Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

HC BERG 14.5.-4.9.2022

Salon taidemuseo - Veturitalli, Salo

  • 14.5.2022–4.9.2022

Salon taidemuseon kesn nyttely HC BERG esittelee taiteilijan uusinta tuotantoa. Silm askarruttavat tyt vievt katsojan taiteen peruskysymyksen relle: mist havaintokokemus koostuu?

 
HC Berg: Color space – 15 Color bitual dual dimensions, 2017, kuva: HC Berg

Salon taidemuseo Veturitallin kesn nyttely HC Berg tuo Saloon monipuolisen kokonaisuuden kuvataiteilija Hans-Christian Bergin uusinta tuotantoa. Taiteilija HC Berg (s. 1971) on tullut tunnetuksi teoksista, jotka tekevt nkyvksi optisia ilmiit. Silm askarruttavat tyt vievt katsojan taiteen peruskysymyksen relle: miksi nemme niin kuin nemme? Berg kytt monipuolisia materiaaleja leikaten laserilla terst ja akryyli, yhdisten puhallettua lasia, keramiikkaa tai valmiita muovielementtej. Mys valo on osa teoksia ja nyttelyn kokonaisuutta. Teokset ovat teknisesti vaativia ja viimeisteltyj, Berg pyrkii teoksissaan esteettiseen virheettmyyteen. Veturitallin psalit tyttyvt tist, joista suurinta osaa ei ennen ole esitelty nyttelyiss. Valtaosa teoksista on taiteilijan omistuksessa, mutta mukana on lainoja mys muista suomalaisista taidemuseoista.

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2007 nimetty Berg on toteuttanut suuren mittakaavan julkisia hankkeita, joista viimeisin on Helsingin Kalasatamaan sijoitettu seitsemn metri korkea veistos Nereidi (2021). Salon taidemuseossa nhtvt uudet, laserleikatuista metallilevyist muodostuvat hahmot jatkavat Nereidin maailmaa. Kerrokselliset veistokset nyttvt erilaiselta eri suunnista katsottaessa. Mukana on runsaasti mys neonsvyill pelaavia, reliefimisi ja seinlle installoitavia tit.

Keskeisint taiteilijan tyskentelyss on katsojan havaintokokemuksen haastaminen, teokset eivt vlttmtt ole sit, milt ne ensi alkuun nyttvt. Elmme kuvatulvan aikaa ja kuvat ovat tehokas vaikuttamisen tykalu. Kuvilla voidaan harhauttaa. Siksi kaikkea nkkenttn tuotua ei pid uskoa. Tm tekee Bergin nyttelyst rimmisen ajankohtaisen – teokset pit kohdata itse paikan pll.

Kansainvlisesti tyskentelev HC Berg on valmistunut vuonna 2002 Taideteollisesta korkeakoulusta muotoilusuunnittelijaksi keraamisen taiteen ja lasitaiteen linjalta sek Suomen Kuvataideakatemiasta. Bergin teoksia on esitelty useissa yksityis- ja ryhmnyttelyiss niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hnen teoksiaan kuuluu merkittviin suomalaisiin ja kansainvlisisin taidekokoelmiin, ja hn on toteuttanut useita julkisia veistoksia.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Salon taidemuseo - Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo

(02) 778 4892

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Salon taidemuseo - Veturitalli, Mariankatu 14, 24240 Salo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Aikuinen 8 , elkelinen, opiskelija, varusmies ja tytn 5 . Alle 18-vuotiaan ilmaiseksi.

Maksutavat

Kteinen, kortit, E-passi, Edenred -kortti, Smartum -seteli, SmartumPay, Tyky + -seteli ja Virike -seteli. Taidemuseeon ky mys museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Avoinna ti-pe 10-18, la-su 11-17. Maanantaisin suljettu.

Näyttelyn tekstit kielillä

Näyttelyyn ääniopas kielillä