Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Porin taidemuseo

Eteläranta,
28100 Pori

Rohkea ja kokeilunhaluinen nykytaiteen museo esittelee kotimaisen ja kansainvälisen taiteen uusimpia virtauksia.

 

Porin taidemuseon vuosi 2022 käynnistyi tilojen uudistamisella. Kahvilatila muokattiin väliaikaisesti näyttelykäyttöön ja käytössä on myös toinen aulan yhteydessä oleva näyttelytila. Suuret näyttelytilat ovat toistaiseksi suljettuina valmistautuen peruskorjaukseen Porin taidemuseolla heinäkuussa 2021 tapahtuneen tulipalon jälkeen. Museokauppa palvelee asiakkaita, kuten myös yläkerran luentosali ja työpajatila.

Kevään ohjelmassa esitellään kahden kansainvälistä huomiota herättäneen taiteilijan, Mari Katayaman ja Eva Koťátkován soolonäyttelyt.

PORIN TAIDEMUSEO

Korkeatasoisista vaihtuvista näyttelyistään tunnettu Porin taidemuseo on professori Maire Gullichsenin taidekokoelman ympärille vuonna 1981 perustettu nykytaiteen museo.
Museon näyttelyt esittelevät kansainvälisen ja kotimaisen taiteen ajankohtaisia ilmiöitä ja nostavat esiin puhuttelevia yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Porin taidemuseo sijaitsee Porin Etelärannassa vuonna 1860 valmistuneessa entisessä pakkahuoneessa. Museorakennuksen kätköistä löytyy myös 1600-luvulta peräisin oleva kellariraunio.

Porin taidemuseo on kehittänyt pedagogista toimintaansa 1990-luvun alusta lähtien. Pedagoginen toiminta tukee ja tarjoaa erilaisia näkökulmia taiteen kohtaamiseen kaikenikäisille museovieraille.

Satakunnan alueellisena vastuumuseona toimivan taidemuseon kokoelmat ja arkistot painottuvat modernismiin ja uudempaan taiteeseen. Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelman pääpaino on sotien jälkeisessä, etenkin muodon
ja värin ilmaisuvoimaa tutkivassa abstraktissa suomalaisessa taiteessa. Taidemuseo ylläpitää Porin kaupungin taidekokoelmaa, josta noin puolet on sijoitettu esille kaupungin toimipisteisiin.
Tallennekokoelmat sisältävät kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta 1900-luvun alusta nykypäivään.

Museokaupasta löydät laadukkaita tuotteita ja vastuullisia valintoja kaikenikäisille niin lahjaksi kuin omaksi iloksi. Syvenny taiteeseen kirjojen kautta tai anna tilaa omalle luovuudellesi taidevälineiden avulla. Ihastu kotimaisesta muotoilusta ja yllätä ystäväsi. Aineettomina tuotteina tarjoamme lahjakortteja työpajoihin ja opastuksiin. Myymälään on vapaa pääsy ja se palvelee myös verkossa.

Porin taidemuseon alainen Poriginal galleria sijaitsee entisessä suolamakasiinissa, Eteläranta 6:ssa, taidemuseon välittömässä läheisyydessä. Poriginal galleria esittelee ajankohtaista kotimaista ja satakuntalaista taidetta kansainvälistä näkökulmaa unohtamatta. Gallerian näyttelyaika on 16 vuorokautta ja hakuaika on kerran vuodessa.

MAIRE GULLICHSEN (1907 – 1990)
Professori Maire Gullichsen (os. Ahlström) teki merkittävän elämäntyön suomalaisen kuvataiteen, taideteollisuuden ja arkkitehtuurin parissa. Modernismin läpimurto Suomessa liittyi läheisesti taideteollisuusliike Artekin, Vapaan taidekoulun, Nykytaide-yhdistyksen sekä Galerie Artekin toimintaan. Kaikissa näissä organisaatioissa oli käynnistävänä voimana, ideoijana ja käytännön toimijana Maire Gullichsen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Porin taidemuseo
Eteläranta, 28100 Pori

044 701 1080

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Porin taidemuseo, Eteläranta, 28100 Pori


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

4/2 €. Perhelippu 8 €. Alle 18-vuotiailla vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Maksutavat

Käteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-20:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Taidemuseo on osittain yleisölle auki heinäkuussa 2021 tapahtuneen tulipalon jälkeen.

Opastus

Maksuton johdatus ajankohtaisiin näyttelyihin keskiviikkoisin kello 18. Varattava näyttelyesittely kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 12, liput (10 €) verkkokaupasta: verkkokauppa.pori.fi - Taide ja kulttuuri - Tapahtumat ja tilaisuudet

Opastus tilauksesta ryhmille.

 

Kohdetta lähellä olevat museot