24.12.2023

Saitko Museokortin lahjaksi? Nin aloitat kulttuurimatkasi

Saitko lahjaksi Museokortin? Aloita kulttuurimatkasi rekisteritymll Museokortin kyttjksi. Sen jlkeen voit keskitty nauttimaan museoiden tarjonnasta! Kuva: Usva Torkki / Museokortti

Tervetuloa kokemaan inspiroivia hetkiä 370 upeassa museossa. Kokosimme ohjeet Museokortti-lahjan käyttöönotosta ja vinkit kortin hyödyntämiseen. Aloita kulttuurimatkasi nyt ja nauti sykähdyttävistä elämyksistä!


Olet saanut lahjaksi kulttuurimatkan 370 museoon, onnea! Kokosimme alle ohjeita Museokortin käyttöönotosta, uuden Museokortin yhdistämisestä aiempaan korttiin, museokäynnin merkitsemisestä ja Museokortti-sovelluksesta.

Löydät jutusta myös vinkkejä siihen, miten löydät kiinnostavia vierailukohteita, mistä saat ajankohtaista tietoa museoiden tarjonnasta ja mitä kaikkea muuta Museokortillasi voit kokea.

Saitko lahjaksi Museokortin? Aloita rekisteröitymällä


Rekisteröidy Museokorttisi käyttäjäksi täällä. Tarvitset 12-numeroisen asiakasnumerosi, jonka löydät joko pahvisesta lahja-Museokortista, sähköpostitse ja tekstiviestitse saapuneesta digilahjasta tai lippupalvelun toimittamasta saatteesta.

Rekisteröinnin jälkeen lähetämme sinulle varsinaisen Museokorttisi, joka saapuu ilmoittamaasi postiosoitteeseen 3-4 viikossa.

Pääset vierailemaan museoissa jo ennen varsinaisen kortin saapumista. Säilytä asiakasnumerosi ja esitä se henkilöllisyystodistuksesi kanssa museon lipputiskillä. Museokortin vuoden voimassaoloaika alkaa vasta ensimmäisestä museovierailusta, joten se ei kulu ennen käyttöä.

Onko sinulla jo Museokortti? Yhdistä lahja nykyiseen asiakastiliisi


Jos sait uuden Museokortin lahjaksi, voit yhdistää sen käytössä olevaan Museokorttiisi. Korttien yhdistäminen jatkaa nykyisen korttisi voimassaoloaikaa vuodella. Yhdistäminen onnistuu verkossa Oma Museokortti -asiakassivulla tai museoissa.

Näin kortit yhdistetään verkossa:

1. Mene osoitteeseen Museot.fi/asiakassivu. Kirjaudu sisään jo käytössä olevan Museokorttisi asiakasnumerolla.
2. Valitse ”Yhdistä kortit” ja syötä uuden korttisi asiakasnumero. Uuden, käyttämättömän kortin voimassaolo lisätään nykyiselle kortillesi.

Yhdistäminen jatkaa Museokorttisi voimassaoloaikaa uuden kortin voimassaolon verran.Jos nykyinen Museokorttisi on vanhentunut, uusi voimassaoloaika alkaa yhdistämispäivästä. Täysin uusi kortti astuu voimaan vasta ensimmäisestä museokäynnistä.Kun sinulla on käytössäsi Museokortti-sovellus, skannaa museon kassalla oleva QR-koodi puhelimesi avulla. Sen jälkeen näytä aktivoitunut näkymä puhelimesi ruudulla asiakaspalvelijalle. Muista aina merkitä museokäyntisi sovellukseen ennen tiloihin siirtymistä. Kuva: Usva Torkki / Museokortti

Kulttuurimatkasi voi alkaa nyt – löydä seuraava vierailukohde satojen vaihtoehtojen joukosta


Pääset 370 museoon vaikka heti. Ennen muovikortin saapumista voit käyttää asiakasnumeroa museokäynteihin. Pelkällä numerolla vieraillessa on hyvä varautua todistamaan henkilöllisyys. Voimassaoloaika alkaa ensimmäisestä museokäynnistä, joten kortti ei kulu ennen käyttöä.

Lahjaksi saamasi Museokortti aktivoituu vasta, kun käytät sitä museossa ensimmäistä kertaa. Voimassaoloaika ei kulu ennen museokäyntiä, eikä rekisteröitymisajankohta vaikuta kortin voimassaoloaikaan.

Jos yhdistit lahjaksi saamasi kortin jo käytössä olevaan korttiin, voimassaolo ei ala ensikäynnistä vaan voimassaolo lisätään automaattisesti nykyiselle kortillesi.
Lataa Museokortti-sovellus puhelimeesi ja pääsylippu on aina mukanasi


Museokortti-sovellus toimii pääsylippuna museoon. Liitä Museokorttisi asiakasnumero sovellukseen ja Museokortti on aina mukanasi. Aloita lataamalla sovellus.

Lataa Google Play -kaupasta

Lataa App Storesta

Ladattuasi sovelluksen, avaa se ja valitse painike “Liitä korttisi sovellukseen” etusivulta ison keltaisen Museokortti-kuvan vierestä.

Museokäynnin merkitseminen onnistuu helposti sovelluksen avulla. Museokäyntisi aktivoituu, kun valitset sovelluksesta museokäynnin merkitsemisen ja kohdistat puhelimen kameran museon lipputiskillä olevaan QR-koodiin. Näytä museon asiakaspalveluhenkilölle merkintä puhelimen ruudulla näkyvä museovierailu.

Museokortti-sovellus toimii myös ilman Museokorttia. Pääset selaamaan museoiden näyttelyitä, tapahtumia ja etuja ja suunnittelemaan museokierroksia. Museovierailun jälkeen sovellus kysyy mielipidettäsi vierailusta. Voit kirjoittaa arvioita museokäynneistä ja lukea muiden kirjoittamia arvioita.

Lue lisää Museokortti-sovelluksesta >

Missä vierailla Museokortilla?


Museokorttilla pääset vierailemaan 370 kohteessa ympäri Suomen. Museot esittelevät laajasti eri teemoja taiteesta tieteeseen ja historiasta musiikkiin. Kohteiden joukossa on muun muassa kotimuseoita, linnoja, ulkomuseoita, taidemuseoita, nähtävyyksiä, tiedekeskuksia, historiallisia kohteita ja arkkitehtuurin helmiä.

Museot.fi -sivustolta löydät tietoa Museokortti-kohteista ja niiden ajankohtaisista sisällöistä, kuten näyttelyistä, tapahtumista ja museoiden tarjoamista eduista. Löydät myös museoiden perustiedot, kuten sijainnit, aukioloajat, esteettömyystiedot, oheispalvelut ja muut tärkeät tiedot museovierailujasi varten.

Museokortin omistajana saat kuukausittain vaihtuvia alennuksia esimerkiksi opastuksista, työpajoista sekä museokaupoista- tai kahviloista. Saat etuja myös kumppanien palveluista, kuten hotellimajoituksista, keikoista ja äänikirjoista.

Uutiset ja puheenaiheet -sivuilta löydät ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita seuraaville museokierroksillesi.

Museokortin reittioppaan avulla voit suunnitella omia museokierroksiasi tai etsiä lähimmän museokohteen.

Museokortti on myös matkailijan etukortti ja loistava reissukaveri kotimaassa. Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita kotimaanmatkailuun ja valmiiksi kuratoituja kierroksia kotimaanmatkoillesi.


Seuraa Museokortin somekanavia ja poimi vinkit museokierroksille!


Ajankohtaisia museo- ja näyttelyvinkkejä voit seurata Museot.fi -sivuston lisäksi myös Museokortin uutiskirjeestä ja sosiaalisen median kanavista. Saat uutiskirjeemme jatkossa, jos olet rekisteröitynyt Museokortin käyttäjäksi.

Museokortin sosiaalisen median kanavissa julkaistaan vinkkejä museoiden tarjoamiin elämyksiin ja jaetaan museokorttilaisten omia vinkkejä.

Jaa omat museokierroksesi näillä tunnisteilla: #museokortti #museot #museokierros @museokortti


Asiakaspalvelumme auttaa ongelmatilanteissa


Ongelmatilanteissa suosittelemme ensin etsimään vastausta täältä. Jos et löydä ratkaisua ongelmaasi, niin otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Katso myös ohjeet Museokortti-lahjan ostajalle ja saajalle

Asiakaspalvelupuhelimme 044 784 5745 on avoinna arkisin klo 9–16. Parhaiten tavoitat asiakaspalvelun osoitteesta: museokortti@museot.fi.
.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp