Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Elmnlanka

Lundo Vanhalinna, Lieto

  • 1.1.2006–

Elmnlanka esittelee 1800-luvun ihmisen arkea ja elinkaarta trkeiden virstanpylviden kuten naimisiinmenon ja perheen kautta, sek kirkon oppeja nuhteettomaan elmn.

 
Elmnlanka esittelee 1800-luvun elm maaseudulla. Kuvassa viinaprnni.

Kansatieteellinen Elmnlanka –nyttely kertoo ihmiselmn kulusta, arjesta ja juhlasta Lounais-Suomessa 1800-luvulla. Nyttely keskittyy naisen elmn, sen trkeisiin muutoksiin kuten avioliittoon ja lasten saamiseen. Nyttelyss kulkee mys rinnakkain kirkon opit hyvst elmst ja kansanuskomukset pahan karkottamiseksi.

1700- ja 1800-luvulla maaseudulla elettiin viel hyvin perinteist maaseutuelm. Vaikka suuremmissa kaupungeissa voitiin jo 1800-luvun lopulla nauttia shkvalosta sek muista moderneista uutuuksista, ei maaseudulla viel vastaavasta oltu kuultukaan. Maaseudun ihmisen elm jsensi ty ja tynteko, joka mritti pitklti jokapiviset rutiinit. Ihmisen elmnkaareen kuului tynteon lisksi tiettyj merkkipaaluja, joiden saavuttaminen merkitsi uuteen siirtymist. Tllaisia olivat esimerkiksi nuorilla rippikoulu, jonka jlkeen siirryttiin aikuisuuteen, avioliitto sek lapsen saaminen. Mys vanhuus ja kuolema olivat elmss lsn ja merkitsivt uuden ajan alkua.

Elmnlanka -nyttely raottaa tt kaikkea ihmisen elmn kuulunutta arkea ja juhlaa sek maaseudun elmn omanlaistaan menoa. Nyttelyss edetn lapsuudesta nuoruuteen, parin ja perheen muodostamisen kautta vanhuuden turvaamiseen ja lopulta irtautumiseen.

Berätta för dina vänner!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museets kontaktuppgifter

Lundo Vanhalinna
Vanha Hrktie 111, 21410 Vanhalinna

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Lundo Vanhalinna, Vanha Hrktie 111, 21410 Vanhalinna


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

7/3/5/0

Betalningssätt

Kteinen, pankkikortti, luottokortti, Museokortti

öppet

Må  Stängd
Ti Stängd
On Stängd
Tu Stängd
Fr Stängd
Lö Stängd
Sö 13:00-16:00
 

Museer Nära Målet