Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

MARJA KOLU Kaikki katoaa valkoiseen

Lapuan Taidemuseo, Lapua

  • 9.2.2021–11.9.2021

Kuvataiteilija Marja Kolun ”Kaikki katoaa valkoiseen” on tilallinen teos, joka koostuu kytst poistetuista esineist, kalusteista ja vaatteista, jotka Kolu on kernnyt kirpputoreilta, kierrtyksest ja ystviltn.

 
Marja Kolu, Kaikki katoaa valkoiseen
Kuva: Martti Kapanen

"Kaikki katoaa valkoiseen"-tilateoksen esineit Marja Kolu ei ole kernnyt nostalgian tai esineiden patinan vuoksi, vaan esineet ovat jo lytyessn muodostuneet osaksi taidekokonaisuutta. Kolun vanhimmat tilateokset ovat vuodelta 1988.

”Kaikki katoaa valkoiseen” on kolmiulotteinen, valkoiseksi maalattu maalaus – esineet ja asusteet ovat tunnistettavia, niiden pintarakenne ja vrisvy kuultaa lpi. Teoksen taustalla ovat muistot sisaren kuolemasta ja edesmenneist ystvist, lopullisen menetyksen aiheuttama lohduttomuus ja yksinisyyden tunne muutosten myllerryksess. Lhtijiden jlkeens jttmt esineet muistuttavat menneest.

Esineet, joita haalimme, sitovat meidt menneeseen ja kervt itseens nostalgista tunnetaakkaa. Marja Kolu jtt pitkt jhyviset materialle peittmll esineet valkoiseen maaliin. Taikurin tavoin hn tekee menneisyyden nkymttmksi, pesee sen pois.

Valkoinen vri symboloi puhtautta. Se on mys ortodokseille hautajaisten liturginen vri, joka viittaa ylsnousemukseen. Lapuan Taidemuseon ”Kaikki katoaa valkoiseen” -nyttely on jalostettu uudelleen tuleminen kymmenen vuoden takaa. Sit voitaneen kutsua Marja Kolun thnastisen taiteellisen tuotannon synteesiksi.

Marja Kolu on syntynyt Pohjois-Suomessa ja hnen lapsuuden maisema oli seitsemn kuukautta vuodesta valkoista, kaunista lumimaisemaa. Taiteilija kokee lumen omakseen ja nauttii valkoisella umpihangella hiihtmisest – suksien kuvion piirtymisen valkeaan lumeen ainutkertaisena.

”Kaikki katoaa valkoiseen” teoksella taiteilija haluaa vlitt katsojille mys elmyksen, jonka voi kokea lumipyryss tai aavikolla – niin lumi ja tuuli kuten hiekka ja tuulikin muuttavat alati maisemaa – ja niin tekee Marja Kolukin.


Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon näyttelyt

Osana kulttuurikierrosta

Museon yhteystiedot

Lapuan Taidemuseo
Kulttuurikeskus Vanha Paukku

044 438 4520

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon retkioppaasta

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Lapuan Taidemuseo, Kulttuurikeskus Vanha Paukku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Vapaa psy.

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-15:00
Su Suljettu

Avoinna heinkuussa mys su 11-15.