Museo
Sisäänpääsy museokortilla
 

Huittisten museo

Kirkkotie 4,
32700 Huittinen

Komea kivimakasiini on tynn katsottavaa niin historian kuin taiteen ystville.

 

Huittisten museon perusnyttelyss voi tutustua paikkakunnan historiaan, Risto Rytin elmn ja Lauri Leppsen taiteeseen. Vaihtuvan nyttelyn tilaan rakennetaan vuosittain uusi nyttely.

Paikalliseen talonpoikaiskulttuuriin psee tutustumaan monipuolisen ja runsaan esineistn avulla. Museon erikoisuuksia ovat kankuri Siina Rinteen (1859-1940) kuviovirkkaustekniikalla koristellut tekstiilit sek yli 600 puukon kokoelma. Esihistoriasta kertovan nyttelyn helmi on runsaan 7000 vuoden ikisen hirvenpveistoksen tarkka jljenns. Vuonna 1903 Huittisista lydetty hirvenp on Suomen tunnetuin muinaisesine.

Huittisista lhtisin olevat suurmiehet, presidentti Risto Ryti (1889-1956) ja professori Lauri Leppnen (1895-1977) ovat molemmat saaneet museoon oman osastonsa. Museon toisessa kerroksessa sijaitsee nyttely Presidentti Risto Ryti - juuret Huittisissa. Nyttelyss kerrotaan Rytin elmnvaiheista lhtien hnen lapsuudenkodistaan Huittisten Loimankylss. Rytin tie vei ylioppilaaksi, lakitieteen opintoihin ja Suomen pankin edelleenkin pitkaikaisimmaksi pjohtajaksi. Talvisodan pministeri ja jatkosodan presidentti on jatkuvasti ajankohtainen ja keskusteltu henkil.

Museon kolmas kerros on omistettu Lauri Leppnen taiteelle. Nyttely kattaa Leppsen koko uran kuvanveistjn 1920-luvulta 1970-luvulle. Nyttelyss on tutkittavana pitklti yli 100 teosta: kipsiluonnoksia, pronssiveistoksia, reliefej ja mitaleja. Leppsen tit on esill kaupunkien keskeisill paikoilla kuten Eino Leinon patsas Helsingiss Esplanadin puistossa ja Minna Canthin patsas Tampereella Hmeenpuistossa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Huittisten museo
Kirkkotie 4, 32700 Huittinen

044 560 4319 /toimisto, 044 560 4139 /oppaat aukioloaikoina

Museon kotisivut

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Huittisten museo, Kirkkotie 4, 32700 Huittinen


Lähtöpiste:


Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

2/0

Maksutavat

Kteinen sek yleisimmt pankki- ja luottokortit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

1.6.-15.8. lisksi ti-pe 12-17. Suljettu psiislauantaina, vapunpivn, juhannusaattona ja juhannuspivn.

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut