Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

(EPÄ)TAVALLINEN ELÄMÄ

Riihisaari – Savonlinnan museo, Savonlinna

  • 26.4.2024–15.9.2024

Riihisaaressa Savonlinnan museossa nähtävässä tšekkiläistä valokuvataidetta laajasti esittelevässä (epä)tavallinen elämä – (ne)obvyklý život – (un)ordinary life -näyttelyssä on mukana lähes 20 merkittävää tšekkiläistä valokuvaajaa.

 
Kuva: Libuše Jarcovjáková.

Teoksia tulee esille noin 150 kpl.

“Meillä ei ole tiedossa, että Suomessa olisi aiemmin järjestetty näin kattavaa tšekkiläisen valokuvan näyttelyä. Mukana on suuri joukko Tšekin valokuvataiteen merkittävimpiä nimiä, vanhoista mestareista tärkeisiin nuoren polven valokuvataiteilijoihin. Näyttelyn kuvat kattavat noin viidenkymmenen vuoden aikajakson, kommunismin ajalta nykypäivään. Pitkän linjan tärkeistä valokuvaajanimistä voidaan mainita esimerkiksi Jan Saudek, Václav Jirásek, Dita Pepe, Jindřich Štreit, Libuše Jarcovjáková ja Dana Kyndrová. Nuoren polven tekijöitä edustavat vaikkapa Bára Prášilová ja Kateřina Sýsová. On kunnia tuoda tämä hieno kokonaisuus osaksi Savonlinnan tšekkiläisen kulttuurin teemakesää”, Savonlinnan museon museonjohtaja Nikke Kaartinen kertoo.

Näyttelyn tuottaa Riihisaari – Savonlinnan museo, ja sen kuratoi palkittu valokuvaaja ja Tšekin ammattivalokuvaajien järjestön puheenjohtaja Jan Pohribný.

Tšekin Suomen suurlähetystö on Savonlinnan Oopperajuhlien ja Savonlinnan museon yhteistyökumppanina mukana muun muassa valokuvanäyttelyn ja Prahan kansallisoopperan vierailun järjestelyissä.

“Savonlinnassa on ensi kesänä mahdollista kokea ainutlaatuinen syväsukellus tšekkiläisen kulttuurin maailmaan! Tutustumisen voi aloittaa valokuvataiteen parissa Riihisaaressa, jatkaa maailmanluokan oopperan äärellä ja kruunata maailman parhaalla tšekkiläisellä oluella Olavinlinnassa. Tšekkiläisen kulttuurin tunnetuksi tekeminen kuuluu suurlähetystömme tehtäviin, joten Savonlinnan tšekkiläisessä superkesässä mukana olo on meille hyvin tärkeää”, Tšekin Suomen-suurlähettiläs Adam Vojtěch iloitsee.

Näyttelyn taiteilijat:

Libuše Jarcovjáková
Václav Jirásek
Dana Kyndrová
Zdeněk Lhoták
Igor Malijevský
Dita Pepe
Václav Podestát
Tomáš Pospěch
Bára Prášilová
Jaroslav Pulicar
Jan Saudek
Evžen Sobek
Štěpánka Stein & Salim Issa
Jindřich Štreit
Miro Švolík
Kateřina Sýsová
Roman Vondrouš

(EPÄ)TAVALLINEN ELÄMÄ, 26.4.– 15.9.2024, Riihisaari – Savonlinnan museo.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Riihisaari – Savonlinnan museo
Riihisaari

044 417 4466

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Riihisaari – Savonlinnan museo, Riihisaari


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/5/6/0 €

Maksutavat

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit, Museokortti, Edenredin maksukortti ja sovellus, ePassi, Smartumin kulttuuriseteli ja Smartum Pay sekä Savonlinnan Kaikukortti. Veikkaus-kortilla ilmainen sisäänpääsy keskiviikkoisin. Hostelkortin haltijalle sisäänpääsy ryhmälipun hinnalla.

Aukioloajat

Ma 10:00-17:00
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Avoinna heinä-elokuussa päivittäin klo 10-18. Suljettu 29.3., 21.–22.6., 6.12. ja 16.–24.12.2024.

 

Kohdetta lähellä olevat museot