VIEL EHDIT: Museokortti nyt tarjoksessa vain 68 (norm. 79 )!
OSTA NYT
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Ilveksen jljill

Forssan Luontomuseo, Forssa

  • 17.5.2024–27.6.2024

Juha Suonpn valokuvanyttely Ilveksen jljill on osa laajempaa Ilves-projektia, joka tuo Suomen ainoan luonnonvaraisena elvn kissaelimen uuteen valoon.

 

Euroopan ilveskannasta noin neljsosa asuu Suomessa. Viel sata vuotta sitten lhes sukupuuttoon tapettu kissapeto on kyennyt palaamaan eteliseen Suomeen. Juha Suonpn ilves-projektin tavoitteena on list valokuvataiteen keinoin ympristn liittyv tunnetietoa. Ilvesten vlityksell hn haluaa tehd nkyvksi meit ymprivn monimuotoisen luonnon, jonka silyminen edellytt uuden tyyppisen luontosuhteen rakentumista.

Ilveksen jljill -nyttely saattaa aiheensa puolesta vaikuttaa perinteiselt luontokuvanyttelylt, mutta Suonpn tyskentelymetodi tuottaa ylltyksen. Valokuvista ja videoteoksesta koostuvan nyttelyn aineisto on syntynyt metsn viideksi vuodeksi asetetuilla kameroilla. Suonp itse ei ole koskaan nhnyt kuvissa esiintyvi elinyksilit. Kuvien aiheina olevat, usein yaikaan liikkuneet elimet ovat kuulleet, tunteneet, haistaneet ja nhneet infrapuna-aallonpituudella kuvaavat kamerat, jolloin kuvat voidaan nhd mys ernlaisina luonnon selfiein.

Nyttely on osa laajempaa suurpetoaiheista teoskokonaisuutta, johon kuuluu vuonna 2023 ensi-iltansa saanut dokumenttielokuva Ilveskuiskaaja / Lynx Man, nyttelyyn liittyv ilves-aiheinen valokuvakirja Metsn kissa ja vaikuttavuuskampanja, joka toteutettiin elokuvan julkaisun yhteydess tamperelaisen elokuvatuotantoyhti Wacky Tie Filmsin ja Luonnonperintstin yhteistyn. Ilveksen jljill -nyttely oheistapahtumineen jatkaa tt vaikuttavuustyt kanssakulkijuuden puolustamiseksi.

____

Juha Suonp on taiteen, ymprist- ja luontokuvauksen dosentti, taiteen tohtori ja kasvatustieteen maisteri. Suonp toimii yliopettajanana Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) soveltavan tutkimuksen keskuksessa.

Suonp on pitnyt kansainvlisi nyttelyit ja julkaissut dokumenttielokuvia, lukuisia akateemisia monografioita ja artikkeleita sek tutkinut muun muassa valokuvaukseen, tieteen visualisointiin ja paikan identiteetin rakentumiseen liittyvi aiheita.

Taiteen ja tieteen kentll tekemstn tyst Suonp on palkittu Pirkanmaan maakuntarahaston tiedepalkinnolla vuonna 2000, Finnfoto-palkinnolla vuonna 2011, Taiteen edistmiskeskuksen kulttuuritekopalkinnolla vuonna 2013 ja Majaoja-palkinnolla vuonna 2017.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Forssan Luontomuseo
Wahreninkatu 4, A-rappu, Kehrm (Kirjastotalo)

044 272 9002

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Forssan Luontomuseo, Wahreninkatu 4, A-rappu, Kehrm (Kirjastotalo)


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

5/2/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt maksukortit, Smartum, E-passi ja Edenred.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-15:00
Ke 11:00-15:00
To 11:00-15:00
Pe 11:00-15:00
La 11:00-15:00
Su 11:00-15:00

Museo on suljettuna juhannusviikonloppuna 21.-23.6.

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot