Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Nastja Sde Rnkk: verlevnadsguide fr ett post-apokalyptiskt barn

HAM Helsingfors konstmuseum, Helsinki

  • 17.5.2024–8.9.2024

Nastja Sde Rnkks mngmediala installation uppmuntrar till att begrunda vr planets oskra framtid. Krnan i verket utgrs av 26 videor som handlar om att knslomssigt och praktiskt klara av betydande vndpunkter, kriser och katastrofer.

 

Videorna i den imponerande installationen, som visas i den stora bghallen, r berttelser om den nu levande mnsklighetens sista stunder, natur, saknad och frlust. Samtidigt r de verblickar ver krlek, omtanke, mnsklighet och framtid.

Publiken kan leva sig in i verkets olika teman och projicera dem p sina egna knslotillstnd eller i vidare mening p vr tids globala kriser. Hur kan vi frbereda oss p det oknda, vad r vrt att rdda infr ett sdant hot? Hurdan kunskap och hurdana minnen vill vi verfra till kommande generationer om vi str infr en oterkallelig frndring? Hur ser det samhlle ut som vi lever i efter vndpunkten?

I samband med utstllningen publiceras handboken verlevnadsguide fr ett postapokalyptiskt barn i samarbete med konstnren och Lnnstrms konstmuseum. I HAM frverkligas dessutom en ny tematisk skulpturserie och en ljudvrld som binder samman helheten. Installationen har ursprungligen producerats av Lnnstrms konstmuseum under hsten 2022, som en del av serien Lnnstrmprojekt.

Berätta för dina vänner!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museets kontaktuppgifter

HAM Helsingfors konstmuseum
Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs

(09) 310 87 001

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

HAM Helsingfors konstmuseum, Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

18/12/0

Betalningssätt

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, Edenred, ePassi, Tyky-setelit, Virike-setelit, Eazybreak ja Mobile Pay.

öppet

Må  Stängd
Ti 10:00-17:30
On 11:30-19:00
Tu 11:30-19:00
Fr 11:30-19:00
Lö 11:30-19:00
Sö 11:30-19:00

Näyttelyn tekstit kielillä