Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Huittisten museo

Kirkkotie 4,
32700 Huittinen

Komea kivimakasiini on tynn katsottavaa niin historian kuin taiteen ystville.

 

Huittisten museon perusnyttelyss voi tutustua paikkakunnan historiaan, Risto Rytin elmn ja Lauri Leppsen taiteeseen. Vaihtuvan nyttelyn tilaan rakennetaan vuosittain uusi nyttely.

Paikalliseen talonpoikaiskulttuuriin psee tutustumaan monipuolisen ja runsaan esineistn avulla. Museon erikoisuuksia ovat kankuri Siina Rinteen (1859-1940) kuviovirkkaustekniikalla koristellut tekstiilit sek yli 600 puukon kokoelma. Museossa on esill mys Hugo Kivisen ITE-taidetta. Esihistoriasta kertovan nyttelyn helmi on runsaan 7000 vuoden ikisen hirvenpveistoksen tarkka jljenns. Vuonna 1903 Huittisista lydetty hirvenp on Suomen tunnetuin muinaisesine.

Huittisista lhtisin olevat suurmiehet, presidentti Risto Ryti (1889-1956) ja professori Lauri Leppnen (1895-1977) ovat molemmat saaneet museoon oman osastonsa. Museon toisessa kerroksessa sijaitsee nyttely Presidentti Risto Ryti - juuret Huittisissa. Nyttelyss kerrotaan Rytin elmnvaiheista lhtien hnen lapsuudenkodistaan Huittisten Loiman kylss. Rytin tie vei ylioppilaaksi, lakitieteen opintoihin ja Suomen pankin edelleenkin pitkaikaisimmaksi pjohtajaksi. Talvisodan pministeri ja jatkosodan presidentti on jatkuvasti ajankohtainen ja keskusteltu henkil.

Lauri Leppsen taiteen nyttely museon kolmannessa kerroksessa on uudistustiden vuoksi suljettu toistaiseksi. Lauri Leppsest kertova pienoisnyttely on esill museon toisessa kerroksessa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon näyttelyt

Museon yhteystiedot

Huittisten museo
Kirkkotie 4, 32700 Huittinen

044 560 4319 /toimisto, 044 560 4139 /oppaat aukioloaikoina

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Huittisten museo, Kirkkotie 4, 32700 Huittinen


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

2/0

Maksutavat

Kteinen sek yleisimmt pankki- ja luottokortit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Museo on suljettu 1.11.22-31.1.23

Palvelut