Voimaa ja vaativia tilanteita

Mitä tekee poliisin terroripommiryhmä? Millaisia varusteita konstaapeleilla on vaativiin tilanteisiin? Miten itse pärjäisit reagointi- ja harkintakykyä testaavassa poliisipelissä?

Voimaa ja vaativia tilanteita -erikoisnäyttely kertoo poliisin voimankäytön historiasta ja nykypäivästä.

Näyttely käy läpi poliisin voimankäytön historiaa alkaen 1800-luvulta, jolloin poliisien ajateltiin olevan kurittajia "Jumalan ja hallitsijan armosta". Nykyään poliisin toimivaltuudet ja voimankäyttö ovat hyvin tarkkaan lailla säänneltyjä. Poliisi tarvitsee sekä fyysistä että psyykkistä voimaa.

Näyttelyssä esittelyssä ovat järjestyspoliisi, valmiusyksikkö Karhu, terroripommiryhmä, joukkojenhallintatoiminta ja vati- eli vaativien tilanteiden toiminta sekä taktinen neuvottelu.

Näyttelyssä on esillä runsaasti valokuvia, harvinaista filmimateriaalia ja esineistöä 1800-luvun kasakoiden piiskoista 2000-luvun aseisiin.

Tarjolla on paitsi tietoa, myös kokemuksia. Museovieraat pääsevät kokeilemaan esimerkiksi, miten onnistuu Poliisiammattikorkeakoulun pääsykokeisiin kuuluvan nuken siirtäminen. Poliisipelissä voi testata omaa reagointikykyään: miten itse ratkaisisi tavallisia poliisitehtäviä, vaikkapa tilanteen, jossa tapellaan julkisella paikalla. Poliisipeliä ei suositella alle 13-vuotiaille.

Pienille lapsille on museon lastenosastolla Pokelassa uutuutena Jäti- eli Jännä tilanne -nalleryhmä. Erityiseen Jäti-haalariin pukeutuneet nallet saa ottaa syliin ja heille voi kertoa omista jännittävistä asioista.


Kännykällä lisämateriaaleja

Mobiilipalvelussa on lisämateriaalia näyttelystä, esimerkiksi filmejä ja haastattelujen pidempiä versioita. Museossa on ilmainen langaton Wi-Fi-verkko.
Lataa näyttelyssä NFC-tunnisteet tai QR-koodit talteen ja tutustu materiaaleihin vaikka kotona!

Kausi:
17.4.2015–31.10.2017

Poliisimuseo
Sijaintiosoite: Vaajakatu 2, 33720 Tampere

Ei Museokortti-kohde

Puh. museo (029) 5418325

www.poliisimuseo.fi

Aukioloajat

Ma -
Ti 10:00-15:00
Ke 10:00-15:00
To 10:00-15:00
Pe 10:00-15:00
La 12:00-17:00
Su -

http://www.poliisimuseo.fi/yhteystiedot_ja_aukioloajat

Pääsymaksut
0 €

PALVELUT

Pysäköintipaikka

Museo kartalla

Kartalla näkyy museon päärakennuksen sijainti. Yksittäinen näyttely ei välttämättä sijaitse samassa osoitteessa.

VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Museoissa nyt

Hae näyttelyitä ja tapahtumia
Oletko jo nähnyt?