Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Yhtkki mets oli synkk

Suomen luontokeskus Haltia, Espoo

  • 7.9.2021–24.10.2021

Kahden taiteilijan, Saara Alhopuro ja Rebekka Clarke, yhteisnyttelyss suomalainen ympristtaiteilija ja englantilainen kasvititaiteilija johdattavat sinut satuun, jossa luonnon elementit kertovat suomalaisesta mytologiasta inspiroituneita tarinoita.

 
Installaatio luonnon materiaaleista

”Kun maailmaa viel luotiin, yksi puu alkoi kasvaa kaiken ylle. Sen oksat pysyttivt pilvet ja peittivt auringon ja kuun. Jopa thtien valo sammui ja maailma pimeni.”

Saara Alhopuro (FIN) on ympristtaiteilija ja valokuvaaja, jonka studiona toimii mets. Hn luo sienist, pkalloista ja muista luonnosta lytyneist materiaaleista vrikkit installaatioita, jotka hn jtt metsn ohikulkijoiden lydettvksi, tarkoituksenaan hertt katsojien mielikuvitus ja ihmettelyn taito. Teokset jvt osaksi luonnon kiertokulkua, mutta valokuvataiteen avulla Alhopuro antaa niille uuden elmn. Alhopuron teoksia on ollut esill nyttelyiss ympri Suomea, ja yli 20 kielell televisiossa ja lehdiss ympri maailmaa.

Rebekka Clarke (UK) on helsinkilinen kasvitaiteilija, joka on kiinnostunut yhteyden kaipuusta. Haltiassa hnen installaationsa tutkii inhimillisen olemassaolon ja jalkojemme alla kulkevien sienirihmastojen syv yhteenkietoutumista. Metsnpohjasta kasvavat muodot muistuttavat meit sek muinaisista ett moderneista reiteist, jotka yhdistvt meidt ihmisyytt suurempiin elmnmuotoihin ja henkimaailmaan. Viime vuosina Clarken taidetta on ollut esill muun muassa Milanon muotiviikolla, Helsingin Designmuseossa ja useissa suomalaisissa TV -ohjelmissa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen luontokeskus Haltia
Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

040 163 6200

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon retkioppaasta

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

13/8/0

Maksutavat

Kteinen, pankki- ja luottokortit, Smartum, Edenred/Virike

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

Katso ajankohtaiset aukioloajat: www.haltia.com

 

Kohdetta lähellä olevat museot