Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa — kaikkiin viesteihin vastataan!
 
Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Merikeskus Vellamo

Tornatorintie 99,
48100 Kotka

Merikeskus Vellamo on nähtävyys, jonka museot kertovat meren ja Kymenlaakson seudun tarinoita.

 

Merikeskus Vellamo sijaitsee Kotkan Kantasatamassa, keskellä perinteikästä satamaympäristöä. Vellamossa kotiaan pitävät Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, monitoimitila Ruuma, Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, museokauppa Plootu ja ravintola Laakonki. Kesäaikaan myös museojäänmurtaja Tarmo, majakkalaiva Kemi ja ulkonäyttely Kuuri ovat avoinna yleisölle.

Merikeskus Vellamon näyttelytiedot löydät Kymenlaakson museon, Suomen merimuseon, jäänmurtaja Tarmon ja majakkalaiva Kemin omista museot.fi-profiileista. Tapahtumatietoja voit etsiä myös Merikeskus Vellamon museot.fi-profiilista. Kaikki näyttelyt ja tapahtumat löytyvät myös osoitteesta www.merikeskusvellamo.fi.

Merimuseon perusnäyttelyssä liikutaan merta pitkin ajassa ja paikassa, laivoilla ja satamissa, kaukomailla ja kotirannoilla. Matkan kiintotähtinä ovat pohjoisen taivaamme Pohjantähti ja eteläisen pallonpuoliskon Etelän risti, jotka ohjaavat niin kotivesillä kuin valtamerilläkin.

Kymenlaakson museossa voi tutustua Tahdon!-näyttelyyn, joka esittelee kymenlaaksolaisia hääperinteitä, hääpukuja ja rakkaustarinoita 1800-luvulta aina 1900-luvun lopulle asti.

Museoiden yhteinen suurnäyttely Kohtalona Ruotsinsalmi kertoo nykyisen Kotkan edustalla käydyn Itämeren suurimman meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan ennennäkemättömällä tavalla.

Rajavartiolaitoksen kanssa yhteistyössä toteutettu Merivartiomuseo avaa merivartijoiden työtä kieltolain ajoista aina nykypäivään asti. Esillä ovat mm. rajavartiointia ilmasta hoitaneet Beaver- ja Sääski-vartiolentokoneet ja vartiomoottorivene VMV 11 eli Vemma.

Venehalliin on koottu näyttävä valikoima veneitä eri vuosikymmeniltä. Niillä on liikuttu vesillä kilpaa ja huvin vuoksi, on palveltu armeijaa ja rajavartiolaitosta, on kalastettu ja pelastettu.

Vellamosta löytyy lisäksi opetus- ja seminaaritiloja, 200-paikkainen auditorio. Ravintola Laakonki ja museokauppa Plootu houkutuksineen kruunaavat elämyksen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Merikeskus Vellamo
Tornatorintie 99, 48100 Kotka

040 350 0497

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/9/8/5/0 €

Maksutavat

Vellamossa käyvät Museokortti sekä Smartumin, Epassin (mobiilisovellus), Eazybreakin ja Edenredin kulttuuriedut.

Aukioloajat

Ma 10:00-18:00
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-20:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

Keskiviikkoisin klo 17-20 vapaa pääsy. Pyhäpäivien poikkeusaukiolot: www.merikeskusvellamo.fi/­juhlapyhien-aukioloajat/­

Opastus

Yleisopastuksen voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi saatavuuden mukaan. Opastusmaksun lisäksi tulee maksaa pääsymaksut. Suosituksemme ryhmän maksimikooksi on 15 henkilöä.

 

Kohdetta lähellä olevat museot