Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kankaanpään kaupunginmuseo

Museokatu 10,
38840 Niinisalo

Paikallishistoriaa, kuvataidetta ja sotahistoriaa yhdellä ovenavauksella. Tutustu kasarmistaan, taiteesta ja arkkitehtuuristaan tunnettuun Kankaanpäähän.

 

Museo tarjoaa mittavat tilat kahdelle perusnäyttelylle sekä vaihtuville näyttelyille.

Kankaanpään kaupunginmuseo on yhdistelmämuseo, jossa paikallishistoria ja moderni taide luovat monipuolisen elämyksen.

Kulttuurihistoriallinen perusnäyttely kertoo kankaanpääläisen elinkeinoelämän kehityksestä 1800-luvun loppupuolelta nykyaikaan. Leimallista kankaanpääläiselle elinkeinohistorialle on maatalouden rinnalla harjoitettu ammattimainen käsityö. Tämä näkyy muun muassa kulttuurihistoriallisen näyttelyn laajana kenkä- ja kengän tekoon liittyvien esineiden kokoelmana. Alkuperäisessä 1970-lukulaisessa asussaan säilytetty perusnäyttely kertoo myös kankaanpääläisen lastenvaatevalmistajana tunnetun Reiman kehityksestä. Tärkeä osa perusnäyttelyä on kankaanpääläisen valokuvaaja Niilo Santaharjun laaja valokuvakokoelma.

Kaupunginmuseon kuvataiteen perusnäyttely koostuu Kankaanpään taidekoulun perustajan, professori ja kuvanveistäjä Kauko Räikkeen sekä vaimonsa, taiteilija Sinikka Räikkeen lahjoittamasta lähes 400 teoksen kokoelmasta sekä Kankaanpään kaupungin taidekokoelmasta. Kokonaisuudessa painopiste on Kankaanpään taidekoulun ns. Kankaanpään koloniaan kuuluneiden kuvataiteilijoiden töissä sekä taidekoulusta valmistuneiden taiteilijoiden ja Kankaanpäässä asuneiden taiteilijoiden teoksissa.

Kankaanpään kaupungin taidekokoelma on levittäytynyt myös ympäri kaupunkia mm. Taidekehän muodossa. Taidekehä on teoskokonaisuus, joka on kasvanut vuosien myötä ja kehittyy edelleen tarjoten kokijalleen mahdollisuuden korkealaatuisiin taide-elämyksiin ympäri kaupungin keskustaa.

Kankaanpään kaupunginmuseo sijaitsee entisessä koulurakennuksessa Niinisalon varuskunnan kupeessa. Museoon kuuluu myös Honkajoen kotiseutumuseo Honkajoen kaupunginosassa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Kankaanpään kaupunginmuseo
Museokatu 10, 38840 Niinisalo

044 578 7454

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kankaanpään kaupunginmuseo, Museokatu 10, 38840 Niinisalo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

5/3/0€

Maksutavat

museokortti, käteinen

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La 12:00-16:00
Su 12:00-16:00

1.6.-29.8. päivittäin 11-18, 4.9.-31.5. la-su 12-16 ja sopimuksesta.

 

Kohdetta lähellä olevat museot