Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Oulun taidemuseo

Kasarmintie 9,
90015 Oulun kaupunki

Kotimaista, alueellista ja kansainvlist taidetta monipuolisesti esittelev taidemuseo kauniissa Ainolan puistossa.

 

Oulun taidemuseo sijaitsee idyllisell paikalla Ainolan puistossa noin kilometrin pss Oulun keskustasta.Museon monipuolisissa nyttelyiss esitelln alueen taiteilijoita, museon kokoelmia, kotimaisen kuvataiteen kiinnostavia nostoja sek kansainvlisi erikoisuuksia. Taidemuseo on osa Museo- ja tiedekeskus Luupin kokonaisuutta. Voitkin helposti suunnitella mukavan museopivn ja vierailla samalla mys naapurikohteissa!

Galleria Oskari Jauhiainen esittelee kiiminkilissyntyisen kuvanveistjn elmntyt. Keskeisen osan Jauhiaisen tuotannosta muodostavat julkiset monumentaaliveistokset, joita sijaitsee ympri Suomea. Gallerian pysyv nyttely koostuu yhteens yli 20 Jauhiaisen pronssi- ja puuveistoksesta sek kuvanveistj Anja Juurikkalan (1923–2015) Arabialle tekem keramiikkaa.

Nyttelyiden lisksi taidemuseossa tapahtuu viikoittain – on vauvojen vrikylpyj, ohjattuja typajoja, taiteilijatapaamisia, nyttelyopastuksia, luentoja ja erilaisia esityksi. Taidemuseon tiloissa voi mys jrjest kokouksia, koulutuksia, juhlia ja yksityistilaisuuksia, joihin voi halutessaan tilata vaikkapa opastetun nyttelykierroksen tai virkistvn luovan toimintatuokion. Museovierailu on mukava aloittaa tai lopettaa Kahvila Kaarissa tai Museokauppa Ainoassa, josta lytyy ktevsti kotiin viemisi.

Oulun taidemuseolla on kattava kokoelma, johon on tallennettu erityisesti oululaista ja pohjoispohjalaista taidetta. Yli 4000 teoksen kokoelmat ovat karttuneet vuodesta 1963 lhtien. Parhaiten kokoelmiin psee tutustumaan vaihtuvissa kokoelmanyttelyiss. Kaikkien oululaisten yhteinen taidekokoelma on mys pysyvsti esill kaupungin julkisissa tiloissa kouluista uimahalleihin, palvelutaloista kirjastoihin ja monessa muussa paikassa unohtamatta puistojen, viheralueiden ja muiden ulkotilojen teoksia. Maakuntaa palvelevat aluetaidemuseon kiertonyttelyt ja lapsille on omia pivkotinyttelyit.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram

Museon yhteystiedot

Oulun taidemuseo
Kasarmintie 9, 90015 Oulun kaupunki

044 703 7471

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9, 90015 Oulun kaupunki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/7/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Eazybreak, Edenred, Epassi, Kaikukortti, SmartumPay

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 09:00-17:00
Ke 09:00-17:00
To 09:00-17:00
Pe 11:00-19:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

Opastus

Opastus tilauksesta

 

Kohdetta lähellä olevat museot