15.12.2021

Museokaupat ovat joululahjojen aarreaittoja – Museokortilla teet ostokset edullisemmin!

Museokaupoista lydt persoonalliset ja kytnnlliset joululahjaideat. Kuva:Mirkka Pihlajamaa

Museokaupat tarjoavat peräti 74 jouluista etua Museokortin omistajille. Poimi vinkit joulun Museokortti-etutuotteista ja suuntaa lahjaostoksille museokauppoihin! Mukana on myös hotelli- ja ravintolaetuja, jotka sopivat hyvin aineettomia lahjoja etsiville.

Moni piipahtaa museokäynnin yhteydessä museokaupassa, mutta museokauppoihin kannattaa poiketa varta vasten jouluostoksille, vaikkei museossa kävisikään. Museokaupoista löytyy joululahjoja, jotka ovat persoonallisia, käytännöllisiä, kauniita ja usein myös kotimaisia.

Tarjolla kaikkea taideklassikoilla kuvitetusta sisustustuotteista hauskoihin retropeleihin ja kauniista käyttöesineistä mielenkiintoisiin elämäkertoihin. Suuri osa museokauppojen ja niiden verkkokauppojen valikoimista on kotimaisten valmistajien ja käsityöläisten tuotteita.

Katso kaikki 74 Museokortti-etua ja suuntaa museokauppoihin jouluostoksille. Listalta löytyy myös hotelli- ja ravintolaetuja, jotka sopivat hyvin aineettomia lahjoja etsiville.
Lue lisää >

Muista seurata museoiden joulukalenteria Facebookissa. Kommentoimalla luukkuja voit voittaa museokauppojen upeita joululahjoja tai bongata juuri sen täydellisen lahjaidean.
Lue lisää >


Museokauppojen valikoimasta löytyy lahjaideoita moneen makuun. Kuva: Mirkka Piglajamaa / Museokortti

Shoppaile kotisohvalta – verkkokauppaedut museokorttilaisille


Museokortin joulutarjous
Museokortin verkkokaupasta jokaiselle uuden kortin itselle, lahjaksi tai jatkoaikaa ostavalle kuukausi kaupan päälle (12 kk + 1 kk). Tarjous on voimassa 31.12. asti myös kaikissa Museokortti-kohteissa. Hanki kuusen alle kortillinen uniikkeja elämyksiä!

Amos Rex
Museokorttia näyttämällä -20 % Amos Rex hologrammisadeviitat 1.-22.12. saakka. Etu on voimassa museokaupassa ja verkkokaupassa etukoodilla: MUSEOKORTTI21.

Ateneumin taidemuseo
Ateneumin omat klassikkoteoksin kuvitetut heijastimet -20 % Museokorttia näyttämällä museokaupasta tai Museoshop-verkkokaupasta etukoodilla LOISTAVAJOULU 1.-31.12. välillä. Erotu talvi-illoissa tyylikkäällä heijastimella!

Museokeskus Vapriikki
Museokorttilaisille -20 % kaikista verkkokaupan normaalihintaisista tuotteista koodilla JOULUETU. Kaupasta löydät mm. supersuositun kirjan Kadonneet kaunottaret – Tampereen rakennushistoriaa ja Tampere tulessa -sammutuspeitteen.

Museo-lehti
Museoiden aikakauslehti tarjoaa näkymiä museoiden kulissien taakse, kertoo uutuuksista ja kansainvälisistä virtauksista. Tilaa lehti tarjoushintaan kestotilaus 29 € (norm. 34 €) tai määräaikaistilaus 34 € (norm. 38 €) + aikaisempi numero kaupan päälle!

Nykytaiteen museo Kiasma
Museoshop-verkkokaupan laajasta pelivalikoimasta -20 % etu museokorttilaisille 1.-31.12.2021. Etu on voimassa vain verkkokaupassa koodilla JANNITTAVAJOULU. Haasta läheisesi korttipelin pyörteisiin tai unohda ajankulu palapelin äärellä!

Trafiikki
Museokorttilaisille -10% etu 31.12. saakka etukoodilla JOULUKALENTERI2021. Verkkokaupasta löydät 10 liikenteen ja viestinnän historiaa ja tulevaisuutta esittelevän museon tuotteita: Forum Marinum, Mobilia, Tekniikan museo, Rupriikki, Päivälehden museo, Suomen Ilmailumuseo, Postimuseo, Suomen Rautatiemuseo, radio- ja tv-museo Mastola, Suomen merimuseo.


Väre-viltti on osa Kansallismuseon ikiomaa Väre-tuotesarjaa

Väre-viltti on osa Kansallismuseon ikiomaa Väre-tuotesarjaa

Museokauppojen Museokortti-edut Uudellamaalla


Amos Rex
Museokorttia näyttämällä -20% Amos Rex hologrammisadeviitat 1.-22.12. saakka. Etu on voimassa museokaupassa ja verkkokaupassa etukoodilla: MUSEOKORTTI21 https://amosrexshop.fi/category/3/amos-rex--tuotteet

Ateneumin taidemuseo
Ateneumin omat heijastimet -20 % Museokorttia näyttämällä museokaupasta tai Museoshop-verkkokaupasta etukoodilla LOISTAVAJOULU 1.-31.12. välillä. Helsingissä valmistettujen heijastimien aiheina ovat Ateneumin kokoelmien rakastetut teokset. Erotu talvi-illoissa tyylikkäällä heijastimella!

Designmuseo
Museokorttia näyttämällä -20% alennus kaikista vuoden 2022 kalentereista 1.-24.12.2021.

Fiskarsin museo
Museokorttia näyttämällä -20 % etu palopeitteistä ja liesimustasta 13.1.2022. saakka. Suomalainen Likizin valmistamaa hyödyllistä ja kaunista palopeitettä koristaa Fiskarsin vanhan höyryveturi Pikku-Pässin kuva museon kokoelmista. Liesimusta suojaa ja puhdistaa oman "kotimuseosi" valurautaiset pinnat, kuten uuninluukut ja hellanrenkaat.

Gallen-Kallelan museo
Museokorttia näyttämällä museon Maryn puodista Olisit villiä villimpi -kirja -20% alennuksella (norm 29.90 €) 31.12. saakka. Helena Ruuskan kirjoittama Mary Gallen-Kallelan elämäkerta Olisit villiä villimpi tarjoaa kiinnostavan kurkistuksen taiteilijan perheen vaiheisiin ja naisen elämään Suomen kiihkeinä vuosina.

Helsingin taidehalli
Museokorttia näyttämällä Taidehallin Kioskista näyttelyjulkaisu Marjatta Hanhijoki, Silminnähden - Synbarligen etuhintaan 29 € (norm. 34 €). Tarkkanäköisen taiteilijan töissä herkulliset yksityiskohdat, laaja kulttuurihistoriallinen tuntemus ja arjen pilkahteluyhdistyvät toisiinsa kiehtovasti.

J. L. Runebergin koti
Museokorttia näyttämällä -20% Fredrika-koruista ja museon omasta Kasvot-tuotesarjasta, jossa Runebergien pojan Lorenzon kuvitus. Sarjassa mm. sateenvarjo ja olkalaukku. Fredrika-korut on valmistanut kotimainen Kajoan kotimaisesta PECF-sertifioidusta koivuvanerista. Koukut ovat allergisoimatonta terästä.

Kansallismuseo
Museokorttia näyttämällä Väre-tuotesarjan viltti -20 % (norm. 165 €) 31.12. asti. 100 % villasta valmistetun Väre-viltin hienostuneet, maanläheiset sävyt täyttävät kotisi lämmöllä.

Lottamuseo
Museokorttia näyttämällä -20% Lotta Svärd 100 vuotta yhteiskuntavastuuta -kirjasta (norm. 10 €). Saatavilla myös ruotsiksi. Historiikki taskukoossa käy läpi historiaa sadan vuoden ajalta.

Nykytaiteen museo Kiasma
Museoshop-verkkokaupan laajasta pelivalikoimasta -20 % etu museokorttilaisille 1.-31.12.2021. Etu on voimassa vain verkkokaupassa koodilla JANNITTAVAJOULU. Haasta läheisesi korttipelin pyörteisiin tai unohda ajankulu palapelin äärellä!

Suomen Ilmailumuseo
Museokortilla joulukuun ajan kaikki korut ja tekstiilit -10 %. Finnair Pilots' Big Band -konserttilippu -5 € (norm. 15 €).

Suomen Rautatiemuseo
Kierrätysmateriaaleista valmistettu muistikirja -25%. Kannessa komeilee veturinkuljettajan virkalakin siipipyörätunnus, joka oli käytössä virkapukukaudella 1970 – 1990-luvuilla. Juhani Ahon klassikkokirja Rautatie -20% Museokortilla.

Raaseporin museo
Museokortilla23.12 saakka kirja Helene Schjerfbeck Tammisaaressa vain 20 € (norm. 32 €).

Urheilumuseo
Museokorttilaisille -20 % kaikista keittiöpyyhkeistä 23.12. saakka. Urheilumuseon laadukkaiden, Suomessa valmistettujen puolipellavaisten keittiöpyyhkeiden (65 x 45 cm) kuva-aiheina ovat Helsingin Olympiastadionin torni, 1920-luvun naisvoimistelija ja 1910-luvun painija.

Vantaan kaupunginmuseo
Museokorttilla 10 % alennus Pienen museopuodin tuotteista mm. Vantaa-aiheisia kirjoja, lahja- ja muistoesineitä sekä postikortteja.Lenin museon ja Työväenmuseo Werstaan kaupoista saat Museokorttia näyttämällä -20% edun kaikista tuotteista.

Museokauppojen Museokortti-edut Pirkanmaalla


Lenin museo
Museokorttia näyttämällä -20% alennus Lenin museon museokaupan kaikista tuotteista 1.-24.12.2021.

Mobilia
Suosittu Sulo Vilén -henkinen Tankit täyteen -nostalgiapipo tarjouksessa museokorttilaisille -10 %.

Museokeskus Vapriikki
Museokorttilaisille Vapriikin verkkokaupasta -20 % kaikista verkkokaupan normaalihintaisista tuotteista koodilla JOULUETU.

Museo Milavida
Museokorttilaisille -20% kaikista joulukuusenkoristeista joulukuun ajan.

Sara Hildénin taidemuseo
Museokorttia näyttämällä -20% alennus kaikista menneiden näyttelyiden julkaisuista 1.-24.12. saakka.

Serlachius-museot
Museokorttia näyttämällä -20 % kaikista kirjoista 23.12. saakka.

Työväenmuseo Werstas
Museokorttia näyttämällä -20% alennus kaikista Werstaan museokaupan tuotteista 1.-24.12.


Arktikum Shopissa löytyy runsaasti poronnahkatuotteita -15% alennuksella.

Arktikum Shopissa löytyy runsaasti poronnahkatuotteita -15% alennuksella Museokortillisille.

Museokauppojen Museokortti-edut Lapissa


Arktikum
Museokorttia näyttämällä -15% etu kaikista poronnahkaisista tuotteista 1.-23.12. Arktikum Shopin valikoimassa mm. eräpusseja, laukkuja, reppuja, koruja ja lompakoita.

Kultamuseo
Museokorttia näyttämällä aitoa Lapin kultaa! Tankavaaran lehtikultaa lähijoilta ja Tähtiä-magneetti yhteishintaan 10 € (norm. 14 €) saakka 28.2.2022.

Saamelaismuseo Siida
Museokortilla Siida Shopin koko tuotevalikoimasta -10% 23.12. saakka.

Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museo
Museokorttia näyttämällä kaikki vaatteet -15 %.


Museokauppojen Museokortti-edut Varsinais-Suomessa


Hansan museokauppa
Museokorttia näyttämällä -10% uuden Hansan museokaupan monipuolisen kirjavalikoiman kirjoista. Hansan museokaupasta löydän Turun museokeskuksen eri kohteiden museokauppatuotteita saman katon alta!

Naatalin museo
Museokorttia näyttämällä saat museokauppa Säsongissä ostoksia tehdessäsi kaupan päälle lautasliinapaketin tai tulitikkurasian, joiden kuviointiin on saatu malli Naantalin museosta, Hiilolan porvariskodin salin tapetista.

Suomen maatalousmuseo Sarka
Museokorttia näyttämällä -15% etu museomyymälä Muurikin leluista, peleistä ja Sarka-museon omista tuotteista.


Museokauppojen Museokortti-edut Etelä-Savossa


Riihisaari – Savonlinnan museo
Museokorttia näyttämällä -20% etu Kadonnutta Savonlinnaa etsimässä -kirjasta (norm. 30 €). Ville Vilénin kirjoittama suuren suosion saavuttanut kirja kuvaa Savonlinnan kehitystä matkailukaupungiksi 1800-luvun lopusta lähtien ja kertoo monipuolisesti kaupungin rakennuksista ja merkkihenkilöistä.

Sodan ja rauhan keskus Muisti
Museokorttia näyttämällä kaikki Sarka-tuotteet -15%. Mikkeliläisen käsityöyrittäjän Muistille suunnittelemat tuotteet on valmistettu sarkakankaasta, josta armeijat valmistivat sotilasvarustensa ja univormunsa. Sarka on lämmin, hengittävä, kosteutta ja likaa hylkivä kangas. Tuoteperheeseen kuuluu reppu, laukku, kännykkälaukku, kaurahaude, unimaski, miesten solmuke ja kaksi erikokoista rusettipompulaa.Forssan museon retrokuosiset kalenterit ovat uusi klassikko! Ihanat Finlaysonin kuosiluonnokset kuuluvat museon kokoelmiin.

Museokauppojen Museokortti-edut Kanta-Hämeessä


Forssan museo
Museokorttia näyttämällä-20% Forssan museon omasta Ihana kukka! 2022 -seinäkalenterista (norm. 14,90 €)kalenteri esittelee 12 herkullista kukkakuosien alkuperäisluonnosta 1940-1970-luvuilta.

Suomen lasimuseo
Suomen lasimuseon uutuusjulkaisu Milanon ihme - Suomalaisen muotoilun tie maailman huipulle Museokortilla vierailun yhteydessä -20% ajalla 1.-23.12.2021.


Museokauppojen Museokortti-edut Kymeenlaaksossa


Merikeskus Vellamo
Museokorttia näyttämällä Merimonsterit-kirja superetuhintaan 6 € (norm. 19 €)! Museo juhlistaa pian päättyvä näyttelyä tarjoamalla näyttelyn tekijöiden luomaa Merimonsterit-kirjaa uskomattoman edullisesti pienille faneille. Kirjaa löytyy kielillä suomi, ruotsi ja englanti. Etu voimassa 16.11.-24.12.2021.


Museokauppojen Museokortti-edut Keski-Suomessa


Suomen käsityön museo
Museokortilla laukuista, lompakoista ja pussukoista -15%24.12.2021 saakka.


Suomen käsityön museon valikoima on täynnä laadukkaita aarteita kotimaisilta tekijöiltä.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp