Helsingin observatorio *

Helsingin observatorio © HYM

 

Sisäänpääsy Museokortilla

Museon kuvaus
Arkkitehti C. L. Engelin yhteistyössä professori F. W. A. Argelanderin kanssa suunnittelema, Tähtitorninvuorelle 1834 valmistunut Observatorio toimii nykyisin Helsingin yliopistomuseoon kuuluvana tähtitieteen yleisökeskuksena. Talon vaiheisiin ja avaruuden ihmeisiin näkymiä avaava näyttely tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille.

Meridiaanisalissa pääset matkalle menneeseen aistimaan ainutlaatuisen vanhan havaintosalin ilmapiirin. Salin suuret tähtitieteelliset havaintolaitteet ovat yhä alkuperäisillä paikoillaan. Oman aurinkokuntamme ilmiöt, tähtien elämä, maailmankaikkeutemme rakenne ja sen mittakaava tulevat tutuksi, kun astut matkallesi maailmankaikkeuteen. Kosketa myös oikeaa meteoriittia! Tiesitkö, että sinäkin olet "tähtien lapsi"? (Ihmiskehonkin alkuaineet ovat syntyneet vuosimiljardien saatossa tähdissä tapahtuneissa ydinreaktioissa.) Ennakkoon varatulla opastuksella vierailun voi ulottaa tunnelmallisten vanhojen havaintotornien miljööseen ja holvikellarin planetaarioon Helsingin "tähtitaivaan" äärelle.

Juhla- ja kokouskäyttöön vuokrattavat Argelander-sali ja itärotunda sijaitsevat Observatorion itäsiivessä ja tarjoavat idylliset puitteet monenlaisille tilaisuuksille.

Observatoriorakennuksessa on Yliopistomuseon tähtitieteen yleisökeskuksen ohella myös Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursa ry:n myymälä ja toimisto, yliopiston Almanakkatoimisto ja tilauskahvilana toimiva Observatorion Tiedekahvila.

Sijaintiosoite: Kopernikuksentie 1, 00130 Helsinki
Postiosoite: PL 14 , 00014 Helsingin yliopisto

Puh. museo: +358 (0) 2941 24244

Verkkosivut
http://www.observatorio.fi

Sähköposti
observatorio(at)helsinki.fi

Maakunta: Uusimaa
Kunta: Helsinki

Aukioloajat

Ma -
Ti -
Ke -
To 12:00-20:00
Pe 12:00-16:00
La 12:00-16:00
Su 12:00-16:00

Pääsymaksut
8/6/4/0 €

Opastus
Yleisöopastukset joka kuukauden toisena lauantaina klo 14-15. Tällöin pääsylipun hinnalla pääsee opastetulle kierrokselle.
Yhdelle kierrokselle mahtuu enintään 20 henkeä. Ilmoittautumiset yleisöopastuspäivänä paikan päällä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Museotyyppi

Erikoismuseo

Palvelut

Auditorio

Museokauppa

Esteettömyys [kriteerit]

Esteetön sisäänpääsy osaan tiloista: ei tornit eikä planetaario

Esteetön wc

Invapysäköinti

Kosketeltavia esineitä

Tilattavissa opastuksia erityisryhmille

* Suomen museoliiton jäsenmuseo

Näyttelyt

Tapahtumat

Museo kartalla
VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Museot

Museoissa nyt

Oletko jo nähnyt?