Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa kaikkiin viesteihin vastataan!
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Niklas Ingelius: Nexus in Commotion

HAM Helsingin taidemuseo, Helsinki

  • 18.6.2022–7.8.2022

Aistimme ovat vrss paljon useammin kuin ne ovat oikeassa.

 
Niklas Ingelius: RedBlueYellowBlueSix static, 2022

Aistimme ovat vrss paljon useammin kuin ne ovat oikeassa. Tm on todettu laboratoriossa. Oletko kuullut kaikista niist teorioista, joiden mukaan mikn ei ole sellaista milt se nytt? Havainto on monimutkainen asia. Kun katsomme valkoista sein tarpeeksi kauan, siihen ilmestyy erilaisia kuvioita. Etsimme ja lydmme muotoja, vaikka niit ei olisi olemassa. Tm on haaste, jonka kohtaamme, kun mietimme, mit oletettavasti nemme ja mit edessmme oikeasti on.

Tyskentelyni ohjaa katsominen ja lytminen. Maalausten pinta muuttuu, kun niit katsoo. Katse harhailee maalausjlkien rihmastossa hahmottaen ja hivytten alituisesti uusia alueita ja muotoja. Nist muodoista yhdistyy toistuvia kuvioita, jotka lpisevt maalauspinnan kauttaaltaan. Toteutan maalauksiin tilallisia pintoja, jotka muodostuvat kerros kerrokselta siten, ett yhdess teoksessa saattaa olla kymmenen maalattua lpimenoa. Maalarina olen kiinnostunut erilaisista vrijrjestelmist, maalin materiaalisuudesta ja kuvioiden muodostumisesta lukuisten toistuvien ohuiden kerrosten avulla. Maalatut pinnat sulautuvat siveltimenvetojen verkostoksi, johon voi katseellaan eksy.

Niklas Ingelius (s. 1992) on Helsingiss asuva taiteilija ja kuvataiteen maisteri. Hn tyskentelee pasiallisesti rakennettujen pohjien ja maalauksen parissa. Tyskentelyssn hn on syventynyt pitkkestoiseen maalausprosessiin, miss toisiaan toistavat lpikuultavat maalipinnat synnyttvt tyn edetess optisesti ja orgaanisesti liikkuvia alueita.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

HAM Helsingin taidemuseo
Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs

(09) 310 87 001

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

HAM Helsingin taidemuseo, Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/10/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, Edenred, ePassi, Tyky-setelit, Virike-setelit, Eazybreak ja Mobile Pay.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:30
Ke 11:30-19:00
To 11:30-19:00
Pe 11:30-19:00
La 11:30-19:00
Su 11:30-19:00