Julerbjudande 69 €: En extra månad (12 + 1) på köpet! Köp här
 
Museum
Inträde med Museikortet
 

Finlands sjöhistoriska museum

Tornatorintie 99

Finlands sjöhistoriska museum ett nationellt sjöfartsmuseum, som finns i Martimcentret Vellamo i Kotka.

 

Finlands sjöhistoriska museum är ett nationellt sjöfartsmuseum som upprätthåller och utvecklar samlingarna som gäller yrkessjöfarten och den maritima fritiden samt Östersjöns unika kulturarv under vattnet.

På museet kan besökaren bekanta sig både med den omfattande permanenta utställningen, växlande utställningar, båtar och museifartyg.I Finlands sjöhistoriska museum kan man resa över haven i tid och rum, med båt, i hamnar, i fjärran länder och längs hemstranden. Fixstjärnorna på resan är Polstjärnan på norra himmeln och Södra korset på södra hemisfären, stjärnorna som styr oss såväl i våra hemmavatten som på oceanerna. Vintersjöfarten och isen utgör en del av huvudutställningen.

Isbrytaren Tarmo har öppet under sommarsäsongen.

Information om Finlands sjöhistoriska museum och isbrytaren Tarmo finns på museot.fi, www.kansallismuseo.fi och www.merikeskusvellamo.fi

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

Finlands sjöhistoriska museum
Tornatorintie 99

040 350 0497

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

12/6/0 €

Betalningssätt

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit, Museokortti, Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit, Tyky+ sekä VIRIKESETELI® ja TICKET VIRIKE®.

öppet

Må  Stängd
Ti 10:00-17:00
On 10:00-17:00
Tu 10:00-17:00
Fr 10:00-17:00
Lö 10:00-17:00
Sö 10:00-17:00

Guidningar

Den allmänna rundvandringen med guide i Maritimcentret Vellamo räcker en timme och introducerar de mest centrala temana i Finlands sjöhistoriska museum och Kymmenedalens museum. Den allmänna guidningen kan beställas på finska, svenska, engelska, tyska och ryska enligt tillgänglighet. Vi rekommenderar en maximal gruppstorlek på 25 personer. Priset för guidning (1 h)är 60 €/guide.