2.4.2020

Amos Rexin Generation 2020 -näyttelyyn pääsee tutustumaan museon järjestämillä Instagram-opastuksilla. Kuva: Ella Karttunen

Lähde virtuaaliopastukselle museoon – kokosimme vinkit museoiden opastuksiin, joista voit nauttia kotona milloin vain

Osallistu virtuaaliselle opastukselle silloin kun sinulle parhaiten sopii. Ota mukava asento ja lähde museokierrokselle video-opastuksia katsellen.

Tiesitkö, että kotonakin voi osallistua näyttelyavajaisiin, lähteä opastetulle kierrokselle museoon ja kuulla kiinnostavia tarinoita teosten takana? Katso Museokortin tärpit museoiden videosisältöihin.

Museoiden ollessa suljettuina Museokortti vinkkaa viikoittain digimuseovinkkejä museokorttilaisille. Lähde virtuaaliselle museokierrokselle!


Generation 2020 -videotaidetta ja virtuaaliopastuksia – suuntaa matkalle nykytaiteeseen

Amos Rex, Helsinki

Katso Instagram-opastus Amos Rexin näyttelyyn Generation 2020, jossa on kattavasti esillä nuorten taiteilijoiden taidetta.

Amos Rexin Generation 2020 -näyttely esittelee yli kahdeksankymmenen 15–23-vuotiaan taiteilijan teoksia. Esillä on monipuolinen kattaus nykytaidetta, muun muassa valokuva- ja videotaidetta, kuvanveistoa, tekstiilitaidetta ja performanssia.

Näyttelyn teoksiin pääsee tutustumaan sekä Amos Rexin Instagram-opastuksien kautta että museon verkkosivuilla katsomalla näyttelyn videoteoksia .

Katso lisää Generation 2020 -näyttelyn Instagram-opastuksia >

Katso Generation 2020 -näyttelyn videoteoksia >


Lähde opastetulle kierrokselle Muumimuseoon ja Vapriikkiin Ylen matkassa

Muumimuseo & Museokeskus Vapriikki, TampereMuumimuseossa astut Tove Janssonin kirjoittamien muumikirjojen maailmaan.

Yle Tampereen mukana pääset tutustumaan Tampereen suosituimpiin museoihin. Lähde museokierrokselle ja katso videoituja opastettuja kierroksia.

Uusimmassa kierroksessa Yle vie katsojat Muumimuseoon ja esittelee harvinaisia teoksia, joita ei tavallisesti saa kuvata lainkaan.

Katso opastettu kierros Muumimuseossa >


Ylen edellinen opastettu museokierros suuntautui museokeskus Vapriikin Ostia – portti Roomaan -näyttelyyn.

Katso Syntinen satamakaupunki -kierros Vapriikissa >


Katso Porin taidemuseon näyttelyavajaiset ja kurkista museon uusiin näyttelyihin

Porin taidemuseo, Pori


Katso videolta Porin taidemuseon näyttelyiden avajaiset.

Porin taidemuseon järjesti näyttelyavajaisensa digitaalisesti 20.3. Videotallenteen pääsee katsomaan myös jälkikäteen ja tutustumaan Porin taidemuseon kevät-kesäkaudella nähtäviin kolmen taiteilijan, Ola Vasiljevan, Adrian Melisinin ja Jenni Yppärilän, soolonäyttelyihin.


Ateneumin lyhytelokuvien ja Instagram-opastuksien parissa tutustut Suomen taiteen tarinaan

Ateneumin taidemuseo, HelsinkiTutustu tarinaan Helene Schjerbeckin Toipilas (1888) -teoksen taustalla.

Ateneumin Suomen taiteen tarina -lyhytelokuvat näyttävät tutut klassikot uudessa valossa.

Tutustu muun muassa Ellen Thesleffin, Helene Schjerbeckin, Eero Järnefeltin, Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan ja Hugo Simbergin klassikoiden tarinoihin.

Ateneum tarjoaa myös Instagramissa video-opastuksia Natalia Goncharovan näyttelyyn.

Katso kaikki Suomen taiteen tarina -lyhytelokuvat >

Katso Instagramissa Ateneumin video-opastuksia >


Turun taidemuseon virtuaaliopastuksilla esitellään Lars Göran Johnssonin kokoelmaa

Turun taidemuseo, Turku


Turun taidemuseo johdattaa katsojat Instagram-opastuksillaan opastus Lars Göran Johnssonin kokoelmaa esittelevään Löytöretkiä-näyttelyyn. Opastussarjan ensimmäisessä osassa tutkitaan kokoelman teoksia taidehistorian ja arkkitehtuurin näkökulmasta.

Opastussarjan toisessa osassa katsellaan Löytöretkiä -näyttelyn abstraktia taidetta, ja seuraavassa osassa perehdytään kokoelmaan kuuluviin esineteoksiin. Neljännessä osassa pohditaan teoksien idean ja lennokkaan toteutuksen suhdetta.

Katso toinen osa >
Katso kolmas osa >
Katso neljäs osa >


Virtuaalimatka Vantaan museoihin

Vantaan taidemuseo Artsi, Vantaa


Vantaan taidemuseo Artsissa esillä oleva Kuvanvapaus on näyttely sananvapaudesta kuvien maailmassa. Mihin kuvan vapaus rajoittuu? Koskevatko sananvapauden säännöt myös kuvia?

Huhtikuussa Vantaakanava.fi-sivustolla pääsee virtuaaliselle museokierrokselle joka perjantai. Mukana ovat kaupungin omien museoiden, taidemuseo Artsin ja Vantaan kaupunginmuseon,lisäksi Suomen ilmailumuseo sekä Vantaan Maatalousmuseo.

Ensimmäinen virtuaalinen matka aukesi Vantaan taidemuseo Artsiin. Kierroksella pohditaan, miten kuvien kautta voi käsitellä vaikeita yhteiskunnallisia asioita? Artsin näyttely Kuvanvapaus on ajankohtaisempi kuin koskaan. Videolla näyttelyä esittelee kuraattori Jean Ramsay.

Katso virtuaalinen opastus Vantaan taidemuseon Kuvanvapaus-näyttelyyn >


Suomen ilmailumuseoon pääsee tutustumaan pe 10.4., Vantaan Maatalousmuseoon pe 17.4. ja Vantaan kaupunginmuseoon 24.4. Lue lisää >


Virtuaalikierros Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma -näyttelyyn

Oulun taidemuseo, Oulu


Ellen Thesleff (1869–1954) eli aikana, jolloin moderni maailma haki muotoaan. Näyttely kertoo kiinnostavasti, miten ajan henki ja laaja kansainvälinen elinpiiri peilautuvat Thesleffin taiteessa eri vuosikymmeninä.

Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelyyn Oulun taidemuseossa voi nyt tutustua aivan uudella tavalla virtuaalikierroksella suoraan kotisohvalta. Näyttelyyn sisältyy kuraattori Hanna-Reetta Schreckin ääniopastus. Virtuaalikierros on koettavissa 3.4.–31.5.2020 ja se on kaikille maksuton.

Koe virtuaalikierros Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelystä >


Sinkan opastuksilla kurkistetaan Olipa kerran -näyttelyyn

Taide- ja museokeskus Sinkka, Kerava

Olipa kerran -video-opastus 1 from Sinkka on Vimeo.


Katso Taide- ja museokeskus Sinkan ensimmäinen video-opastus Olipa kerran -näyttelyyn.

Opastuksella piipahdetaan Olipa kerran -näyttelyssä tutustumassa Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelmaan. Ensimmäisessä opastuksessa esitellään teoksia Manno Kalliomäeltä, Kuutti Lavoselta, Matti Peltokankaaltan ja Pekka Kauhaselta.

Opastuksia julkaistaan Sinkan Facebookissa ja Vimeo-tilillä keskiviikkoisin 15.3.–13.5. klo 12.

Katso lisää opastuksia Sinkan Vimeo-tilillä >


Opastettu kierros Designmuseon Utopia Nyt -kokoelmanäyttelyyn

Designmuseo, Helsinki


Tutustu videolta Designmuseon Utopia Nyt -kokoelmanäyttelyyn.

Designmuseon opas Jaakko Simola johdattaa katsojat läpi Utopia Nyt -kokoelmanäyttelyn. Opastuksella tutustutaan suomalaisen muotoilun klassikkoesineisiin ja tarkastellaan niitä tämän päivän näkökulmasta.

Videolla esitellään oppaiden poimintoja näyttelystä, kuten Savoy-maljakko (tunnetaan myös Aalto-vaasina), Fiskarsin sakset ja Helsingin metron penkki. Mukana myös yleisön mukaan äänestämä Eero Aarnion Pastilli-tuoli.

Tutustu myös Utopia Nyt -näyttelyn digitaaliseen arkistoon >


Tunnelmoi Nanna Suden ja Canal Cheong Jagerroossin taidetta

Rovaniemen taidemuseo Korundi, Rovaniemi


Nanna Susi on yksi Suomen menestyneimpiä ja rakastetuimpia nykytaiteilijoita. Suden maalauksissa tunteet leiskuvat. Kuvan teos: Nanna Susi: Kullanhuuhdontaa, 160 x 160 cm, öljy, 2019 / kuva: Jussi Tiainen

Katso Rovaniemen taidemuseon video, jossa on nähtävillä teoksia Nanna Suden näyttelystä Hetkissä on ikuisuus – Moments Include Eternity sekä Canal Cheong Jagerroosin näyttelystä Katkelmia – Extract.

Katso Rovaniemen taidemuseon näyttelyvideo >


Tutustu myös Rovaniemen taidemuseon näyttelyihin ja Wihurin kokoelman teoksiin digitaalisesti >


Sarkan virtuaalikierroksilla Savella-näyttelyn taiteilija kertoo teoksistaan

Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa


Suomen maatalousmuseo Sarka on valtakunnallinen maatalousalan erikoismuseo, joka esittelee maatalouden monimuotoista historiaa.

Sarka-museolla oli tarkoitus avautua maaliskuussa kuvataiteilija Markku Haanpään Savella-näyttely. Nyt museon ollessa toistaiseksi suljettu teoksiin pääsee tutustumaan taiteilijan toteuttamilla virtuaalikierroksilla.

Katso opastuksen ensimmäinen osa >

Katso toinen osa >

Katso kolmas osa >


Lue myös Museokortin vinkit virtuaalimuseoihin ja ääniopastuksiin!

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp