KESN HUIPPUTARJOUS: Museokortti vain 65 (norm. 76 ). Osta nyt

Museokortti lahjana: usein kysyttyj kysymyksi

1. Miten Museokortti toimii lahjakäytössä?

Verkosta ja korttikohteista lahjaksi ostettu Museokortti on väliaikainen, 12-numeroinen asiakasnumero, jonka voi antaa kenelle vain. Numerolla lahjansaaja pääsee heti kaikkiin korttikohteisiin ja voimassaolo alkaa ensimmäisestä museokäynnistä. Lahjan voi siis antaa vaikkapa jouluna ja lahjansaaja voi tehdä ensimmäisen museovierailun esimerkiksi helmikuussa. Tässä tapauksessa voimassaolo aktivoituu vasta tuosta käynnistä.

Asiakasnumerolla lahjansaaja myös rekisteröityy Museokortin käyttäjäksi ja rekisteröintitietojen perusteella hänelle postitetaan muovinen, kohokirjaimilla varustettu Museokortti. Suosittelemme, että lahjansaaja rekisteröityy Museokortin käyttäjäksi mahdollisimman nopeasti. Jos lahjansaaja vierailee numerolla museossa ennen rekisteröitymistä on rekisteröityminen tehtävä kahden viikon sisällä tuosta museokäynnistä.

Jos lahjansaajalla on jo käytössään Museokortti, voi hän yhdistää saamansa uuden käyttämättömän kortin jo käytössä olevalle kortille Oma Museokortti -asiakassivuilla tai Museokortti-kohteessa. Yhdistäminen siirtää voimassa olevan kortin viimeistä voimassaolopäivää 12 kk eteenpäin. Vanhentuneen kortin voimassaoloaika alkaa yhdistämispäivästä.

2. Pääseekö lahjaksi ostetulla Museokortilla heti museoon?

Museokorttikohteisiin pääsee lahjaksi ostetulla asiakasnumerolla saman tien. Lahjakuoritilauksissa vastaanottaja saa asiakasnumeron postitse. Digitaalisissa lahjoissa ostaja voi määrittää toimituspäivämäärän, eli kortin saa käyttöön vaikka heti. Suosittelemme siis digitilausta jos esimerkiksi suunnittelet lahjansaajan kanssa yhteistä museoreissua seuraavalle viikolle.

3. Milloin lahjaksi saadun Museokortin voimassaoloaika alkaa?

Täysin uuden Museokortin käyttöaika alkaa aina vasta ensimmäisestä museokäynnistä. Lahjaksi saadun kortin voimassaolo alkaa siis vasta, kun sille merkitään ensimmäinen museokäynti Museokortti-kohteessa. Jos lahja yhdistetään jo olemassa olevaan korttiin, siirtyy voimassa olevan kortin viimeinen voimassaoloaika 12 kk eteenpäin. Vanhentuneen kortin voimassaoloaika alkaa yhdistämispäivästä.

4. Mistä ja miten Museokortin voi ostaa lahjaksi?

Museokortin voit ostaa lahjaksi verkkokaupasta ja Museokortti-kohteista. Voit ostaa kerralla juuri niin monta lahja-Museokorttia kuin haluat. Lahjansaajien nimiä ei tarvitse tietää vielä ostovaiheessa. Korttikohteissa lahjan voi maksaa käteisellä tai kortilla ja verkkokaupassamme maksuvälineinä käyvät debit ja credit -maksukortit, verkkopankkimaksaminen ja MobilePay.

Museokortin verkkokaupasta lahja on mahdollista ostaa joko postitettavana lahjakuorena tai digitaalisena lahjana, joka toimitetaan sähköpostina ja tekstiviestinä lahjansaajalle. Digilahjan toimituspäivämäärän valitset itse ja sähköpostiin voi myös liittää terveiset tai onnittelut lahjansaajalle.

Museokortti-kohteista saat väliaikaisen Museokortin, jonka voit antaa lahjaksi kenelle vain.

5. Haluan ostaa kortin lahjaksi, mutta mitä jos vastaanottajalla on jo kortti?

Museokortteja voi yhdistää! Yhdistämisen ansiosta antajan ei tarvitse huolehtia siitä, onko lahjansaajalla jo Museokortti. Kun annat kortin lahjaksi, saaja voi itse jatkaa nykyisen korttinsa voimassaoloaikaa yhdistämällä siihen saamansa käyttämättömän Museokortin. Yhdistäminen lisää nykyiseen korttiin 12 kuukautta lisää voimassaoloaikaa. Yhdistämisen voi tehdä verkossa Oma Museokortti -asiakassivulla tai museokohteissa. Ainoastaan täysin käyttämättömän (ei rekisteröitymistä, ei museovierailuja) Museokortin voi yhdistää jo käytössä olevaan korttiin.

6. Ystävälläni on Museokortti, voinko uusia sen?

Jos tahdot ilahduttaa ystävääsi uusimalla hänen Museokorttinsa, helppo ratkaisu on hankkia hänelle lahjaksi aivan uusi Museokortti. Lahjansaaja yhdistää uuden kortin voimassaoloajan omaan käytössä olevaan korttiinsa. Yhdistäminen lisää nykyiseen korttiin 12 kuukautta lisää voimassaoloaikaa. Yhdistämisen voi tehdä verkossa Oma Museokortti -asiakassivulla tai museokohteissa. Ainoastaan täysin käyttämättömän (ei rekisteröitymistä, ei museovierailuja) Museokortin voi yhdistää jo käytössä olevaan korttiin.

7. Sain Museokortin lahjaksi. Mitä minun pitää nyt tehdä?

Rekisteröidy nyt Museokortin käyttäjäksi osoitteessa Museot.fi/rekisteroidy. Rekisteröinnissä tarvittavan asiakasnumeron löydät joko pahvisesta lahja-Museokortista, sähköpostitse ja tekstiviestitse saapuneesta digilahjasta tai lippupalvelun toimittamasta saatteesta.

Varsinainen, kohopainettu muovinen Museokortti saapuu rekisteröityessä ilmoitettavaan postiosoitteeseen 3-4 viikossa. Kortit valmistetaan ja postitetaan annettujen tietojen perusteella automaattisesti, joten käyttäjän nimeä ei voi muuttaa jälkeenpäin.

8. Sain Museokortin lahjaksi ja minulla on jo Museokortti. Miten toimin?

Jos sinulla on muovikortti ja saat esimerkiksi lahjaksi täysin uuden Museokortin voit yhdistää nämä kaksi korttia. Yhdistämisen voi tehdä joko Oma Museokortti -asiakassivuilla tai korttikohteessa. Yhdistäminen siirtää voimassa olevan kortin viimeistä voimassaolopäivää 12 kk eteenpäin. Vanhentuneen kortin voimassaoloaika alkaa yhdistämispäivästä.

Ainoastaan täysin käyttämättömän (ei rekisteröitymistä, ei museovierailuja) Museokortin voi yhdistää jo käytössä olevaan korttiin. Yhdistämisen jälkeen ylimääräinen asiakasnumero mitätöityy, eikä sitä voi käyttää pääsylippuna museokohteisiin. Kahta jo käytössä olevaa Museokorttia ei voi yhdistää.

Halutessasi voit toki antaa saamasi ”ylimääräisen" Museokortin myös esimerkiksi puolisolle tai ystävälle, joka rekisteröityy sen käyttäjäksi. Tämä on mahdollista, koska lahjaksi ostettuja kortteja ei ole ennen rekisteröitymistä personoitu tietylle henkilölle.

9. Voinko antaa varsinaisen, muovisen kortin lahjaksi?

Paras tapa antaa Museokortti lahjaksi on väliaikainen kortti. Korttikohteesta tai verkosta lahjaksi ostettu Museokortti on väliaikainen kortti tai asiakasnumero, jolla lahjansaaja pääsee halutessaan heti korttikohteisiin ja jolla hän rekisteröityy Museokortin käyttäjäksi. Väliaikainen Museokortti soveltuu paremmin lahjakäyttöön, sillä muovikortti lähetetään rekisteröitymistietojen perusteella suoraan kortinomistajan osoitteeseen ja rekisteröinnistä lähtee aina heti kortinomistajalle kuittaus tekstiviestinä ja sähköpostilla, mikä taas saattaa paljastaa lahjan ennen aikojaan.

10. Lahjan mukana tulevassa ohjeessa kehoitetaan kirjautumaan kahden viikon kuluessa. Mitä tämä tarkoittaa?

Lahjansaajan kannattaa rekisteröityä Museokortin käyttäjäksi heti lahjan saamisen jälkeen. Lahjaksi ostettu Museokortti ei vanhene, sillä uuden kortin voimassaolo alkaa vasta kun kortilla vieraillaan ensimmäisen kerran museossa. Lahjan voi ostaa esimerkiksi jo marraskuussa ja antaa vasta jouluna. Jos lahjaksi saadulla Museokortilla vieraillaan museossa ennen rekisteröitymistä on rekisteröityminen tehtävä kahden viikon sisällä tuosta vierailusta.

Suosittelemme, että kun lahjansaaja saa Museokortin hän rekisteröityy käyttäjäksi mahdollisimman nopeasti. Näin käyttäjän tiedot tallentuvat meille ja hän saa muovikortin. Rekisteröityminen auttaa myös ongelmatilanteissa, jos lahjaksi saatu kortti esimerkiksi katoaa.

11. Verkosta ostamani lahja ei saapunut vastaanottajalle, mitä teen?

Jos Museokortin verkkokaupasta tilattu lahjakuori ei saavu vastaanottajalle 1-2 viikossa tai jos digitaalinen lahja ei tule sähköisesti haluttuna päivänä ota yhteys Museokortin asiakaspalveluun. Digitaalisen lahjan tapauksessa on myös hyvä tarkistaa roskapostikansio.

12. Haluan ostaa isomman erän Museokortteja yrityksemme henkilöstölle. Miten toimin?

Yli 10 kappaleen Museokortti-tilaukset yritykselle tai yhteisölle on mahdollista maksaa laskulla: osoitteesta www.museot.fi/yritystilaus löydät lomakkeen, jolla voit tilata Museokortteja yrityksellesi tai yhteisöllesi. Lisätietoa yritystilauksesta löydät täältä.

Jos haluat tilata pienemmän määrän tai maksaa tilauksen luottokortilla, voit tehdä ostoksen verkkokaupassamme.

13. Mikä on kampanjakoodi ja miten se toimii?

Kampanjakoodia käyttämällä on mahdollista saada jokin etu (esimerkiksi pitempi voimassaoloaika) Museokorttiin. Kampanjakoodi koskee ainoastaan uusia asiakkaita, jotka käyttävät sitä rekisteröityessään Museokortin käyttäjiksi (www.museot.fi/rekisteroidy) kampanja-aikana. Koodi syötetään rekisteröitymislomakkeen etusivulla olevaan Kampanjakoodi-kenttään.

Huomioithan, että edun voi hyödyntää ainoastaan rekisteröinnin yhteydessä. Eli jos olet rekisteröitynyt Museokortin käyttäjäksi aiemmin, unohdat rekisteröityessäsi käyttää kampanjakoodia tai käytät vanhentunutta kampanjakoodia, sitä ei voida lisätä Museokorttiisi jälkikäteen.

Kerro tästä myös ystävillesi!