Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa, vastauksen saaminen voi kest tavallista pidempn Lue lis
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Sami Funke: Beethovenin hevonen

Arkkitehtuurimuseo, Helsinki

  • 29.10.2021–9.1.2022

Arkkitehtuurimuseon studionyttely: Sami Funke suuntaa kameransa kohteisiin, jotka ovat liian tuttuja tullakseen huomatuiksi.

 

Vanhan, todentamattoman tarinan mukaan sveltj Ludwig van Beethoven halusi itselleen hevosen, vaikka hnen sen hetkinen mesenaattinsa oli antanut omat hevosensa vapaasti sveltjn kyttn. Osoittaakseen riippumattomuutensa Beethoven osti itselleen aikansa statussymbolin. Hn ihaili upeaa elint, mutta unohti hoitaa ja ruokkia sit. Lopulta hevonen kuoli.

Sami Funke: Beethovenin hevonen -nyttelyss vanha tarina toimii metaforana suomalaisesta rakennemuutoksesta. Valokuvanyttelyss esitellyt vanhat rakennukset ovat jneet tarpeettomiksi ja ne on hyltty. Ikkunoita peittvt vanerit ja laudat. Osasta rakennuksia ovat jljell en rauniot. Kuitenkin jokaisella rakennuksella on oma, usein unohdettu tarinansa. Juuri tm on herttnyt valokuvaajan kiinnostuksen. Sami Funke suuntaa kameransa kohteisiin, jotka ovat liian tuttuja tullakseen huomatuiksi. Dokumentaarisuus on trke osa kuvien taiteellista ilmaisua.

Haluan, ett kuvillani on kulttuurihistoriallista merkityst. Beethovenin hevonen -kuvasarja kertoo asutuksen ja teollisuuden muutoksesta, kulutuskulttuurista ja yhteiskuntamme arvoista. En halua itse arvottaa rakennuksia mielestni ne kaikki ovat trkeit.

Studionyttely asettuu kiinnostavaan suhteeseen Arkkitehtuurimuseon laajan valokuvakokoelman kanssa. Tyypillisiss museokokoelmaan tallennetussa mustavalkokuvasta moderni rakennus komeilee uutuuttaan hohtaen. Kuitenkin museokokoelma ja nyttelyn kuvat ovat lhempn toisiaan kuin alkuun arvaisi: ne ovat saman kolikon kaksi puolta. Suomi modernisoitui 1900-luvulla vauhdilla. Modernisoitumisen myt osa rakennetusta ympristst on jnyt oman onnensa nojaan. Nyttely kertoo rakennemuutoksesta. Arkkitehtuurimuseossa aihetta on edellisen kerran ksitelty laajemmin noin neljkymment vuotta sitten.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki

+358 45 7731 0474

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/5/0 . Yhteislippu Designmuseon kanssa 15 . Museokortti.

Maksutavat

Kteinen, useimmat luotto- ja debit-kortit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-20:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00
 

Kohdetta lähellä olevat museot