Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Melina Paakkonen: Kohtauksia

Turun taidemuseo , Turku

  • 25.3.2022–22.5.2022

Maalaaminen on Melina Paakkoselle tarinoiden luonnin ohessa oman elmn jsentely ja ymmrtmist.

 
Melina Paakkonen: Piruja seinille, 2021. Akryyli kankaalle.

Teosten aiheet kumpuavat elmn ja kuoleman vlisest suhteesta, katastrofiajattelusta sek keveist, paikoin humoristisistakin tilanteista. Paakkosen nyttmlliset maalaukset rnsyilevt tarinoita, jotka ktkevt sislleen arvoituksellisia tapahtumaketjuja ja symbolisia vertauskuvia. Hn poimii visuaalisia elementtej kaukaisemmastakin taidehistoriasta ja tuo ne teoksissaan thn pivn.

Paakkonen ksittelee teoksissaan kontrollia ja sen menettmist. Hn pyrkii luomaan elmn sattumanvaraisuuden ja osin vjmttmyyden keskell tilan, jossa tapahtumia voidaan tarkastella etlt. Maalauksissa raja arkipivisyyden ja karnevaalin vlill katoaa. Rajoja rikotaan mys maalauksissa esiintyvien hahmojen hierarkiassa. Ihminen, elin ja kuolemahahmo asettuvat nyttmlle yhdess ja tasavertaisina.

Kohtauksia on nyttely, jossa Paakkosen teokset tarkentuvat vliaikaisuuden ja erillisyyden kokemusten teemoihin. Ohimenevi tilanteita, tunteita ja ilmeit esitetn nyttmilt leikkissti ja kuolemanvakavasti. Paakkosen maalaamille tarinoille ei ole loppuratkaisua, vaan ne jvt pohtimaan, miten el ja ymmrt.

Nyttely on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Melina Paakkonen (s. 1989) on Helsingiss asuva ja tyskentelev taidemaalari. Hnet tunnetaan omaleimaisesta, dekoratiivisesta ja surrealistissvytteisest ilmaisustaan, jota leimaa karnevalismi ja antropomorfismi. Paakkonen on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta 2019. Hnen yksityisnyttelyitn on nhty aiemmin galleria ARTagissa ja Halmetojassa Helsingiss, ja hnen teoksiaan kuuluu monien yksityiskokoelmien lisksi Turun taidemuseon / Lars Gran Johnssonin kokoelmaan.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku

02 262 7100

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun taidemuseo , Aurakatu 26, 20100 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/7/0


Maksutavat

Smartum-kulttuuriseteli, Virikeseteli, TYKY Kuntoseteli+, Edenred-kortti, ePassi, SmartumPay, EdenredMobile ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Poikkeavat aukioloajat: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­liput-ja-aukiolo

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot