuihin. Iltapäivätreffit järjestetään kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona (alkaen 2.9.) vaihtuvin teemoin. Jokainen kerta on erilainen. Mukaan voi tulla kuka tahansa historiasta ja käsillä tekemisestä kiinnostunut. Iltapäivätreffeille on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostiin: jonna.jylha@hel.fi tai jos tilaa on, niin museon tiskin nimilistaan ennen tilaisuuden alkua.

Mukaan mahtuu 10 henkilöä/tapaaminen. Tapaaminen alkaa lyhyellä alustuksella päivän teemaan ja lopuksi syvennymme aiheeseen itse käsillä tehden kuukausittain vaihtuvin tekniikoin. Syksyn 2020 teemat liittyvät niihin aikakausiin ja henkilöihin, joihin museorakennuksemme vahvasti kytkeytyvät.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta
 

.