Ohjeita Museokortti-lahjan ostajalle ja saajalle

Saitko Museokortin lahjaksi tai haluatko lahjoittaa vuoden mittaisen kulttuurimatkan läheisellesi tai vaikkapa työyhteisöllesi? Kokosimme yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä Museokortti-lahjasta. Katso alapuolelta vinkkejä lahjan ostamiseen sekä ohjeet lahjansaajalle.

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä löydät täältä >


Haluan ostaa Museokortin lahjaksi, mitä teen?


1. Mistä voin ostaa Museokortin lahjaksi?

Museokortin voit ostaa lahjaksi verkosta ja 370 Museokortti-kohteesta.

Verkkokaupassamme maksuvälineinä käyvät debit ja credit -maksukortit, verkkopankkimaksaminen ja MobilePay. Museokortti-museoissa voit maksaa lahjan käteisellä tai kortilla. Tarkista museon maksutavat heidän omilta verkkosivuiltaan ennen vierailuasi.

Osta Museokortti lahjaksiDigilahja saapuu lahjansaajalle tekstiviestillä ja sähköpostilla valitsemanasi ajankohtana. Kauniiseen kuoreen pakatut kirjelahjat ostat verkosta tai museoista. Kuva: Ella Karttunen

2. Ostanko digilahjan vai kirjelahjan?

Museokortin verkkokaupasta voit ostaa joko digilahjan tai postitse toimitettavan kirjelahjan. Museoista saat Museokortin kirjelahjana heti mukaasi.

Digilahja

 • Toimitetaan lahjansaajalle tekstiviestillä ja sähköpostilla.
 • Ehtii varmasti perille. Ajasta lahja jouluaattoon tai syntymäpäivään.
 • Viesti sisältää lahjansaajan ohjeet ja asiakasnumeron, jolla pääsee museoon heti. Voit lisätä myös omat terveisesi lahjansaajalle.
 • Sopii viime hetken lahjaksi – voit ostaa digilahjan milloin vain.

Kirjelahja

 • Museokortti on pakattu valmiiksi kauniiseen lahjakuoreen.
 • Lahjakuori sisältää ohjeet lahjansaajalle ja väliaikaisen Museokortin, jolla pääsee museoon heti.
 • Verkkokaupasta tilattu kirjelahja saapuu lahjansaajalle postitse 1–2 viikon sisällä. Huomioithan, että jouluna toimitusaika voi olla pidempi.
 • Museosta saat kirjelahjan heti mukaasi. Katso lähin museo kartalta >


3. Miten lahjansaaja saa Museokortin käyttöönsä?

Lahjansaaja rekisteröityy Museokortin käyttäjäksi, jonka jälkeen hänelle postitetaan pysyvä Museokortti. Asiakasnumerolla lahjansaaja kuitenkin pääsee museoon vaikka heti.

Uuden Museokortin voimassaolo alkaa vasta ensimmäisestä museovierailusta, joten rekisteröityminen ei kuluta kortin käyttöaikaa.


4. Voinko antaa Museokortin lahjaksi jollekin, jolla on jo Museokortti?

Kyllä voit – Museokortti on aina hyvä lahja! Lahjansaaja saa vuoden lisää käyttöaikaa Museokortilleen yhdistämällä siihen lahjaksi saadun kortin. Uusi voimassaolo aktivoituu yhdistämispäivänä.

Vain käyttämättömän (ei rekisteröitymistä, ei museovierailuja) Museokortin voi yhdistää vanhaan. Jos lahja-Museokortilla on tehty ensimmäinen museokäynti, sillä ei voi jatkaa toisen kortin voimassaoloa.


5. Voinko ostaa isomman erän Museokortteja yrityksemme henkilöstölle?

Yli 10 kappaleen Museokortti-tilaukset yritykselle tai yhteisölle on mahdollista maksaa laskulla.Voit tilata Museokortteja yli 10 kappaletta osoitteesta www.museot.fi/yritystilaus. Lisätietoa yritystilauksesta löydät täältä.

Jos haluat tilata pienemmän määrän tai maksaa tilauksen luottokortilla, voit hankkia lahjat verkkokaupassamme.


6. Verkosta ostamani lahja ei saapunut vastaanottajalle, miten toimin?

Jos Museokortin verkkokaupasta tilattu lahjakuori ei saavu vastaanottajalle 1-2 viikossa tai jos digitaalinen lahja ei tule viestillä haluttuna päivänä, ota yhteys Museokortin asiakaspalveluun.

Huomioithan, että jouluna postin toimitusaika on pidempi, joten tilaa kirjelahjat ajoissa. Voit hankkia kirjelahjan myös museosta, jolloin saat lahjakuoren heti mukaasi.Saitko Museokortin lahjaksi? Rekisteröidy Museokortin käyttäjäksi tai yhdistä lahja nykyiseen korttiisi ja lähde vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle! Kuva: Usva Torkki


Sain Museokortin lahjaksi, mitä teen?


1. Rekisteröidynkö Museokortin käyttäjäksi?

Jos tämä on ensimmäinen Museokorttisi, rekisteröidy kortin käyttäjäksi mahdollisimman pian osoitteessa Museot.fi/rekisteroidy.

Tarvitset rekisteröitymiseen 12-numeroisen asiakasnumeron. Löydät asiakasnumeron lahjaksi saamastasi pahvisesta Museokortista, digilahjan tekstiviestistä ja sähköpostista tai lippupalvelun lähettämästä saatteesta.

Kun rekisteröidyt Museokortin käyttäjäksi, tietosi tallentuvat järjestelmäämme. Näiden tietojen perusteella lähetämme sinulle pysyvän, nimelläsi varustetun Museokortin 2–4 viikon kuluessa.

Uuden Museokortin voimassaoloaika alkaa vasta ensimmäisestä museovierailusta. Rekisteröityminen ei siis kuluta kortin käyttöaikaa.


2. Pääsenkö lahjaksi saadulla Museokortilla heti museoon?

Kyllä, sinulla on pääsy Museokortti-kohteisiin välittömästi. Pääset museoon näyttämällä asiakasnumeroasi ja henkilöllisyystodistustasi museon lipunmyynnissä.

Voit myös yhdistää asiakasnumerosi Museokortti-sovellukseen, jonka jälkeen voit leimata käyntisi museon lipunmyynnissä sovelluksella. Voit ottaa sovelluksen käyttöösi heti rekisteröitymisen jälkeen.

Museokortti on pääsylippusi museoon. Muista aina näyttää korttiasi tai merkitä käyntisi Museokortti-sovelluksella museon lipunmyynnissä.3. Minulla on jo Museokortti, mutta sain lahjaksi uuden. Miten toimin? 

Voit yhdistää lahjaksi saadun Museokortin nykyiseen korttiisi, jolloin saat vuoden lisää käyttöaikaa kortillesi.

Jos nykyinen Museokorttisi on voimassa, yhdistäminen siirtää sen voimassaoloaikaa vuodella eteenpäin.

Jos Museokorttisi on vanhentunut, sen voimassaoloaika alkaa yhdistämispäivästä.

Näin yhdistät kortit Museokortin asiakassivulla:

 • Kirjaudu nykyisen korttisi tiedoilla osoitteessa asiakassivu.museokortti.fi
 • Valitse vasemmalla tai alhaalla (mobiiliversio) olevasta valikosta Profiili ja aukeavalta sivulta Yhdistä kaksi Museokorttia.
 • Syötä tekstikenttään lahjaksi saamasi Museokortin numero ja valitse Yhdistä kortit.

Näin yhdistät kortit Museokortti-sovelluksessa:

 • Avaa Museokortti-sovellus
 • Valitse alavalikosta Museokortti ja aukeavasta näkymästä Yhdistä kaksi Museokorttia.
 • Syötä tekstikenttään lahjaksi saamasi Museokortin numero ja valitse Yhdistä kortit

Ainoastaan täysin käyttämättömän (ei rekisteröitymistä, ei museovierailuja) Museokortin voi yhdistää käytössä olevaan korttiin. Kahta jo käytössä olevaa Museokorttia ei voi yhdistää.

Halutessasi voit myös antaa lahjaksi saadun Museokortin esimerkiksi puolisolle tai ystävälle, joka rekisteröityy sen käyttäjäksi. Tämä on mahdollista, koska lahjaksi ostettuja kortteja ei ole ennen rekisteröitymistä personoitu tietylle henkilölle. Museokortti on pääsylippusi satoihin elämyksiin ympäri Suomen. Kuva: Usva Torkki.

4. Mitä kaikkea saan Museokortillani?

Museokortti-kohteiden joukosta löydät kotimaan suosituimmat nähtävyydet ja paikalliset erikoisuudet. Ateneum, Turun linna ja Heureka ovat monille tuttuja kohteita, mutta tiesitkö, että Museokortilla voit vierailla myös aidossa vankilassa tai kurkistaa kaikkien tuntemien suomalaisten koteihin? Tutustu Museokortti-kohteisiin >

Useimmissa museoissa näyttelyt vaihtuvat usein, joten Museokortilla löydät jotain uutta nähtävää. Nautitpa kuvataiteesta, musiikista, urheilusta, muotoilusta, tieteestä tai kirjallisuudesta, satojen näyttelyiden joukosta löydät varmasti itsellesi sopivat vierailukohteet. Katso uusimmat näyttelyt >

Museokortti on myös kulttuurin ystävän etukortti. Saat houkuttelevia tarjouksia museokaupoista, -kahviloista ja -ravintoloista sekä kumppaneiltamme, kuten hotelleista ympäri Suomen. Katso kaikki edut >

Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita kotimaanmatkoille. Tiedätkö, kuinka monta museota löytyy naapurikaupungista tai vaikkapa mökkimatkan varrelta? Kätevän reittioppaan avulla löydät museot tuttujen reittien varrelta. Katso vinkkejä lähimatkailuun >


Katso lisää usein kysyttyjä kysymyksiä


Kerro tästä myös ystävillesi!

 • Facebook
 • X
 • Instagram
 • WhatsApp