Seitsemän jättiläistä

Seitsemä taiteilijaa, seitsemän tarinaa. Kuvanveistäjä, professori Villu Jaanisoon kuratoima näyttely esittelee seitsemän Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Liberan taiteilijaa: Antti Immonen, Timo Kokko, Sami Korkiakoski, Seppo Kääriäinen, Ulla-Mari Lindström, Tiina Tanskanen ja Johanna Väisänen.

Taiteilija on kaiken lähtökohta ja ainoa olennainen tekijä, jota varten koko muu näyttelyprosessiin osallistuva koneisto on olemassa. Kuraattori Villu Jaanisoo, yhdistää seitsemän taiteilijaa ja antaa tilaa heidän yksilöllisille taiteen tekemisen lähtökohdille ja ilmaisutavoille. Antti Immosen, Timo Kokon, Sami Korkiakosken, Seppo Kääriäisen, Ulla-Mari Lindströmin, Tiina Tanskasen ja Johanna Väisäsen - Seitsemän jättiläisen - uusimmista teoksista kootun näyttelyn voima on taiteilijoiden omaleimaisuudessa.

Kuvanveistäjä Antti Immonen asettaa teoksensa ja itsensä ihmiskunnan jatkumoon, osaksi luonnon ja maailmankaikkeuden kiertokulkua. Timo Kokon teokset pohtivat installaation sekä veistoksen olemusta materiaalien, materiaalittomuuden, tilan ja havainnoinnin kautta. Sami Korkeakosken ja Seppo Kääriäisen maalauksissa on läsnä intohimo maalaamiseen, viivaan ja väriin. Ulla-Mari Lindströmin Luonnontaiteellinen kokoelma kyseenalaistaa käsityksemme luonnosta ja lajeista, sekä siitä mikä on mahdollista tai mahdotonta. Tiina Tanskasen neulanreikäkameralla toteutetuissa teoksissa teemana on taiteilijan suhde metsään. Metsä on hänelle samanaikaisesti houkutteleva ja rauhoittava, mutta myös vieras ja pelottava. Johanna Väisäsen Austin Minin runkoon rakennetulla mediainstallaatiolla ajetaan Mazzano Romanosta Trevignanoon pitkin Italian maaseutua etsimässä kotia, onnea ja kauneutta.

Villu Jaanisoo (s.1963, Tallinna) tunnetaan julkisista veistoksistaan. Uusimmat ovat Kuopion kaupunginteatterin lämpiössä sijaitsevat muotokuvat Minna Canthista ja Maria Jotunista. Hänen tunnetuimpia teoksiaan on M/S Estonian uhrien muistomerkki Katkennut linja Tallinnassa. Jaanisoo toimii Kuvataideakatemian professorina.

Kausi:
23.9.2016–28.1.2017 NÄYTTELY/TAPAHTUMA PÄÄTTYNYT

Kuopion taidemuseo
Sijaintiosoite: Kauppakatu 35, 70100 Kuopio

Sisäänpääsy Museokortilla

Puh. museo (017) 182 633

www.taidemuseo.kuopio.fi

Aukioloajat

Ma -
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su -

Pääsymaksut
6/4/0 €

Museo kartalla

Kartalla näkyy museon päärakennuksen sijainti. Yksittäinen näyttely ei välttämättä sijaitse samassa osoitteessa.

VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Museoissa nyt

Hae näyttelyitä ja tapahtumia
Oletko jo nähnyt?