Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kotikaupunkimme Lohja

Lohjan Museo, Lohja

  • 1.6.2011–

Perusnyttelyss vieraat psevt syventymn Lohjan historiaan aina kivikaudelta nykypivn asti.

 

Kotikaupunkimme Lohja


Perusnyttelyss vieraat psevt syventymn Lohjan historiaan aina kivikaudelta nykypivn asti. Nyttelyn ensimmiset nelj huonetta esittelevt Lohjan esihistoriaa ja historiallista aikaa keskiajalta 1800-luvulle. Nyttelyss perehdytn muun muassa lohjalaisten elinkeinoihin ja paikkakunnan trkeimpiin tapahtumiin. Tutuiksi tulevat mm. esihistorialliset pyynti- ja tyvlineet, Lohjalta lytyneet Merovingiaikainen miekka ja keihn krki sek Lohjan keskiaikaiset markkinat. Esille tuodaan Pyhn Laurin kirkon alta lytyneet rahat ja Lohjan teollistumisen alkutaival 1800- ja 1900-lukujen vaihteesta.

Oman huomionsa saavat mys 24 lohjalaista henkil, joista osa tunnetaan menneisyydest ja osa nykyisyydest. Mukana on niin poliitikkoja, kulttuurivaikuttajia, urheilijoita kuin tavallisia tyntekijitkin. Henkilist esimerkkin mainittakoon Sammatin suurmies Elias Lnnrot, Lohjan kalkkiteollisuuden is Petter Forsstrm, Finlandia-palkittu kirjailija Eeva Joenpelto, Amorphis -yhtyeen laulaja Tomi Joutsen, olympiamitalisti Sanna Stn ja pitkaikainen kansanedustaja Matti Saarinen.

Nyttelyn viidenness huoneessa ksitelln Lohjan 1900-luvun historiaa, miten maalaiskylst tuli kaupunki. Teemoina esill on mm. teollisuus, kaupankynti, sotavuosien kriisiaika, 1970-luku. Nyttelyss on mys esill uudistettu Lohja 1916 -pienoismalli, Pienoismallia on tydennetty multimedialla, jonka avulla nyttelyvieraat voivat hahmottaa kuinka Lohjan kaupunkikuva on muuttunut viimeisen vuosisadan aikana.

Erityisesti lapsivieraita varten nyttelyss seikkailee museohiiri Roope sek hnen ystvns. Pehmolelumaiset museohiiret kertovat napin painalluksella nyttelyn sisltn liittyvi tarinoita sek suomeksi ett ruotsiksi. Museohiirten tarinat kiinnostavat varmasti mys varttuneempaa vke.

Tervetuloa nyttelyyn!

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Lohjan Museo
Rovastinkatu 1, 08100 Lohja

044 369 4204

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Lohjan Museo, Rovastinkatu 1, 08100 Lohja


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

6/4/0 . Sisnpsy mys Museokortilla

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum-seteli ja SmartumPay, Virike-setelit ja Mobiili Edenred sek ePassi mobiili.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-16:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-16:00
Pe 11:00-16:00
La 12:00-16:00
Su 12:00-16:00
 

Kohdetta lähellä olevat museot