Museokortti medialle

Sivun alalaidasta löydät latauslinkit Museokortin mediamateriaaleihin. Ne ovat vapaasti tiedotusvälineiden käytettävissä uutisartikkeleiden yhteydessä. Museokortin liikemerkki on suojattu tavaramerkki. 

Mediayhteydet:

Seppo Honkanen
kehitysjohtaja 
puh. 040 833 9059
etunimi.sukunimi@museot.fi 


TIEDOTE 2.5.2017 - vapaa julkaistavaksi 


Museokortti laajentui Ahvenanmaalle: ”Tulossa kaikkien aikojen museokesä!” 


Kulttuurimatkailijan kesä on entistä monipuolisempi. Museokortti toimii nyt kaikkialla Suomessa, Ahvenanmaalta Inariin. 


Museokortti-museoiden määrä kasvoi jälleen, kun kuusi museota Ahvenanmaalta liittyi järjestelmään toukokuun alussa. 

Ahvenanmaan Museokortti-kohteet: 

      • Ålands sjöfartsmuseum (Ahvenanmaan merenkulkumuseo) - Vuoden museo 2016! Merenkulkuun liittyvät esineet ja tarinat heräävät henkiin interaktiivisissa näyttelyissä, joista löytyy jokaiselle jotakin. Museo esittelee monipuolisesti Ahvenanmaan merenkulun historiaa ja kulttuuriperintöä.
      • Kastelholms slott (Kastelholman linna) - Pitkän ja kirjavan historian omaava linna, joka rakennettiin alun perin puolustuslinnakkeeksi 1300-luvulla. Ahvenanmaan ainoa keskiaikainen linnoitus.
      • Önningebymuseet - Önningebyn museo on taide- ja kulttuurihistoriallinen kohde, jossa on nähtävillä Önningebyn taiteilijasiirtokunnan toimintaa sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Museokortin on hankkinut jo 125 000 suomalaista. Toukokuussa 2015 markkinoille tulleella kortilla on vierailtu museoissa yli miljoona kertaa alle kahdessa vuodessa. 

"Tulossa on kaikkien aikojen museokesä! Kannustamme roadtripille hienoihin suomalaisiiin kulttuurikohteisiin", vinkkaa kehitysjohtaja Seppo Honkanen

Museokortti (64,90€) on yli 250 museon yhteinen vuosilippu. Kortin voi hankkia itselle tai lahjaksi verkosta ja kaikista järjestelmään kuuluvista museokohteista. 

LISÄTIETOJA:

Aino-Marja Miettinen
museokoordinaattori
0444 300 707
etunimi.sukunimi@museot.fi

Seppo Honkanen
kehitysjohtaja
040 833 90 59
etunimi.sukunimi@museot.fi


TIEDOTE 21.4.2017 - vapaa julkaistavaksi 


Rakkausbussit kiertävät pääkaupunkiseudun museoita - ”Museokortti on rakkauden väline!”


Museosinkut täyttivät ensimmäiset Rakkausbussit hetkessä. Museokortin klubimatkalla harjoitellaan flirttiä, pidetään hauskaa ja tutustutaan neljän museon rakkausnäyttelyihin.


Rakkausbussit kuljettavat museosinkkuja la 29. huhtikuuta pääkaupunkiseudulla, kun Rakkauden tiloja -hankkeen neljä museota ja Museokortti järjestävät klubimatkan kohti rakkautta.  

Loppuunmyydyt bussit kuljettavat sykähdyttävälle museokierrokselle Teatterimuseon, Hotelli- ja ravintolamuseon, Lottamuseon ja Vantaan kaupunginmuseon rakkausaiheisiin näyttelyihin.

”Ei ole museota parempaa treffipaikkaa. Museokorttihan on rakkauden väline!” julistaa kehitysjohtaja Seppo Honkanen.  

Bussimatkan aikana harjoitellaan flirttiä, kokeillaan treffi-ideoita ja nautitaan hauskasta ohjelmasta.

”Rakkautta tämän reitin varrelta löytyy 100% varmasti.”

Täysi-ikäisille tarkoitetulla matkalla tarjoillaan myös lemmenjuomaa ja rakkauden makupaloja. Lottamuseolle saavuttaessa nautiskellaan päiväkahvit pikkumakean kera.

”On tämä mielenkiintoista! Rakkausbussimatka ei pääty kierroksen loputtua, vaan ilta jatkuu mukavasti ravintola Manalassa. Siellä nautitaan sydäntä lämmittävästä ohjelmasta”, kertoo rakkaudentuottaja Rosaliina Munnukka. Jatkoille ovat tervetulleita kaikki.

Rakkausbussien kyytiin nousee ensimmäisellä kerralla lähes 100 museosinkkua. Heidän ikähaitarinsa ulottuu alle 30-vuotiaasta 70-vuotiaaseen. 

Suositut Rakkausbussit saavat jatkoa myöhemmin tänä vuonna. Museokortti löytyy jo 120 000 suomalaisen lompakosta. 


JUTTUKEIKALLE BUSSIN KYYTIIN?

Ilmoittaudu tuottaja Rosaliina Munnukalle. Mediapaikkoja busseissa rajoitetusti — toimi nopeasti. Toimittajat ovat tervetulleita poikkeamaan juttukeikalla myös kesken matkan.

LISÄTIETOJA

Rosaliina Munnukka
rakkaudentuottaja, Rakkauden tiloja -hanke
info@rakkaudentiloja.fi
040 1922 312 
Rakkaudentiloja.fi

Seppo Honkanen
kehitysjohtaja, Museokortti
040 833 90 59
etunimi.sukunimi@museot.fi TIEDOTE 28.3.2017 - vapaa julkaistavaksi 
 

Museokortilla jo miljoona käyntiä: raja ylittyi Järvenpään taidemuseossa  

Miljoonas museokävijä Katriina Arrakoski vieraili Järvenpään taidemuseossa perjantaina. Museoiden kävijämäärät ovat kasvaneet hurjasti.


Museokorttia on käytetty yli miljoona kertaa alle kahdessa vuodessa. Rajan rikkoi Katriina Arrakoski, joka vieraili Järvenpään taidemuseossa perjantaina 24. maaliskuuta klo 13.09. 

”Museokortti kädessä voi mennä museoon kuin kotiinsa”, nauraa Arrakoski puhelimessa. 

Museot kiinnostavat jatkuvasti laajempaa ihmisjoukkoa. Vanhatkin kävijät ovat oppineet käyttämään museoita uusilla tavoilla, sillä Museokortti on muuttanut museoiden käyttökulttuuria. Museoissa piipahdetaan entistä helpommin. Kiinnostus näkyy hurjana kasvuna kävijätilastoissa. 

”Nyt voi poiketa museoon, jos on sattumalta aikaa. Näin saa mielettömän hienoja elämyksiä”, pohtii Arrakoski. 

Järvenpään taidemuseossa tieto miljoonannesta Museokortti-kävijästä riemastuttaa.

”Nyt on hämmentyneen iloinen fiilis! Museokortti näkyy meilläkin kävijämäärissä ja on mahdollistanut kuntarajat ylittävän yhteistyön”, kertoo amanuenssi Tuomas Ravea. 

Museokortti palkitsee Katriina Arrakosken tapahtuman luonteeseen sopivalla tavalla: hänen korttinsa viimeinen voimassaolopäivä siirretään kauas tulevaisuuteen. Miljoonannen kävijän henkilökohtainen kortti on voimassa seuraavat miljoona vuotta tai ainakin niin kauan kuin korttijärjestelmä on olemassa.

”Mielettömän hienoa! Aion nauttia loppuelämäni ajan mahdollisuudesta tehdä odottamattomia pistoja museoihin.”

 

Miljoonakasvu museoiden kävijämäärissä


Vuonna 2016 suomalaiset museot ylsivät kaikkien aikojen kävijäennätykseen. Museoiden kävijämäärä nousi Museoviraston tilastojen mukaan 6,6 miljoonaan, pysyttyään vuosien ajan reilussa 5 miljoonassa. Vuoteen 2015 verrattuna museoiden kävijämäärät kasvoivat noin viidenneksellä, eli yli miljoonalla vierailulla.

Kävijämäärät ovat kasvaneet samaa tahtia kuin Museokortin omistajapohja on laajentunut. 

Kun Museokortti otettiin käyttöön toukokuussa 2015, tavoitteena oli myydä 20 000 korttia ensimmäisen vuoden aikana. Tavoite on ylitetty moninkertaisesti, sillä maaliskuussa 2017 Museokortti löytyy jo lähes 120 000 suomalaiselta. 

”Museokortista innostuneet houkuttelevat tuttavansakin museoon! Museokäynti on sosiaalinen tapahtuma, joten museossa vieraillaan harvoin yksin”, kertoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Museokortti (64,90€) on vuosilippu noin 250 museoon eri puolilla Suomea. Kortin voi hankkia itselle tai lahjaksi verkosta ja kaikista järjestelmään kuuluvista museokohteista.

Lisätietoja: 
Seppo Honkanen
kehitysjohtaja
040 833 90 59
etunimi.sukunimi@museot.fi


VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Hae näyttelyitä

Etsi museoita

 

Tarkemmat hakukriteerit