Museokortti medialle

Mediayhteydet:

Seppo Honkanen
kehitysjohtaja 
puh. 040 833 9059
etunimi.sukunimi@museot.fi 

Sivun alalaidasta löydät latauslinkit Museokortin mediamateriaaleihin. Ne ovat vapaasti tiedotusvälineiden käytettävissä uutisartikkeleiden yhteydessä. Museokortin liikemerkki on suojattu tavaramerkki. 


TIEDOTE 28.3.2017 - vapaa julkaistavaksi  

Museokortilla jo miljoona käyntiä: raja ylittyi Järvenpään taidemuseossa  

Miljoonas museokävijä Katriina Arrakoski vieraili Järvenpään taidemuseossa perjantaina. Museoiden kävijämäärät ovat kasvaneet hurjasti.


Museokorttia on käytetty yli miljoona kertaa alle kahdessa vuodessa. Rajan rikkoi Katriina Arrakoski, joka vieraili Järvenpään taidemuseossa perjantaina 24. maaliskuuta klo 13.09. 

”Museokortti kädessä voi mennä museoon kuin kotiinsa”, nauraa Arrakoski puhelimessa. 

Museot kiinnostavat jatkuvasti laajempaa ihmisjoukkoa. Vanhatkin kävijät ovat oppineet käyttämään museoita uusilla tavoilla, sillä Museokortti on muuttanut museoiden käyttökulttuuria. Museoissa piipahdetaan entistä helpommin. Kiinnostus näkyy hurjana kasvuna kävijätilastoissa. 

”Nyt voi poiketa museoon, jos on sattumalta aikaa. Näin saa mielettömän hienoja elämyksiä”, pohtii Arrakoski. 

Järvenpään taidemuseossa tieto miljoonannesta Museokortti-kävijästä riemastuttaa.

”Nyt on hämmentyneen iloinen fiilis! Museokortti näkyy meilläkin kävijämäärissä ja on mahdollistanut kuntarajat ylittävän yhteistyön”, kertoo amanuenssi Tuomas Ravea. 

Museokortti palkitsee Katriina Arrakosken tapahtuman luonteeseen sopivalla tavalla: hänen korttinsa viimeinen voimassaolopäivä siirretään kauas tulevaisuuteen. Miljoonannen kävijän henkilökohtainen kortti on voimassa seuraavat miljoona vuotta tai ainakin niin kauan kuin korttijärjestelmä on olemassa.

”Mielettömän hienoa! Aion nauttia loppuelämäni ajan mahdollisuudesta tehdä odottamattomia pistoja museoihin.”

 

Miljoonakasvu museoiden kävijämäärissä


Vuonna 2016 suomalaiset museot ylsivät kaikkien aikojen kävijäennätykseen. Museoiden kävijämäärä nousi Museoviraston tilastojen mukaan 6,6 miljoonaan, pysyttyään vuosien ajan reilussa 5 miljoonassa. Vuoteen 2015 verrattuna museoiden kävijämäärät kasvoivat noin viidenneksellä, eli yli miljoonalla vierailulla.

Kävijämäärät ovat kasvaneet samaa tahtia kuin Museokortin omistajapohja on laajentunut. 

Kun Museokortti otettiin käyttöön toukokuussa 2015, tavoitteena oli myydä 20 000 korttia ensimmäisen vuoden aikana. Tavoite on ylitetty moninkertaisesti, sillä maaliskuussa 2017 Museokortti löytyy jo lähes 120 000 suomalaiselta. 

”Museokortista innostuneet houkuttelevat tuttavansakin museoon! Museokäynti on sosiaalinen tapahtuma, joten museossa vieraillaan harvoin yksin”, kertoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Museokortti (64,90€) on vuosilippu noin 250 museoon eri puolilla Suomea. Kortin voi hankkia itselle tai lahjaksi verkosta ja kaikista järjestelmään kuuluvista museokohteista.

Lisätietoja: 
Seppo Honkanen
kehitysjohtaja
040 833 90 59
etunimi.sukunimi@museot.fi


VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Hae näyttelyitä

Etsi museoita

 

Tarkemmat hakukriteerit