Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa, vastauksen saaminen voi kestää tavallista pidempään Lue lisää
 
Museo
 

Taidekeskus Järvilinna

Järvilinnantie 213,
41330

Luovuutta, luontoa ja historiaa Taidekeskus Järvilinnassa

Taidekeskus Järvilinna on elävä kulttuurikeskus historiallisen kauniissa järvimaisemassa. Laukaassa Leppäveden rannalla sijaitsevassa taidekeskuksessa järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden.

 

Alueella asuu ja työskentelee monien alojen taiteilijoita, joiden pajoilla vierailijat pääsevät tutustumaan kuvataiteilijoiden, muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten toimintaan. Taidekeskuksen kansainvälinen residenssi tuo alueelle luovia osaajia ympäri maailmaa. Taidekeskuksen taiteilijat järjestävät työpajoja ja kursseja, sekä kaikille avoimia pajoja.

Järvilinnalla on värikäs historia. Alunperin tuomarin kartanoksi rakennettu päärakennus toimi myös yli puolen vuosisadan ajan poikakotina, jossa villeistä nuorukaisista kasvatettiin yhteiskuntakelpoisia. Kiinteistössä on majoittunut myös tehdastyöläisiä ja pidetty erikoisammattikoulua. Lyhyen tyhjilläänolon jälkeen Järvilinna siirtyi Kauko Sorjosen säätiölle vuonna 2008, jolloin rakennuksia kunnostettiin taiteilijoiden työ- ja asuintiloiksi ja Taidekeskus Järvilinna syntyi. Alueen historiasta kiinnostuneille ryhmille järjestetään opastuksia, joissa menneet vuosikymmenet heräävät eloon.

Taidekeskuksen päärakennus Huvilassa vieraat voivat tutustua vaihtuviin näyttelyihin ja istahtaa nauttimaan terassilta aukeavasta järvimaisemasta. Halukkaat voivat varata myös oppaan kertomaan ajankohtaisista näyttelyistä. Piha-alueella kulkija kohtaa upeita veistoksia sekä parkkipaikan läheisyydestä myös vanhimman Päijännettä seilanneen siipiratasalus Lahtiksen rungon. Järvilinnassa on luonnon ystäville kauniita ulkoilureittejä sekä noin kilometrin päässä laavu levähdyshetkeä varten.

Taidekeskus Järvilinnassa luonto ja luovuus kohtaavat. Tule nauttimaan taiteilijayhteisön keskelle historiallisesta kulttuuriympäristöstä ja elävästä taiteesta!

Avoinna ympäri vuoden. Kesäisin ti-su 12-18, talvisin ke-su 12-17. Tarkista juhlapyhien aukiolot nettisivuilta ja Facebookista.

Lisätietoja: info@jarvilinna.fi, puh. 045 1287778

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Taidekeskus Järvilinna
Järvilinnantie 213, 41330

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Taidekeskus Järvilinna, Järvilinnantie 213, 41330


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Ei Museokortti-museo

Vapaa pääsy

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke 12:00-17:00
To 12:00-17:00
Pe 12:00-17:00
La 12:00-17:00
Su 12:00-17:00

Avoinna ympäri vuoden - tarkista aukiolo juhlapuhien aikaan

 
Ei Museokortti-museo

Kohdetta lähellä olevat museot