VIELÄ EHDIT: Museokortti-digilahja tarjoushintaan vain 73 €!
Osta lahjaksi!

21.3.2020

Silloin kun et pääse museoihin, museot tulevat luoksesi. Tee virtuaalinen museokierros puhelimellasi!

Vieraile virtuaalimuseoissa – näihin museoihin voit astua sisään kotisohvaltasikin

Vaikka museot ovat suljettuina, ei kulttuurista nauttimista tarvitse laittaa tauolle – tee museokierros puhelimellasi. Museoiden sisältöjä löytyy paljon digitaalisessa muodossa. Vinkkaamme joka viikko museokorttilaisille digimuseovinkkejä: nappaa vinkit talteen ja lähde virtuaaliselle kulttuurimatkalle.

Silloin kun et pääse museoihin, museot tulevat luoksesi. Vieraile siis suomalaisissa virtuaalimuseoissa kotisohvaltasi tutustumalla alla oleviin vinkkeihin.


Vinkkaamme joka viikko museokorttilaisille digimuseovinkkejä: nappaa vinkit talteen ja lähde virtuaaliselle kulttuurimatkalle. Seuraa Museokorttia Instagramissa ja Facebookissa.


1. Alvar Aalto -museo & Alvar Aallon ateljee


Alvar Aallon ateljee kuuluu Aallon 50-luvun rakennusten parhaimmistoon.

Arkkitehti Alvar Aallon (1898–1976) nimikkomuseo ja Museokortti-kohde toimii Jyväskylässä hänen suunnittelemassaan rakennuksessa. Alvar Aalto -museon perusnäyttely esittelee Aallon värikästä elämää ja laajaa tuotantoa.

"Rakennustaidetta ei voi syntyä konttorimaisessa ympäristössä", totesi Alvar Aalto. Hän suunnitteli 1950-luvulla Helsingin Munkkiniemeen lähelle kotitaloaan ateljeerakennuksen, joka toimi inspiroivana ympäristönä siellä työskenteleville arkkitehdeille. Alvar Aallon ateljee ei ole Museokortti-kohde.

Alvar Aalto -säätiön museokohteisiin pääsee kurkistamaan Googlen Arts and Culture -palvelun kautta.

Vieraile Alvar Aalto -museossa >

Vieraile Alvar Aallon ateljeessa >


2. Suomen lasimuseo


Suomen lasimuseon tehtävä valtakunnallisena erikoismuseona on esitellä lasin historiaa ja muotoilua.

Tutustu Suomen lasimuseoon ja sen kokoelmaan aivan uudella tavalla. Suomen lasimuseo on lasin, lasitaiteen ja -teollisuuden tutkimiseen ja esittelemiseen erikoistunut valtakunnallinen erikoismuseo, jonka fyysinen sijaintipaikka on Riihimäki.

Museon 3D-maailmaan on tuotu sekä museon kokoelmaa että akateemikko Tapio Wirkkalan entiseen Riihimäen Lasin tehdasrakennukseen suunnittelema museorakennus.

Vieraile Suomen lasimuseossa >


3. Gallen-Kallelan Museo


Gallen-Kallelan Museon kokoelmat valottavat taiteilija ja kulttuurivaikuttaja Akseli Gallen-Kallelan elämää taiteen luomisesta maailmanmatkoihin ja aikalaisilmiöistä perheen puuhiin.

Vieraile ainutlaatuisen arkkitehtuurin ateljeelinnassa 3D-näkymin! Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna avattiin yleisölle vuonna 1961 Gallen-Kallelan Museona.

Gallen-Kallelan Museo Espoossa on taide- ja kulttuurihistoriallinen museo, jonka kokoelmat valottavat Gallen-Kallelan elämää taiteen luomisesta maailmanmatkoihin ja aikalaisilmiöistä perheen puuhiin.

Vieraile Gallen-Kallelan Museossa >


4. Didrichsenin taidemuseo


Museorakennuksen on suunnitellut arkkitehti Viljo Revell (Villa Didrichsen vuonna1957 ja näyttelysiipi vuonna 1964).

Miltä Didrichsenillä näyttää? Kurkkaa museoon 360°-panoraamakuvan avulla.

Didrichsenin taidemuseo on vuonna 1965 perustettu taidemuseo ja taiteenkeräilijäpariskunnan Marie-Louise (1913–1988) ja Gunnar Didrichsenin (1903–1992) entinen koti Helsingin Kuusisaaressa.

Didrichsenin kokoelma on syntynyt rakkaudesta taiteeseen. Taidetta keräävä pariskunta hankki taideteoksia yhteisestä mieltymyksestä. Aluksi he keräsivät vanhempaa suomalaista taidetta, ja vähitellen kiinnostus siirtyi vanhoista mestareista moderniin maalaustaiteeseen.

Vieraile Didrichsenin taidemuseossa >


5. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha



Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa on esillä monenkirjava ja kiehtova elävien kasvien kokoelma.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha Helsingissä on Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen yksi kolmesta yleisökohteesta ja Museokortti-kohde. Kasvihuoneisiin ja ulkopuutarhaan pääsee myös Google Mapsin kautta.

Tässä kiehtovassa kasvikohteessa voit ihailla monenkirjavia kasveja ja kulkea läpi sademetsän kohti savannia ja aavikkoa ja päätyä palmujen alle tai lummealtaan reunalle.

Vieraile Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa Google Mapsin kautta >


6. Suomenlinna


Suomenlinna-museon pysyvä näyttely esittelee Suomenlinnan historiaa eri näkökulmista, 1700-luvulta suomalaiseen kauteen ja restaurointiin.

Tutustu Suomenlinnaan 360°-panoraamakuvien kautta. Kurkkaa Suomenlinnan Lelumuseoon, katso, miltä Sukellusvene Vesikko näyttää tai kulje kohti Suomenlinna-museota. Upeat ilmakuvat puolestaan esittelevät koko merilinnoituksen.

Suomenlinnassa on peräti viisi Museokortti-kohdetta: Suomenlinna-museoon, Suomenlinnan Lelumuseoon, Ehrensvärd-museoon, Sotamuseo Maneesiin ja sukellusvene Vesikkoon.

Vieraile Suomenlinnassa >


7. Luonnontieteellinen museo


Luonnontieteellisessä museossa pääsee aikamatkalle menneisyyteen ja evoluution alkulähteille.

Helsingin Luonnontieteellisen museon näyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta. Museossa sukelletaan Suomenlahteen, katsotaan metsän kuningasta silmiin, tutustutaan dinosauruksiin ja muihin evoluution ihmeisiin, seurataan miten leijonalauma saalistaa ja ällistellään ryhävalaan valtavaa kokoa.

Vieraile Luonnontieteellisessä museossa Google Mapsin kautta >



8. Salon elektroniikkamuseo


Museon kokoelmissa on noin 10 000 esinettä ja yli 400 hyllymetriä kirjallisuus- ja arkistoaineistoa.

Salon elektroniikkamuseossa on esillä radioita, puhelimia, televisioita, monitoreja ja pelattavissa vanhoja videopelejä 1980-90 -luvuilta.

Salossa on ollut elektroniikkateollisuutta 1920-luvun lopulta alkaen. Salon kaupungin elektroniikkakokoelmiin on kerätty ja tallennettu vuodesta 1994 alkaen kotimaisen ja ulkomaisen elektroniikkateollisuuden valmistamia laitteita.

Vieraile Salon elektroniikkamuseossa Google Mapsin kautta >



9. Helsingin kaupunginmuseo


Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa.

Kurkkaa Helsingin kaupunginmuseoon ja koe kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat.

Helsingin valitut palat -näyttely tekee sukelluksia Helsingin menneisyyteen ja tuo pintaan yhteisiä muistoja kaupungin historiasta. Näyttelyssä voi vierailla 1950-luvun kodissa tai ihailla yhdeksänkymmentä vuotta vanhaa pienoismallia vuoden 1878 Helsingistä.

Vieraile Helsingin kaupunginmuseossa Google Mapsin kautta >



10. Suomen Ilmavoimamuseo


Ilmavoimamuseo kertoo Ilmavoimien tarinan vuodesta 1918 nykypäivään.

360°-panoraamakuvat antavat uudenlaisen näkymän Tikkakoskella sijaitsevaan Suomen Ilmavoimamuseoon. Voit kääntyä, katsoa ylös ja alas sekä zoomata lentokoneiden yksityiskohtiin.

Suomen Ilmavoimamuseon perusnäyttelyssä on yksi- ja kaksitasoisia lentokoneita 1900-luvun alkukymmeniltä, toisen maailmansodan hävittäjiä ja pommittaja sekä sodan jälkeiseltä ajalta erilaisia suihkukoneita.

Vieraile Suomen Ilmavoimamuseossa >



11. Wolkoffin talomuseo


Talomuseon erikoisuuksia ovat ortodokseille tärkeät juhlapyhät joulu ja pääsiäinen, jolloin asunto on juhla-asussaan

Wolkoffin talomuseo sijaitsee Lappeenrannan keskustassa raatihuoneen läheisyydessä. Kaupungin vanhimpia säilyneitä puurakennuksia oleva kauppakartano on ainutkertainen pala Lappeenrannan historiaa.

Museokierroksella tutustutaan Wolkoffin suvun historiaan ja kodin aitoon esineistöön. Ortodoksinen kulttuuri ja venäläisyys ovat vahvasti esillä monella tapaa.

Vieraile Wolkoffin talomuseossa >


12. Suomen metsästysmuseo


Suomen Metsästysmuseon ensimmäinen perusnäyttelyosio Jahdin lumo pyrkii vastaamaan kysymykseen, mikä metsästyksessä metsästäjiä viehättää.

Riihimäellä sijaitsevassa Suomen metsästymuseossa pääsee tutustumaan metsästyskulttuurin kehitykseen kivikaudesta nykyaikaan, erilaisiin pyyntivälineisiin sekä tärkeimpiin riistaeläimiin.

Perusnäyttelyosio OTSO kertoo monitasoisia tarinoita metsästyshistoriasta. Suurriistanmetsästäjä Jaakko Ojanperän sali sisältää trofeita ja muita metsästysmuistoja yli sadasta eläinlajista ja alalajista Afrikasta, Aasiasta, Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta. Asesalissa esitellään suomalaista metsästysasehistoriaa vuosilta 1900-1985.

Vieraile Suomen metsästysmuseossa Google Mapsin kautta >


Lisää virtuaalimuseoita ja verkkonäyttelyitä löydät Opimuseossa.fi -palvelusta >

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp