Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Elmnlanka

Liedon Vanhalinna, Lieto

  • 1.1.2006–

Elmnlanka esittelee 1800-luvun ihmisen arkea ja elinkaarta trkeiden virstanpylviden kuten naimisiinmenon ja perheen kautta, sek kirkon oppeja nuhteettomaan elmn.

 
Elmnlanka esittelee 1800-luvun elm maaseudulla. Kuvassa viinaprnni.

Kansatieteellinen Elmnlanka –nyttely kertoo ihmiselmn kulusta, arjesta ja juhlasta Lounais-Suomessa 1800-luvulla. Nyttely keskittyy naisen elmn, sen trkeisiin muutoksiin kuten avioliittoon ja lasten saamiseen. Nyttelyss kulkee mys rinnakkain kirkon opit hyvst elmst ja kansanuskomukset pahan karkottamiseksi.

1700- ja 1800-luvulla maaseudulla elettiin viel hyvin perinteist maaseutuelm. Vaikka suuremmissa kaupungeissa voitiin jo 1800-luvun lopulla nauttia shkvalosta sek muista moderneista uutuuksista, ei maaseudulla viel vastaavasta oltu kuultukaan. Maaseudun ihmisen elm jsensi ty ja tynteko, joka mritti pitklti jokapiviset rutiinit. Ihmisen elmnkaareen kuului tynteon lisksi tiettyj merkkipaaluja, joiden saavuttaminen merkitsi uuteen siirtymist. Tllaisia olivat esimerkiksi nuorilla rippikoulu, jonka jlkeen siirryttiin aikuisuuteen, avioliitto sek lapsen saaminen. Mys vanhuus ja kuolema olivat elmss lsn ja merkitsivt uuden ajan alkua.

Elmnlanka -nyttely raottaa tt kaikkea ihmisen elmn kuulunutta arkea ja juhlaa sek maaseudun elmn omanlaistaan menoa. Nyttelyss edetn lapsuudesta nuoruuteen, parin ja perheen muodostamisen kautta vanhuuden turvaamiseen ja lopulta irtautumiseen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Liedon Vanhalinna
Vanha Hrktie 111, 21410 Vanhalinna

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Liedon Vanhalinna, Vanha Hrktie 111, 21410 Vanhalinna


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

7/3/5/0

Maksutavat

Kteinen, pankkikortti, luottokortti, Museokortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su 13:00-16:00

Suljettu 24.12. ja 31.12.2023 sek 7.1.2024.

 

Kohdetta lähellä olevat museot